Dr. Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkár fővédnökként, Kovács Péter, Budapest XVI. kerület polgármestere pedig házigazdaként köszöntötte a Kormányhivatalok VI. Foci Torna, Családi Nap és Főzőverseny résztvevőit. A Fejér Megyei Kormányhivatal lelkes képviselői mindkét versenyszámban sikeresen szerepeltek: a foci tornát megnyerték, a főzőversenyen második helyezést értek el.

Dr. Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkár fővédnökként köszöntötte a résztvevőket.

A hangulatos megnyitó ünnepség után négy pályán húsz kormányhivatali kispályás „fociválogatott” kezdte meg a szereplését, miközben a húszból tizenegy bográcsos főzőcsapatot is elindított a versenyen.

A Fejér Megyei Kormányhivatal csapata győzött a foci tornán.

Már a csoportkörben is éles küzdelmek alakultak ki, és címvédőként a Nógrád Megyei Kormányhivatal focistái idén is beverekedték magukat a legjobb négy közé. Az ismétlésben, azaz az újabb tornagyőzelemben Fejér megyei riválisaik akadályozták meg őket, akik az elődöntőben 3:0-ás, azaz nagyon magabiztos győzelmet arattak ellenük. A másik ágon a korábban kétszer-kétszer győztes, illetve ezüstérmes szabolcsiak ugyancsak 3-0 arányban bizonyultak jobbnak a somogyi ellenfelüknél.

A kupa a magasban, az ünneplés percei...

A döntőben és a bronzmérkőzésen is olyan kiegyenlített volt a küzdelem, hogy a rendes játékidő letelte után a csapatoknak büntető párbajt kellett vívniuk. Előbbiből egy gólnyi különbséggel a Fejér Megyei Kormányhivatal került ki győztesen a szabolcsiak ellen, a másik csatában is csak egy találat döntött, ott a somogyi együttes tagjai örvendezhettek. Legtöbb gólt szerző csapatként, a 25 találattal első helyezett Szabolcs Megyei Kormányhivatal vehetett át különdíjat, legjobb kapusként pedig a Somogyból jött Varga Szabolcs részesült elismerésben.

A főzőversenyen második helyezést ért el kormányhivatalunk csapata.

A főzőversenyen a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyeiek győztek, a Fejér Megyei Kormányhivatal csapata – amelyet hat hölgy és egy férfi alkotott –, a második helyen végzett. Ők vaddisznó pörköltet főztek, amelyhez vaddisznó formájú tortát szervíroztak desszertként. Az ezüstérmes remekműveket a szerencsés résztvevők a helyszínen elfogyasztották.

(Fejér Megyei Kormányhivatal)