Fejér Megyei Kormányhivatal

Dr. Simon László

kormánymegbízott

Vezető hírek

Fejér Megyei Kormányhivatal, 2015. július 24. 13:05

Helikopteres parlagfű-felderítés Fejér megyében!

Magyarország parlagfű-fertőzöttségére és az allergiás megbetegedésben szenvedők számának növekedésére tekintettel kormányhatározatban került megfogalmazásra Magyarország parlagfű elleni rövid- és középtávú védekezési akcióterve. Ebben kiemelt célként jelölték meg a mezőgazdasági, nagy mennyiségű pollent adó területek parlagfű-mentesítését.

Fejér Megyei Kormányhivatal, 2015. július 17. 11:49

Ismét hőséghullám tör az országra, 3. fokú hőségriasztás

Az országos tiszti főorvos az ország egész területére vonatkozóan 2015. július 17-étől július 20-án 24 óráig 3. fokú hőségriasztást rendelt el. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a következő napokban egyre melegebb léghullámok érkeznek Magyarország fölé, a hétvégén a hőmérő higanyszála akár 36-38 Celsius fok fölé is emelkedhet. A Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya a szükséges intézkedéseket megtette, a hőségriasztásról az érintett, közreműködő járás hivatalvezetőket, a fekvőbeteg-ellátó intézmények vezetőit értesítette

Fejér Megyei Kormányhivatal, 2015. július 14. 14:46

Kibővült a hadigondozotti ellátásra jogosultak köre

Módosult a hadigondozásról szóló 1994. évi XLV. törvény (a továbbiakban: Hdt.) A törvénymódosítás - kibővítve az eddigi jogosultak körét - támogatást kíván nyújtani a második világháborúban elesett, eltűnt, hadifogságban elhunyt katonák és munkaszolgálatosok özvegyeinek és árváinak, illetve mindazoknak, akiknek férje, édesapja 1938. november 2-a és 1945. május 9-e között a volt magyar királyi honvédség és csendőrség kötelékében szolgált, és közben elesett, vagy utána, hadifogságban elhunyt - függetlenül állományviszonyától és rendfokozatától, és attól, hogy a II. világháborút lezáró Párizsi Békeszerződés következtében más ország állampolgárává vált.

Fejér Megyei Kormányhivatal, 2015. július 9. 15:45

Jelentős viharkárok, mentés, helyreállítás

Székesfehérvárra és a Velencei-tó környékére nagy vihar csapott le szerdán délután, és jelentős károkat okozott a városban, valamint a járás területén. A legtöbb helyen fák dőltek ki, több épület tetőszerkezete megrongálódott, és villanyvezetékek szakadtak le. A katasztrófavédelem, a mentésben és kárelhártásban érintett szervezetek, hatóságok azonnal megkezdték a mentést és a helyreállítást. Este összeült, és döntéseket hozott a Székesfehérvár Járási Helyi Védelmi Bizottság. A Fejér Megyei Védelmi Bizottság tagjai, a testületet alkotó szervezetek vezetői folyamatosan tájékoztatták a védelmi bizottság elnökét, dr. Simon Lászlót és egymást az eseményekről. A megyei védelmi bizottság elnöke folyamatosan nyomon követte az eseményket, és koordinálta a mentést, kárelhárítást

Fejér Megyei Kormányhivatal, 2015. július 7. 15:37

A fehérvári okmányiroda a Malom utcába költözik

A Fejér Megyei Kormányhivatal Székesfehérvári Járási Hivatalának a fehérvári Koch László utca 4/b szám alatt működő okmányirodáját - az épület felújítása miatt - július 10-én kezdik költöztetni a fehérvári, Malom u. 1. szám alatti „Tiszti klub” épületébe. Az okmányiroda átköltöztetése miatt július 10-én, pénteken és július 13-án, hétfőn nem lesz ügyfélfogadás. Ezeken a napokon az ügyfeleket a Székesfehérvár, Piac tér 10. szám alatti kormányablak este 8 óráig fogadja.

Fejér Megyei Kormányhivatal, 2015. július 6. 11:54

A Kormányhivatal három épületét korszerűsítették

Három fehérvári épületét korszerűsítette a Fejér Megyei Kormányhivatal, a beruházás mintegy 300 millió forint értékű uniós forrásból és 30 millió forint kormányzati támogatásból valósult meg. A beruházást dr. Simon László kormánymegbízott, a Fejér Megyei Kormányhivatal vezetője adta át, az eseményen köszöntőt mondott dr. Nemcsok Dénes, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium környezeti és energiahatékonysági operatív programokért felelős helyettes államtitkára.