Fejér Megyei Kormányhivatal

Dr. Simon László

kormánymegbízott

Vezető hírek

Fejér Megyei Kormányhivatal, 2015. február 26. 7:38

Székesfehérvári Járási Földhivatal: illetékességi változások, szünnap

Illetékességi változások miatt a Székesfehérvári, a Bicskei és a Móri Járási Földhivatalban február 27-én az ügyfélfogadás szünetel. Február 26-án 12 órától február 27-éig a fehérvári járási földhivatal, február 27-én a bicskei, a sárbogárdi és a móri járási földhivatal adatbázisa nem lesz elérhető, adatigénylésre, tulajdoni lap lekérdezésre nem lesz lehetőség.

Fejér Megyei Kormányhivatal, 2015. február 19. 8:13

Tovább csökkent az influenza-megbetegedések száma

A korábbiaknál kevesebben fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel Fejérben, de a 100 ezer lakosra vonatkoztatott megbetegedési arány még így is, valamennyi járás és a megye területén, jelentősen meghaladta a járványos küszöbértéket. Az influenza-aktivitás a magas tartományban van. A valamennyi megyei fekvőbeteg-intézményben, 2015. január 23-tól elrendelt látogatási tilalom továbbra is érvényben marad.

Fejér Megyei Kormányhivatal, 2015. február 18. 8:44

Tájékoztató a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokat érintő változásokról

A pénzbeli és természetbeni szociális ellátások rendszere 2015. március 1-től jelentősen átalakul, a járási hivatalok hatáskörébe kerül az aktív korúak ellátása. Az állam és az önkormányzat segélyezéssel kapcsolatos feladatai különválnak.

Fejér Megyei Kormányhivatal, 2015. február 16. 12:07

Elindul az InternetKon - lássunk hozzá együtt!

A Kormány nemzeti konzultációt kezdeményezett az inernetről. A konzultáció – az InternetKon – célja, hogy a Kormány a polgárokkal, szakmai- és civil szervezetekkel, vállalkozásokkal közösen határozhassa meg a internet, illetve szélesebb értelemben a digitális ökoszisztémát érintő döntések alapelveit, irányait. A jövő magyar internetéről szóló párbeszédnek a www.internetkon.hu oldal ad teret.

Fejér Megyei Kormányhivatal, 2015. február 13. 12:13

„A Gazdaság Háza a fenntarthatóbb életmódért: mintaprogram Fejér megyében”

Ünnepélyes keretek között, Csepreghy Nándor helyettes államtitkár, dr. Simon László kormánymegbízott és dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere részvételével zárult „A Gazdaság Háza a fenntarthatóbb életmódért: mintaprogram Fejér megyében” című projekt. Az energetikai megújulást és az elmúlt egy év fejlesztéseit 80 fenntarthatósági esemény kísérte.

Fejér Megyei Kormányhivatal, 2015. február 12. 12:43

Honvédelmi igazgatási felkészítés-sorozat a Megyeházán

Magyarország Kormányának határozata alapján, a védelmi igazgatásban tevékenykedő területi, helyi és települési szinteken szerepet játszó, döntéshozó és döntés-előkészítő munkakört ellátók részére - a HM Védelmi Hivatal, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és a Fejér Megyei Védelmi Bizottság együttes szervezésében -, kétnapos honvédelmi igazgatási felkészítést tartottak a Fejér Megyei Kormányhivatal Dísztermében.