Fejér Megyei Kormányhivatal

Dr. Simon László

kormánymegbízott

Vezető hírek

Fejér Megyei Kormányhivatal, 2014. november 27. 7:50

Téli felkészülést és gyakorlatot tartott a megyei védelmi bizottság

A Fejér Megyei Védelmi Bizottság, az operatív munkaszervezete és a helyi védelmi bizottságok bevonásával, a téli, rendkívüli időjárási helyzetek kezelésére felkészülést és megyei törzsvezetési gyakorlatot tartott.

Fejér Megyei Kormányhivatal, 2014. november 21. 13:03

Szabálysértési ügyek: egységes irányelvek szerint

Szabálysértési napot tartott a Móri Járási Hivatal a Fejér megyei járási hivatalokban szabálysértéssel foglalkozó ügyintézők részére, Móron. A résztvevők a szakmai előadásokat követően a szabálysértési ügyekkel összefüggésben felmerülő problémákat, kérdéseket vitatták meg. Az eseményt dr. Tanárki Gábor, a Fejér Megyei Kormányhivatal igazgatója nyitotta meg, a szabálysértési jog kialakulását és annak jogtörténeti fejlődését elemezve.

Fejér Megyei Kormányhivatal, 2014. november 21. 12:02

Fejér Megyei Közügyekért Díjat vehetett át dr. Tanárki Gábor igazgató

A megyei Prima díjátadó ünnepségen Fejér Megyei Közügyekért Díjat vehetett át dr. Tanárki Gábor, a Fejér Megyei Kormányhivatal igazgatója november 20-án, Székesfehérváron.

Fejér Megyei Kormányhivatal, 2014. november 19. 16:17

Önkormányzati képviselők képzése

A Fejér Megyei Kormányhivatal járásonként, a járási hivatalok székhelyén, az önkormányzati képviselők és az érdeklődő polgármesterek számára képzést szervez, amelyre tisztelettel hívjuk az érintetteket. Az első nap a helyi önkormányzat működéséhez kapcsolódik, míg a második napon lehetőséget biztosítunk olyan szakterületek megismeréséhez, amelyek szorosan összefüggenek az önkormányzatok tevékenységével, és gyakorlati tapasztalataink szerint szükséges a bemutatásuk.

Fejér Megyei Kormányhivatal, 2014. november 20. 15:38

Képzést tartott a megyei kormányhivatal a nemzetiségi képviselők számára

A nemzetiségek jogairól szóló törvény szerint a nemzetiségi önkormányzati képviselő megbízatásának ideje alatt legalább egy alkalommal köteles részt venni a fővárosi és megyei kormányhivatal által szervezett ingyenes képzésen. A képzésen való részvétele a képviselőknek azért is fontos, mert az alakuló ülésen is arra tettek esküt, hogy az Alaptörvényt és a jogszabályokat megtartják.

Fejér Megyei Kormányhivatal, 2014. november 18. 15:48

Több szakmunkásra, technikusra van szükség ...

Ötvenkilenc kiállító vett részt a Fejér Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja által rendezett, fehérvári pályaválasztási kiállításon, amelynek idén a Válassz okosan! címet adták. A két napos programsorozatot dr. Czomba Sándor szakképzésért és munkaerőpiacért felelős államtitkár nyitotta meg. A megjelenteket dr. Simon László kormánymegbízott, a Fejér Megyei Kormányhivatal vezetője és Égi Tamás alpolgármester köszöntötte.