Fejér Megyei Kormányhivatal

Dr. Simon László

kormánymegbízott

Vezető hírek

Fejér Megyei Kormányhivatal, 2014. szeptember 5. 7:54

Folytatódik az államreform, jön az állami rezsicsökkentés

A kormány 2015. január 1-jén elindítja az Államreform 2 nevű programot, amelynek része lesz az úgynevezett állami rezsicsökkentés, vagyis az állami szolgáltatások díjának csökkentése, továbbá a köztisztviselői életpályamodell kialakítása - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter az MTI-nek adott interjújában. Lázár János a programot "bürokrácialebontó csomagként" jellemezte.

Fejér Megyei Kormányhivatal, 2014. szeptember 16. 11:21

Trócsányi László kultúránk alkotmányban betöltött szerepéről

Trócsányi László igazságügyi miniszter avatta fel a Brunszvik-Beethoven Rendezvényszervező Központ és Könyvtár új épületét Martonvásáron, szeptember 12-én. A Fejér Megyei Kormányhivatalt Petrin László főigazgató képviselte az eseményen.

Fejér Megyei Kormányhivatal, 2014. szeptember 10. 15:58

Sikeres S3 találkozó: megyei kutatási, fejlesztési és innovációs stratégiát alkotunk

Záró szakaszába lépett az intelligens szakosodáson alapuló kutatási és innovációs stratégia (S3) tervezési folyamata, mely elengedhetetlen feltétel Magyarország számára a hozzáférésnek a Strukturális Alapokból érkező, több mint 700 milliárd forintnyi európai uniós kutatási, fejlesztési és innovációs forráshoz. Az S3 megyei specializációk című találkozót dr. Simon László kormánymegbízott nyitotta meg szeptember 10-én, Székesfehérváron, a Fejér Megyei Kormányhivatal dísztermében.

Fejér Megyei Kormányhivatal, 2014. szeptember 10. 7:47

Védelmi igazgatási felkészítést tartottak a megyei kormányhivatalban

Védelmi igazgatási, katasztrófavédelmi, honvédelmi igazgatási felkészítést tartott a megyei kormányhivatal dísztermében a Fejér Megyei Védelmi Bizottság szeptember 9-én, a megyei védelmi bizottság állandó és meghívott tagjai, a helyi védelmi bizottságok elnökei, a I. és II. katasztrófavédelmi osztályba sorolt települések polgármesterei és jegyzői részére.

Fejér Megyei Kormányhivatal, 2014. szeptember 9. 16:21

Az átfogó méhnyakrák-megelőzési program részeként: térítésmentesen kérhető a HPV elleni védőoltás

Ezekben a napokban kérhetik a szülők 7. osztályos leányaik számára a térítésmentes, önkéntes HPV-védőoltást. A kormányzat jelentős költségvetési támogatást biztosított arra, hogy idén ősszel bevezetésre kerülhessen az átfogó méhnyakrák-megelőzési program részeként a humán papillomavírus elleni védőoltás. A Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve tájékoztat a tudnivalókról.

Fejér Megyei Kormányhivatal, 2014. szeptember 5. 8:11

Döntéseket hozott a Dunaújvárosi Járás Helyi Védelmi Bizottsága Nagyvenyimen

Nagyvenyim közigazgatási területén, 2014. szeptember 4-én tartós nyomáscsökkenés következett be a közüzemi ivóvíz-szolgáltatásban. A lakosság ivóvízellátásának biztonsága és az oltóvíz intenzitása érdekében a Dunaújvárosi Járás Helyi Védelmi Bizottsága - a felkészülési feladatok megvalósítása céljából - határozatot, döntéseket hozott.