Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal

Széles Sándor

kormánymegbízott

RSS feliratkozás

Hírek

Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal, 2019. november 14. 11:17

November 14-e a diabétesz világnapja

A cukorbetegség az anyagcsere-folyamatokat rendkívül kedvezőtlen módon befolyásolja, az emberi szervezetet erősen igénybe veszi és számos súlyos szövődmény kialakulásáért felelős (például az érelmeszesedésért, vesekárosodásért és szemkárosodásért), ezért november 14-e, a diabétesz világnapja alkalmából is fontos odafigyelnünk testünk egészségére.

Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal, 2019. november 14. 10:53

Szünetel az ügyfélfogadás a Győr, Arató u. 5. sz. alatt

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a Győr, Arató u. 5. sz. alatti Győri Járási Hivatal Agrárügyi és Környezetvédelmi Főosztály Növény- és Talajvédelmi Osztályán és Földművelésügyi Osztályán 2019. november 18. napján, hétfőn áramszünet miatt az ügyfélfogadás szünetel.

Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal, 2019. november 13. 10:53

A parlagfű elleni védekezésről tartanak szakmai rendezvényeket

2019 novemberében több szakmai konferenciát is rendeznek a parlagfű elleni védekezésről Győr-Moson-Sopron és Vas megyében. A "Joint Ambrosia Action" című projekt célja az osztrák-magyar határtérségben a parlagfű elleni védekezés hatékonyságának növelése.

Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal, 2019. november 12. 13:07

November 18-án szünetel a rendelés a győri Nemzetközi Oltóközpontban

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal felhívja a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy a Győr, Jósika utca 16. sz. alatt működő Nemzetközi oltóközpontban 2019. november 18-án a rendelés szünetel.

Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal, 2019. november 11. 15:10

Ingyenes emlőszűrésre van lehetőség Győr-Moson-Sopron Megyében

Jelentős népegészségügyi probléma – előfordulásának gyakorisága és haláloki szerepe miatt – az emlőrák. A halálozás mérséklése céljából fontos a korai felismerés és a korai kezelés, ebben nyújt segítséget az ingyenes mammográfiás szűrővizsgálat, amelynek célja nem egyszerűen az emlődaganatok kimutatása, hanem az emlőben még nem tapintható tumorok felkutatása.

Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal, 2019. november 7. 10:43

Elindult az Országfásítási Program

Hétfőn indult útjára az Agrárminisztérium által indított Országfásítási Program, amelynek célja, hogy ne csak mennyiségi, hanem minőségi megújuláson is átessenek hazánk zöld övezetei.

Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal, 2019. november 5. 15:00

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal közigazgatási szakvizsga választott tárgyi felkészítő tanfolyamokat szervez az alábbiak szerint


Önkormányzati igazgatás választott tárgyi közigazgatási szakvizsga felkészítő tanfolyam 2019. november 11-én.
Államigazgatás választott tárgyi közigazgatási szakvizsga felkészítő tanfolyam 2019. november 12-én. Pénzügyi és költségvetési igazgatás választott tárgyi közigazgatási szakvizsga felkészítő tanfolyam 2019. november 13-án. >>>

Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal, 2019. október 28. 10:04

Pályaválasztáshoz is segítséget nyújt a kormányhivatal

Idén is nagy volt az érdeklődés a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal által szervezett Pályaválasztási Kiállítás és Szakmabemutató iránt. A Győr Városi Egyetemi Csarnokot több ezer, jellemzően nyolcadik osztályos tanuló kereste fel, hogy tájékozódjanak, milyen lehetőségek várják őket a munkaerőpiacon.

Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal, 2019. október 16. 16:57

Jubilál a győri Pályaválasztási Kiállítás és Szakmabemutató

Huszadik alkalommal rendezik meg 2019. október 25-én, pénteken 9:00–16:00 óra között Győrben az általános iskolás diákok továbbtanulását és szakmaválasztását segítő rendezvényt, a Pályaválasztási Kiállítás és Szakmabemutatót.

Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal, 2019. október 16. 11:09

Október 31-ig igényelhetőek a viharkárt enyhítő támogatások

Egyszeri, vissza nem térítendő támogatást vehetnek igénybe a mezőgazdasági termelők a 2019. május 1. és augusztus 31. közötti időszakban bekövetkezett viharkárok részbeni kompenzálása céljából.