A Regionális Vérellátó Központ és a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház a balesetek számának emelkedésére való tekintettel kéri, hogy a következő napokban 7-15.30 közötti időpontban a Győri Regionális Vérellátó Központban (Győr, Magyar u. 8.) jelentkezzenek véradásra, segítsék vérkészítményre szoruló embertársaikat!

Magyarországon ma minden beteg ember számára biztosított a gyógyulásához szükséges gyógyszer. Egyetlen gyógyszer van, amit gyárilag előállítani nem lehet: az a VÉR, VÉRKÉSZÍTMÉNY.
Vért csak egészséges ember tud adni és ahhoz, hogy beteg embertársaink részére megfelelő mennyiségű és minőségű vérkészítményt biztosítani tudjunk, önzetlen, segítőszándékú véradókra van szükség.
Sajnos évről évre csökken az önkéntes véradók száma, ezáltal a felhasználható vérkészítmény mennyisége (ez nem magyar specialitás, hanem világjelenség), az igény, a vérfelhasználás pedig folyamatosan növekszik.
Tekintettel a balesetek számának emelkedésére, kérjük, hogy a következő napokban 7-15.30 közötti időpontban a Győri Regionális Vérellátó Központban (Győr, Magyar u. 8.) jelentkezzenek véradásra, segítsék vérkészítményre szoruló embertársaikat!

Szóljanak ismerőseiknek, barátaiknak, hogy jöjjenek, mert százszor jobb adni, mint kapni.

A Regionális Vérellátó Központ és a Magyar Vöröskereszt munkatársa váru mindenkit az önzetlen véradók lelkes táborába!

(GYMSMKH Kormánymegbízotti Kabinet)