Fejér Megyei Kormányhivatal

Dr. Simon László

kormánymegbízott

RSS feliratkozás

Hírek

Fejér Megyei Kormányhivatal, 2018. október 17. 15:02

Emlőszűrés: Székesfehérváron, Bicskén és Dunaújvárosban

A székesfehérvári szakrendelésre várják mammográfiai vizsgálatra a Székesfehérváron élő, szűrésre hívott hölgyeket. A mobil szűrőkamionban Bicskén és Dunaújvárosban várják a szakemberek a meghívóval rendelkezőket.

Fejér Megyei Kormányhivatal, 2018. október 16. 9:44

Átvette a csapatzászlót az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred

Ünnepélyes keretek között vette át a csapatzászlót a Székesfehérváron megalakult MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred. Az új katonai szervezet több száz tartalékos katonája sorakozott fel a Városház téren, az új tartalékosok esküt tettek a haza védelmére. Dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter beszédében hangsúlyozta: olyan erős honvédséget kívánnak létrehozni, amely szavatolja a biztonságos környezetet.

Fejér Megyei Kormányhivatal, 2018. október 12. 15:01

Összehangolt a védelmi igazgatás rendszere Fejérben

Nukleárisbaleset-elhárítási gyakorlatot tartott a Fejér Megyei Védelmi Bizottság október 10-én, szerdán, Alapon. A Paksi Atomerőmű bevonásával egy feltételezett balesetet és az abból eredő veszélyhelyzetet szimulálták, amelyet törzsvezetési gyakorlaton dolgoztak fel. Ennek alapján a védelmi igazgatás területi és helyi szervei meghozták a szükséges döntéseket. A szimuláció a honvédség, a rendőrség és a katasztrófavédelem, valamint a helyi általános iskolás diákok végrehajtási gyakorlatával folytatódott.

Fejér Megyei Kormányhivatal, 2018. október 9. 11:09

Egy nap szünet az adonyi kormányablakban

Tájékoztatjuk a tisztelt ügyfeleket, hogy a Dunaújvárosi Járási Hivatal adonyi kormányablakában (Adony, Rákóczi u. 21.) 2018. október 12-én, áramszünet miatt, szünetel az ügyfélfogadás. Kérjük kedves ügyfeleink megértését!

Fejér Megyei Kormányhivatal, 2018. október 5. 7:53

Védelmi bizottsági gyakorlat Alapon

A Fejér Megyei Védelmi Bizottság nukleárisbaleset-elhárítási gyakorlatot tart Alapon, október 10-én, szerdán. A településen ezen a napon honvédségi, rendőrségi, katasztrófavédelmi gépkocsik és páncélozott gépjárművek közlekednek majd.

Fejér Megyei Kormányhivatal, 2018. október 4. 12:10

A termőföld – természeti érték

Idejét múlta az a nézet, miszerint a diót nem kell permetezni. Sajnos. A megyei kormányhivatal növényvédelmi osztályának tevékenységéről adunk tájékoztatást, és két, újonnan megjelent kártevőt is bemutatunk.

Fejér Megyei Kormányhivatal, 2018. október 3. 15:47

Munkanap-áthelyezések

Az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulójára emlékező ünnepnaphoz, október 23-ához közeledve munkanap-áthelyezések lesznek a munkáltatóknál, így a Fejér Megyei Kormányhivatalban is. Megváltozik a munkarend, az ügyfélfogadási idő.

Fejér Megyei Kormányhivatal, 2018. október 2. 15:48

A helyi termék támogatásra méltó érték

Negyedik alkalommal rendezték meg a Fejér Megyei Helyi Termék Konferenciát a Megyeháza dísztermében, szeptember 28-án. A rendezvényt dr. Simon László kormánymegbízott nyitotta meg, majd Jakab István, a Magyar Országgyűlés alelnöke, a Magosz elnöke tartott előadást.

Fejér Megyei Kormányhivatal, 2018. október 2. 12:49

Emlőszűrés – Székesfehérváron és Martonvásáron

A székesfehérvári szakrendelésre várják mammográfiai vizsgálatra a Székesfehérváron élő, szűrésre hívott hölgyeket. A mobil szűrőkamionban Martonvásáron várják a szakemberek a meghívóval rendelkezőket.

Fejér Megyei Kormányhivatal, 2018. október 1. 12:22

Döntésünk a jövőnk!

A Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya versenyt hirdet Fejér megye középiskolás diákjai számára a felelős szexuális magatartás témakörében, idén hatodik alkalommal. A verseny célja: a középiskolás diákok körében játékos, szórakoztató formában felhívni a figyelmet a felelős szexuális magatartás jelentőségére, ezen belül a szexuális úton terjedő betegségek, a nem kívánt terhességek megelőzésére, illetve a tudatmódosító szerek befolyásoló hatására.