A Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete Zichyújfaluban rendezte szeptember 11-én „A Hazafiság Iskolája” kihelyezett programját, a Református Általános Iskola összes osztályának bevonásával. A bemutató eseményen részt vett dr. Simon László kormánymegbízott, a Fejér Megyei Védelmi Bizottság elnöke.

Az eseményen részt vett (j): dr. Bárdos Zoltán tűzoltó alezredes, a Fejér Megyei védelmi bizottság titkára, dr. Görög István, a Katonai Emlékpark Pákozd - Nemzeti Emlékhely ügyvezető igazgatója, dr. Simon László kormánymegbízott, a Fejér Megyei Védelmi Bizottság elnöke,  Füzesiné Kolonics Ilona, Zichyújfalu polgármestere,  Rideg Judit, a helyi Református Általános Iskola igazgatója és Oláh László, a HTBK Székesfehérvári Szervezete ifjúsági tagozatának vezetője.          Fotó - Tóth Erik

A pedagógiai program megvalósítása során a tanulók számára élményszerűen jelenítik meg az 1848-tól napjainkig terjedő időszak hadtörténelmi eseményeit. A rendezvény célja a program bemutatása volt, a környékbeli tanintézmények diákjainak, valamint pedig pedagógusainak részére


Dr. Simon László kormánymegbízott, a Fejér Megyei Védelmi Bizottság elnöke köszöntötte a résztvevőket, megköszönte Füzesiné Kolonics Ilona polgármesternek és Rideg Juditnak, a Református Általános Iskola igazgatójának a támogató együttműködést.

A Fejér Megyei Kormányhivatal az idei évben is elkötelezett támogatója a Hazafiság Iskolája pedagógiai program kihelyezett munkaformájának, ahogy tette azt az elmúlt években.

(Fejér Megyei Kormányhivatal)