A megyei kormányhivatalok integritás tanácsadói részére szervezett műhelymunkát, tapasztalatcserét a Fejér Megyei Kormányhivatal Székesfehérváron.

A szakmai program résztvevőit dr. Tanárki Gábor, a Fejér Megyei Kormányhivatal igazgatója köszöntötte. Hangsúlyozta: nagy az igény az együttgondolkodásra, a tapasztalatok, a jó gyakorlatok megosztására, amellyel egymás munkáját segíthetik az integritás tanácsadók. Fontos a műhelymunka, a személyes találkozás és konzultáció, hiszen közös a céljuk. Kiemelt feladatuk a szemléletformálás, a személyi és szervezeti integritás erősítése, az átlátható, tiszta és erkölcsös közigazgatás fenntartásáért és megerősítéséért dolgoznak.


Előadást tartott a Bicskei Járásbíróság elnöke és a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság integritás tanácsadója, valamint a Baranyából, Szabolcs-Szatmár-Beregből, Komárom-Esztergomból és Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből érkezett kormányhivatali szakemberek. Így a tapasztalatok megosztása mellett kitekintésre is lehetőség nyílt.


A szakmai műhelymunkában részt vettek a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet, a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal, a Nemzeti Védelmi Szolgálat Korrupció-megelőzési Főosztály és a Pénzügyminisztérium munkatársai is. Az egész napos program szervezője és moderátora dr. Halmainé dr. Takács Rita, a Fejér Megyei Kormányhivatal integritás tanácsadója volt.

(Fejér Megyei Kormányhivatal)