Fejér Megyei Kormányhivatal

Dr. Simon László

kormánymegbízott

Vezető hírek

Fejér Megyei Kormányhivatal, 2016. december 2. 8:16

Nem mindegy, hogy mi kerül az ünnepi asztalra

Közeleg a karácsony. Együtt ünnepel a család, eljött az ideje a baráti és munkahelyi összejöveteleknek. Nem mindegy azonban, hogy milyen ételek (és italok) kerülnek az asztalra. Az ünnepeket megelőző nagy rohanás előtt érdemes egy kicsit megállni és felkészülni az előttünk álló kellemes, de tagadhatatlanul fárasztó tennivalókra – hívja fel a figyelmet Dr. Sziebert Gergely megyei főállatorvos, a Fejér Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Földművelésügyi Főosztályának főosztályvezetője.

Fejér Megyei Kormányhivatal, 2016. december 2. 8:05

A fokozottan veszélyeztetett személyek ingyen kapnak influenza elleni védőoltást

Az influenza az influenzavírusok által okozott légúti betegség. A vírus cseppfertőzés útján terjed. A legjellemzőbb tünetei a hirtelen jelentkező láz, fejfájás, izom- illetve ízületi fájdalmak levertség, száraz köhögés, nehézlégzés. 2-3 napos lappangási idő után jelentkező tünetek általában 1 hét alatt gyógyulnak, azonban előfordulnak súlyosabb formában zajló esetek is.

Fejér Megyei Kormányhivatal, 2016. november 30. 14:04

Továbbra sincs influenza aktivitás Fejér megyében

Az influenza figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentései alapján végzett becslés szerint 2016. november 21. és november 27. között (2016. 47. hetében) a megye területén 264 fő, az előző hetinél 8,5%-kal több beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. A megbetegedési arány a megye illetékességi területén a járványos küszöb érték alatt van, nincs influenza aktivitás.

Fejér Megyei Kormányhivatal, 2016. november 28. 9:38

Felkészülés a téli rendkívüli időjárási helyzetekre

November 25-én pénteken megtartotta őszi ülését a Fejér Megyei Védelmi Bizottság Dr. Simon László kormánymegbízott, a védelmi bizottság elnöke vezetésével.

Fejér Megyei Kormányhivatal, 2016. november 25. 8:09

Jó tanácsok a karácsonyi vásárlásokhoz

A fogyasztóvédelmi hatóság ebben az évben is folyamatosan ellenőrzi a kereskedelmi üzleteket és egyéb árusítóhelyeket. Kiemelt figyelmet fordít a piacfelügyeleti tevékenységre és a megvételre kínált áruk és szolgáltatások akciós árfeltüntetésének ellenőrzésére.

Fejér Megyei Kormányhivatal, 2016. november 25. 8:00

Tájékoztatás ügyfélfogadás szüneteléséről

A Fejér Megyei Kormányhivatal tájékoztatja ügyfeleit, hogy a Székesfehérvári Járási Hivatal Polgárdi Kormányablakban (8154 Polgárdi, Batthyány u. 132.) 2016. december 1. napján (csütörtökön) egész napos áramszünet lesz, ezért az ügyfélfogadás ezen a napon szünetel.