Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal

Széles Sándor

kormánymegbízott

Vezető hírek

Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal, 2020. július 7. 13:19

Győr-Moson-Sopronban is fontos a szociális biztonság

Az állam célja, hogy a szociális alap- és szakosított ellátások megszervezésével a rászoruló állampolgárok számára megteremtse és megőrizze a szociális biztonságot. Éppen ezért az önkormányzatokkal együtt nyújt személyes gondoskodást a szociálisan rászorultak részére.

KORMÁNYHIVATALOK, 2020. július 3. 13:15

Új nyitvatartás a kormányablakokban

A hatékony és gyors ügyintézés biztosítása érdekében a kormányhivatal a Miniszterelnökséggel együttműködve felülvizsgálta a megyei kormányablakok nyitvatartási idejét, és – figyelembe véve az elmúlt évek tapasztalatait, az ügyfélforgalmi adatokat és a helyi sajátosságokat – új, az állampolgárok számára kedvezőbb ügyfélfogadási rendet határozott meg.

Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal, 2020. július 1. 14:13

Parlagfű-mentesítésről tanácskoztak Győrben

A parlagfű világszerte több allergiás megbetegedésért felelős, mint az összes allergén növény együttvéve. Rendkívül gyors terjedése miatt az allergiás megbetegedések számának rohamos emelkedését eredményezi. Éppen ezért fontos a hatékony védekezés megszervezése. Ennek érdekében 2020. június 30-án a parlagfű elleni védekezés időszerű kérdéseiről tartott egyeztetést a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal többek között az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság, a Polgárőr Szövetség, a Növényorvosi Kamara és a Széchenyi István Egyetem képviselőivel.

KORMÁNYHIVATALOK, 2020. június 29. 13:47

Megnyílt a 25 milliárdos mezőgazdasági kárenyhítő pályázat

A koronavírus gazdasági hatásainak kezelésére országosan 25 milliárd forintnyi többletforrást biztosít a kormány a Gazdaságvédelmi Alapból, a támogatásra vonatkozó kérelmeiket június 29-től nyújthatják be a mezőgazdasági termelők, termelői szervezetek és élelmiszeripari vállalkozások.

KORMÁNYHIVATALOK, 2020. június 30. 11:01

Az egyéni vállalkozók július 1-jétől a NAV-nál intézhetik ügyeiket

Július 1-jétől a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) vezeti az egyéni vállalkozók nyilvántartását, az egyéni vállalkozók továbbra is a Webes ügysegédet használhatják.

Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal, 2020. június 26. 12:51

„Fiókát találtam, mit tegyek?”, avagy a fióka- és madármentés alapjai

Természeti értékeink megóvása fontos, minden ember alapvető kötelessége, de ezt a kötelességet felelősséggel, a következményeket áttekintő észszerű gondolkodással, valamennyi körülmény logikus mérlegelésével kell teljesíteni.