A foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról szóló, továbbá a foglalkoztatást elősegítő támogatásokról, valamint a Munkaerőpiaci Alapból foglalkoztatási válsághelyzetek kezelésére nyújtható támogatásról szóló rendelet alapján – a Nemzeti Foglalkoztatási Alap „Foglalkoztatási és képzési támogatások” kiadási jogcíme 2018. és 2019. évi központi keretéből – a Nemzetgazdasági Minisztérium nyílt pályázatot hirdet a mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatására.

Az NFA-ból 5 milliárd Ft támogatási keretösszeg áll a pályázók rendelkezésére. Ebből 550-650 kkv-nál akár 2500-3000 új munkahely létesíthető, továbbá mintegy 5000 már meglévő munkahely megőrzése segíthető.

A pályázat alapján az ÁÚF szerinti induló beruházás támogatható.

A pályázat célja a KKV-k fejlődésének, gazdaságban betöltött szerepének, piaci pozíciójának javítása érdekében az – új munkahelyek létrehozását eredményező – munkahelyteremtő beruházások támogatása. A pályázat célja továbbá a területi különbségek csökkentése, a térségi felzárkóztatás, a helyi gazdaság megerősítése. A gazdasági, társadalmi és munkaerőpiaci szempontból hátrányos helyzetű térségek, települések felzárkóztatásának érdekében az álláskeresők foglalkoztatásának – kiemelt összegű kiegészítő – támogatása pályázható jelen felhívás keretében.


A munkahelyteremtő támogatás a hatályos jogi szabályozás alapján regionális beruházási támogatás jogcímen vagy csekély összegű (de minimális) támogatásként nyújtható. A pályázó vállalkozásnak a pályázat benyújtásakor nyilatkoznia kell, hogy mely támogatási jogcím alapján kívánja benyújtani a pályázatot.


A felhívás teljes szövege, az útmutató valamint a mellékletek letöltése.

1. számú melléklet

2. számú melléklet

3. számú melléklet

(Nemzetgazdasági Minisztérium)