Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal

Széles Sándor

kormánymegbízott

Vezető hírek

Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal, 2020. augusztus 14. 10:16

Meg kell őriznünk folyóvizeink természeti kincseit

A vízparti ingatlanok tulajdonosai – a telekhatárok pontos ismeretének hiánya miatt – sok esetben akaratuk ellenére jogszerűtlen területhasználatot követnek el, így szándéktalanul is károsíthatják a természetet. A kormányhivatal felhívja a tulajdonosok szíves figyelmét arra, hogy szíveskedjenek ellenőrizni ingatlanjaik határait, ezzel elkerülhetik a jogszerűtlen területhasználat miatt kiróható bírságolást és a természetet is kímélik.

KORMÁNYHIVATALOK, 2020. augusztus 13. 8:15

Augusztus 20. - Módosul a kormányablakok nyitvatartása

Az augusztus 20-i nemzeti ünnep miatt módosul a nyitvatartási rend a kormányablakokban és az okmányirodákban.

KORMÁNYHIVATALOK, 2020. augusztus 12. 9:43

A kormány idén is támogatja a népi építészet emlékek megóvását

Szeptember 14-ig igényelhető támogatás a Népi Építészeti Program 2020 keretében népi építészeti emlékek felújításához vagy a helyreállítás szakmai előkészítéséhez. A legfeljebb 20 millió forint összegű vissza nem térítendő támogatás igénylésének feltételei a Teleki László Alapítvány honlapján érhetők el.

Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal, 2020. augusztus 11. 10:40

Megkezdődött a helikopteres parlagfű-felderítés Győr-Moson-Sopron megyében

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal szakemberei – a földi ellenőrzés kiegészítéseként – 2020. augusztus 10-én megkezdték a helikopteres parlagfű-felderítést. A Kormányhivatal munkáját a Légirendészeti Szolgálat helikopteresei segítik. Az idei megfigyelés a Péri Repülőtéren tartott sajtótájékoztatóval vette kezdetét, ahol Bakody Attila főosztályvezető és Szemerits Attila osztályvezető ismertette a felderítés részleteit.