Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal

Széles Sándor

kormánymegbízott

Vezető hírek

KORMÁNYHIVATALOK, 2020. május 29. 10:13

Dohányzásmentes Világnap május 31-én

Ellenkampányt szervez az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a dohányipar agresszív taktikáira reagálva: idén május 31-én a Dohányzásmentes Világnap alkalmával kívánja felhívni a figyelmet a cigarettázáshoz kapcsolódó egészségügyi és gazdasági károkra.

Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal, 2020. május 26. 9:13

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal példamutatóan szerepet vállal a magyarországi fecskefajok védelmében

A kormányhivatal számára fontos az állatvédelem, ezért a hivatali épületek felújítása során a fecskefészkek megóvására is figyelmet fordított.

KORMÁNYHIVATALOK, 2020. május 22. 14:32

Újabb enyhítések jönnek a kormányhivatali ügyintézésben is

A járvány elleni sikeres védekezésnek köszönhetően hétfőtől újabb enyhítések jönnek a kormányhivatali ügyintézésben is. Időpontfoglalás nélkül is lehetséges 2020. május 25-től a kormányhivatali ügyintézés a tizenkilenc megyében. A fokozatosan bevezetett enyhítéseknek köszönhetően hétfőtől a veszélyhelyzet alatt lejárt okmányok cseréjét már előzetes bejelentkezés nélkül lehet intézni Budapesten is. A járványügyi helyzettől függően azonban továbbra is kiemelt fontosságú az egészség védelmét szolgáló óvintézkedések betartása.

Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal, 2020. május 22. 11:47

Rendben lezajlottak Győr-Moson-Sopron megyében az írásbeli érettségik

A megyében 31 intézmény 51 tagintézményében fejeződtek be tegnap az írásbeli emelt és középszintű érettségi vizsgák, amelyeken több mint négyezer diák vett részt.

Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal, 2020. május 19. 14:20

A Családvédelmi Szolgálat a gyermekvállalással kapcsolatos támogatásokról is nyújt tájékoztatást

A szolgálatnál dolgozó védőnők előzetes időpont egyeztetés után térítésmentesen adnak tanácsot olyan kérdésekben is, mint a párkeresés, a harmonikus, felelős párkapcsolat kialakítása, a megfelelő fogamzásgátlás vagy akár a gyermekvállalás tervezése. De emellett tájékoztatást nyújtanak a gyermekvállalás esetén járó, alábbiakban felsorolt támogatási formákról is.

Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal, 2020. május 13. 14:45

Újrainduló szűrések és tanácsadások Győrben

A védelmi intézkedések keretein belül újraindul a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályán (9024 Győr, Jósika u. 16.) működő Nemzetközi Oltóhely, valamint a HIV/AIDS-szűrés és -tanácsadás rendelései.