Fejér Megyei Kormányhivatal

Dr. Simon László

kormánymegbízott

Vezető hírek

Fejér Megyei Kormányhivatal, 2015. augusztus 24. 7:54

Szünnap után: új helyen az útügyi osztály

A Fejér Megyei Kormányhivatal Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály Útügyi Osztálya mostanáig Székesfehérváron, a Petőfi Sándor utca 5. szám alatt fogadta az ügyfeleket. Arról tájékoztatjuk az állampolgárokat, hogy az osztály 2015. augusztus 24-én e telephelyről "átköltözik" a Székesfehérvár, Sárkeresztúri út 12. számú épületbe. Ezért augusztus 24-25-én az osztályon az ügyfélfogadás szünetel. Ez a szünet nem érinti a gépjárművezető-képzéssel és -utánképzéssel kapcsolatos tevékenységet.

Fejér Megyei Kormányhivatal, 2015. augusztus 13. 13:39

Életmentő tűzoltónak adott át jutalmat a Fejér megyei kormánymegbízott

A Fejér Megyei Kormányhivatal vezetője, dr. Simon László kormánymegbízott elismerő oklevelet és tárgyjutalmat adott át Schrick Péter tűzoltónak, akit kislánya Amira is elkísért az eseményre. A tűzoltó a dunaújvárosi hivatásos parancsnokság pusztaszabolcsi katasztrófavédelmi őrsén teljesít szolgálatot. Schrick Péter sikeres újraélesztést hajtott végre augusztus 10-én délután, egy velencei benzinkútnál, ezzel megmentette egy kamionsofőr életét.

Fejér Megyei Kormányhivatal, 2015. augusztus 10. 7:40

Informatikai munkák: egy-egy nap szünet négy kormányablakban

A Fejér Megyei Kormányhivatal értesíti az ügyfeleket, hogy a sárbogárdi kormányablakban augusztus 13-án, a martonvásári kormányablakban augusztus 17-én, a polgárdi kormányablakban augusztus 19-én, a székesfehérvári kormányablakban augusztus 24-én informatikai karbantartási, illetve korszerűsítési munkálatokat végez a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEKKH), ezért egy-egy napig szünetel az ügyfélfogadás.

Fejér Megyei Kormányhivatal, 2015. augusztus 3. 8:16

Velencei-tó: tíz fürdőhely, kiváló feltételekkel

A Fejér Megyei Kormányhivatal (a továbbiakban FMKH) határozottan cáfolja azokat az alaptalan híreszteléseket, amelyek szerint „a Velencei-tó partján valamennyi szabadstrand működését” felfüggesztette volna az FMKH Székesfehérvári Járási Hivatala. A tóparton, a fizetős strandok mellett, több úgynevezett szabadstrand – szakszerűen: természetes fürdőhely – is működik engedéllyel, hosszú évek óta, valamennyi jogszabályi és közegészségügyi feltételnek megfelelve.

Fejér Megyei Kormányhivatal, 2015. július 24. 13:05

Helikopteres parlagfű-felderítés Fejér megyében!

Magyarország parlagfű-fertőzöttségére és az allergiás megbetegedésben szenvedők számának növekedésére tekintettel kormányhatározatban került megfogalmazásra Magyarország parlagfű elleni rövid- és középtávú védekezési akcióterve. Ebben kiemelt célként jelölték meg a mezőgazdasági, nagy mennyiségű pollent adó területek parlagfű-mentesítését.

Fejér Megyei Kormányhivatal, 2015. július 17. 11:49

Ismét hőséghullám tör az országra, 3. fokú hőségriasztás

Az országos tiszti főorvos az ország egész területére vonatkozóan 2015. július 17-étől július 20-án 24 óráig 3. fokú hőségriasztást rendelt el. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a következő napokban egyre melegebb léghullámok érkeznek Magyarország fölé, a hétvégén a hőmérő higanyszála akár 36-38 Celsius fok fölé is emelkedhet. A Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya a szükséges intézkedéseket megtette, a hőségriasztásról az érintett, közreműködő járás hivatalvezetőket, a fekvőbeteg-ellátó intézmények vezetőit értesítette