Az egykori, négyszintes rendelőintézeti épületben, az átalakítást követően, csaknem kétmilliárd forintos beruházás eredményeként kap majd helyet a Fejér Megyei Kormányhivatal Dunaújvárosi Járási Hivatalának új székhelye. Erről tartott sajtótájékoztatót dr. Simon László kormánymegbízott, dr. Dorkota Lajos, Dunaújváros és Fejér megye díszpolgára, a MEKH elnöke, dr. Galambos Dénes, a térség országgyűlési képviselője és Cserna Gábor, Dunaújváros polgármestere január 4-én.

Az esemény résztvevői (j): dr. Galambos Dénes, dr. Dorkota Lajos, dr. Simon László, Cserna Gábor. (Fotó DH)

A Fejér Megyei Kormányhivatal átvette január 4-től Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzatától a volt II. számú Orvosi Rendelő, az úgynevezett „Zöld Sztk” egykori épületét. Az ingatlant az átvétel napjával a Fejér Megyei Kormányhivatal azonnal átadta a nyílt közbeszerzési eljáráson kiválasztott kivitelezőknek mint közös ajánlattevőknek, hogy az épületben a lehető legrövidebb határidővel kialakítsák a megyei kormányhivatal új, modern járási hivatalát – hangzott el az eseményen.

Dr. Dorkota Lajos, Dunaújváros és Fejér megye díszpolgára, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnöke hangsúlyozta: rendkívül fontos ez a nap. Bízom benne, hogy az egykori „Zöld rendelő” ismét méltó módon szolgál majd városi és járási lakossági igényeket, remélhetőleg még ebben az esztendőben – mondotta dr. Dorkota Lajos.

Dr. Simon László kormánymegbízott kiemelte: a Dunaújvárosi Járási Hivatal 9 szervezeti egysége közül 7 szervezeti egység kap helyet a „Zöld Sztk” egykori épületében. Összesen 134 hivatali dolgozó fogja az ügyfeleket kiszolgálni, közel 5000 négyzetméteren, egy XXI. századi, modern épületben. A földszinten és az első emeleten nyitott, a mindenkori elvárásoknak megfelelő, ügyfélhívóval ellátott ügyfélszolgálati helyek lesznek, kényelmes ügyfélvárókkal.

A beruházás elsődleges célja az ügyfelek igényeit minden szempontból kielégítő, XXI. századi szolgáltató közigazgatási központ létrehozása, amely az állami tisztviselők számára is megfelelő munkakörülményeket teremt, az ügyfelek minél jobb és gyorsabb kiszolgálása érdekében. A mozgáskorlátozott ügyfelek számára biztosított lesz az akadálymentes közlekedés és a mozgáskorlátozott mosdó. Az átalakítás költsége 1 milliárd 930 millió forint. A beruházás hazai és uniós forrásból valósul meg – mutatott rá dr. Simon László.

Dr. Galambos Dénes, a 4-es számú választókerület országgyűlési képviselője elmondta: a közigazgatási rendszer korszerűsítésének fontos állomása, hogy a „Zöld rendelőből” a járási hivatal irodaháza lesz, ahol az ügyeik túlnyomó többségét egy helyen intézhetik az állampolgárok.

A 2013. január elsején létrehozott járási rendszeren belül a dunaújvárosihoz kilencvenezer polgár tartozik. Számukra teremt korszerű ügyintézési lehetőséget majd ez az új közigazgatási központ – emelte ki a többi között dr. Galambos Dénes.


Cserna Gábor, Dunaújváros Megyei Jogú Város polgármestere részletes áttekintést adott az úgynevezett „Zöld rendelő” épületének 2004-től „kalandossá vált” történetéről, és méltatta annak jelentőségét, örömét fejezte ki, hogy az épület, a jelentős beruházás eredményeként, a járási hivatal székhelyeként, a városban és a járásban élő embereket szolgálja majd.

(Fejér Megyei Kormányhivatal)