Fejér Megyei Kormányhivatal

Dr. Simon László

kormánymegbízott

Vezető hírek

Fejér Megyei Kormányhivatal, 2016. július 20. 14:59

Óvja a mérőóráját!

Országos roadshowra indultak a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) munkatársai. Népszerűsítik a „Panasza van? Segítünk!”- sorozat füzeteit a megyei kormányhivatalokban. A lakossági fogyasztók számára készült praktikus kis tájékoztatók egyike a szolgáltatókkal kapcsolatos vitás kérdések rendezéséről szól, a második pedig a szabálytalan vételezés következményeiről tartalmaz információkat.

Fejér Megyei Kormányhivatal, 2016. július 20. 14:42

A jövő héten megkezdődik a parlagfüves területek légi felderítése

A Fejér Megyei Kormányhivatal munkatársai a jövő héten megkezdik a parlagfüves területek helikopteres felderítését, amelynek folytatására augusztus végén kerül sor. A légi felderítés során a megye mezőgazdasági területeinek túlnyomó többségét ellenőrzik a szakemberek.

Fejér Megyei Kormányhivatal, 2016. július 19. 8:12

Élelmiszerhigiénia: mire figyeljünk?

A nyári időszakban, a tervezett ellenőrzéseken kívül, fokozott figyelemmel és nagy számban ellenőrzi a szezonálisan üzemelő, illetve idegenforgalmi szempontból frekventált helyeken, strandokon működő vendéglátó létesítményeket, fesztiválokat, vásárokat, utcai árusokat a Fejér Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Földművelésügyi Főosztálya.

Fejér Megyei Kormányhivatal, 2016. július 19. 7:58

Tanácsok kánikula idejére

A globális felmelegedés, a klímaváltozás következtében a hőséghullámok számának növekedésével kell számolni. Ahogyan emelkedik a hőmérséklet, úgy nő szervezetünk terhelése, ezért különösen fontos, hogy próbáljunk alkalmazkodni a meleg, forró napokhoz. Néhány hasznos tanácsot ad most a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya.

Fejér Megyei Kormányhivatal, 2016. július 15. 12:25

Konzultáció a bürokratikus terhek csökkentéséről

Az ügyfelek és a szakemberek véleményére támaszkodva akarja a Kormány tovább egyszerűsíteni a közigazgatási eljárásokat, enyhíteni az állampolgárokat és a vállalkozásokat terhelő fizetési kötelezettségeket. Ennek megvalósítására indult július 11-től konzultáció.

Fejér Megyei Kormányhivatal, 2016. július 11. 12:50

A fővárosi és megyei kormányhivatalok és a járási (fővárosi kerületi) hivatalok által hozott döntésekkel szembeni keresetlevél elektronikus benyújtása

A polgári perrendtartásról szóló 1952 évi III. törvény rendelkezései értelmében a 2016. január 1-től fennálló opcionális időszakot követően 2016. július 1-től kötelezővé vált az elektronikus kapcsolattartás a bíróságokkal a közigazgatási perekben, illetve a jegyző birtokvédelmi ügyben hozott határozatának megváltoztatása iránti perekben a jogi képviselővel eljáró fél és a belföldi székhelyű gazdálkodó szervezet számára.