Átadták a Székesfehérvári Járási Hivatal három energia-racionalizálással felújított épületét. Az uniós, kormányzati forrásokból és önkormányzati támogatással elkészült 623 millió forint összértékű beruházás révén 30 %-os csökkenés várható a fűtési, illetve az elektromos áram költségek tekintetében, valamint az ügyfelek komfortérzetét és a megfelelő munkakörülmények kialakítását is szolgálja a fejlesztés. Dr. Simon László kormánymegbízott történelmi léptékűnek nevezte az elmúlt évek közigazgatási fejlesztéseit, dr. Cser-Palkovics András polgármester pedig a rendezettség, a nyugalom és a kiszámíthatóság meglétét emelte ki az ünnepélyes átadáson.

 

 

A KEHOP-5.2.2.-16-2016-00056 – „Középületek energetikai fejlesztései Fejér megyében” elnevezésű program keretében – uniós, hazai források és önkormányzati támogatás igénybevételével – elkészült a Fejér Megyei Kormányhivatal Székesfehérvári Járási Hivatala három épületének energia-racionalizálási felújítása: a Honvéd utca 8., a József Attila utca 42. és a Mátyás király körút 6. szám alatt.

 

 

Dr. Simon László kormánymegbízott az ünnepélyes átadáson elmondta: „Az állampolgárok és a vállalkozások számára is fontos, hogy a modern közigazgatás gyors, korszerű, kulturált szolgáltatást nyújtson. A járások megerősítése, a hivatalok hatásköreinek bővülése elengedhetetlenné tette az épületek felújítását, nemcsak költséghatékonyság szempontjából, hanem az ügyfelek komfortérzetének növelése, valamint a megfelelő munkakörülmények kialakítása érdekében is szükség volt erre. E beruházások egyben a közpénzekkel történő takarékoskodást is szolgálják.”


A kormánymegbízott hozzátette, hogy a „külcsín” mellett fontosnak tartják a szolgáltatások színvonalát, a munkatársak felkészültségét – ezt mutatja a „Miben segíthetünk?” szlogen is. A kormányhivatali szférában életpályamodellt vezetett be a Kormány, megtörtént az illetmények rendezése, hosszú távú, kiszámítható munkahelyet kínálnak a munkatársaknak, fogalmazott dr. Simon László, aki a kormányhivatal január 1-jétől kibővült feladatköréről is szólt. Hangsúlyozta: Fejér megyében a közigazgatásban az elmúlt évtizedekben nem mentek végbe ilyen mérvű fejlesztések: „Történelmi lépésekről van szó, és nem szabad megállni ezen az úton!” – fogalmazott.