39,5 milliárd forintot kaptak 2019-ben a megyei őstermelők, vállalkozások és önkormányzatok a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal és a Magyar Államkincstár illetékes igazgatóságainak jól összehangolt munkájának eredményeként

Az agrár- és vidékfejlesztést támogató főosztályok a kormányhivatal berkein belül három éve látják el feladataikat, amelyeket 2018. január 1-től vettek át az addig regionális tevékenységet végző Zala Megyei Kormányhivataltól. Ezzel régi vágya teljesült a megyénk agrárvállalkozóinak, hiszen nem kell átlépniük a megyehatárt, ha ügyeiket személyesen szeretnék intézni.

Ebből a 39,5 milliárd forintból, a nem pályázat útján elnyert, közvetlen támogatások összege 26,8 milliárd forint, a Vidékfejlesztési Program keretében kifizetett támogatások mértéke pedig 7,3 milliárd forint. A nemzeti – csak hazai költségvetésből finanszírozott – támogatások kiutalása is elérte a 2 milliárd forintot.

Az agrár- és vidékfejlesztési támogatások kérelmeinek benyújtása – már szinte valamennyi támogatási jogcím illetve ügytípus esetén – elektronikusan történik, ebben szükség esetén az Agrárkamara falugazdászai is segítséget nyújtanak.

Az alábbi táblázat jogcímenként részletesen tartalmazza a kiutalt összegeket és a kedvezményezett ügyfelek számát.

(Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal)