Meghozta döntését Balog Zoltán, emberi erőforrások minisztere a Fejér Megyei Intézményfenntartó Központ által kiírt intézményvezetői pályázatokkal kapcsolatban. A kinevezéseket dr. Dorkota Lajos kormánymegbízott adta át.

A megyei önkormányzatok konszolidációjáról, a megyei önkormányzati intézmények és a Fővárosi Önkormányzat egyes egészségügyi intézményeinek átvételéről szóló 2011. évi CLIV. törvény, továbbá a megyei intézményfenntartó központokról, valamint a megyei önkormányzatok konszolidációjával, a megyei önkormányzati intézmények és a Fővárosi Önkormányzat egészségügyi intézményeinek átvételével összefüggő egyes kormányrendeletek módosításáról szóló 258/2011. (XII. 7.) Korm. rendelet értelmében zajlott le a közoktatási intézmények magasabb vezetői megbízásával kapcsolatos pályázati eljárás.

A döntés alapján a meghirdetett 14 intézményvezetői beosztás közül 10 jelenlegi intézményvezető további 5 évre megkapta megbízását, 3 új igazgató lát munkához augusztus elsejétől, valamint 1 középiskola esetében eredménytelenül zárult a pályázat.

Az intézményvezetői kinevezések átadásakor Mátrahalmi Tibor, a Fejér Megyei Intézményfenntartó Központ vezetője köszöntötte az intézményvezetőket a Megyeháza Címertermében. Röviden ismertette a pályázati folyamatot, majd elmondta, hogy a Fejér Megyei Intézményfenntartó Központ munkatársai a jövőben is mindent meg fognak tenni a zökkenőmentes munkáért. Tájékoztatta az intézményvezetőket a régi és az új igazgatók feladatainak átadás-átvételi folyamatáról is.

Az intézményvezetői kinevezéseket dr. Dorkota Lajos, a Fejér Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott adta át.

Dr. Dorkota Lajos elmondta többek között, hogy széleskörű egyeztetéseket végeztek a pályázatok értékelésénél. Ennek eredményeként a régi igazgatók többsége ismét megkapta a bizalmat, hiszen kiemelkedő munkát végeztek az elmúlt időszakban.

Nehéz feladatra vállalkoztak az intézményvezetők, hiszen átalakulóban van a közoktatás rendszere és nem tudni még, hogy a jól működő intézményhálózatunkat, hogyan tudjuk még hatékonyabbá tenni – mondta a kormánymegbízott

Három intézmény élén látja el új személy augusztus elsejétől az intézményvezetői feladatokat. A Fejér Megyei József Attila Általános Iskola és Speciális Szakiskola új igazgatója Bokros Ilona, a Fejér Megyei Vajda János Gimnázium és Szakközépiskola új igazgatója Nagy Izabella Melinda, a Fejér Megyei Tanulási Képességet Vizsgáló Szakértői és Rehabilitációs Bizottság, Nevelési Tanácsadó és Egységes Pedagógiai Szakszolgálat új igazgatója pedig Mahlerné Köfner Anikó lett.

A Fejér Megyei Perczel Mór Szakképző Iskola és Kollégium vezetését az SZMSZ szerinti helyettes veszi át az ismételten kiírt pályázat sikeres lebonyolításáig.

A régi-új igazgatók a következők:

Turcsányi Sándorné, Fejér Megyei Dr. Entz Ferenc Mezőgazdasági, Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola és Kollégium

Butola Zoltán, Fejér Megyei Eötvös József Szakképző Iskola és Kollégium

Boda János, Fejér Megyei Petőfi Sándor Gimnázium és Szakközépiskola

Birkás Krisztina, Fejér Megyei Táncsics Mihály Gimnázium

Csányi Kálmán, Fejér Megyei Szabolcs Vezér Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium

Malomvári Klára, Fejér Megyei Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Diákotthon és Gyermekotthon

Györök Ágnes, Fejér Megyei Kossuth Zsuzsanna Általános Iskola, Speciális Szakiskola és EGYMI

Surányi Gáborné, Fejér Megyei Gárdonyi Géza Általános Iskola és Speciális Szakiskola

Orbánné Molnár Anikó, Fejér Megyei Pápay Ágoston Általános Iskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola és Diákotthon

Lukácsné Ádám Annamária, Fejér Megyei Prelúdium Alapfokú Művészoktatási Intézmény

A vezetői megbízás határozott időre, 5 évre 2012. 08. 01-től 2017. 08. 01-ig szól.

(Fejér Megyei Intézményfenntartó Központ)