B. Nagy László Csongrád megye kormánymegbízottja A Csongrád Megyei Kormányhivatal minden munkatársa nevében örömmel üdvözlöm honlapunkon!

Ez az új szervezet azért jött létre, hogy Önök, kedves Csongrád megyeiek - csak úgy, mint az ország más megyéiben élő állampolgárok - hivatalos ügyeiket egyszerűen, gyorsan intézhessék.

Ez a hivatal Önöknek és Önökért van. Eljött az ideje annak, hogy az állam betöltse végre valódi szerepét: nyújtson könnyen elérhető szolgáltatásokat az államigazgatás mindenki számára, szűnjön meg a felesleges bürokrácia és aktatologatás.

Remélem, munkánkon keresztül megtapasztalják a kormányzati szándékot: legyen hatékony az adófizetők által finanszírozott államigazgatás, és szolgálja a lakosság érdekeit. Ezért tártuk szélesre a Kormányablakokat: ügyfélszolgálati irodáinknál jelenleg 33 ügykörben nyújtanak segítséget munkatársaink. Legyen szó családi pótlékról, anyasági támogatásról, hatósági bizonyítványról, vagy biztosítási jogviszonyról, de bármilyen lakossági ügyintézéssel kapcsolatban szívesen adnak útbaigazítást. Azokra a kérdésekre, amelyekre nem tudnak azonnal válaszolni, később, levélben reagálnak, de lehet ügyfélkaput nyitni, hogy folyamatos lehessen köztünk a kapcsolattartás és bármikor tudjunk felvilágosítást adni az Önöket érintő ügyekben - elektronikus úton.

A kormányablakok 2011. január 3-i megnyitása azonban csak az első lépés volt az államigazgatás bonyolult rendszerének egyszerűsítése felé. Várhatóan 2013-ra fejeződik be az a folyamat, amelynek végén mindenki a lakóhelyén érheti majd el az állam hivatali szolgáltatásait. A jelenleg tizenhét különböző helyszínen és önálló ügyintézéssel eljáró államigazgatási szervezet egységes és racionális működése valósul meg. A munkát már elkezdtük, hivatalunk feladatköre hónapról hónapra bővül.

Csongrád megyében Szegeden, a Megyeháza földszintjén (Rákóczi tér 1.) és Hódmezővásárhelyen, a Városházán (Kossuth tér 1.) működik kormányablak, hétfőtől péntekig 8 és 20 óra között, de a nap 24 órájában hívható központi ügyfélszolgálatunk a 1818 – as számon.

Kérem, tájékozódjanak tevékenységünkről a www.kormanyablak.gov.hu weboldalon is, vagy forduljanak információért kollégáinkhoz a [[[DzrnQCXxe5DJRJzMTgxOEB1Z3lmZWx2b25hbC5odWU=]]]-mail címen.

Remélem, ha szüksége lesz bármilyen ügyben a segítségünkre, Ön is elégedetten távozik majd és bizalommal fordul a kormányhivatalhoz a későbbiek során is.

 

 

B. Nagy László
kormánymegbízott

  Születési hely, idő:
 • Szeged, 1958.02.09.
  Képzettség:
 • agrármérnök
 • MBA- gazdasági management
  Végzettség:
 • 1976 érettségi Radnóti Miklós Gimnázium Szeged
 • 1978 - 1983 Debreceni Agrártudományi Egyetem, általános agrármérnöki szak
 • 1994 - 2000 Brunel University Buckinghamshire College -Management Studies diplomáját valamint MBA képzés
  Pályafutás:
 • 1983 - 1992 tudományos munkatárs, Szegedi Gabonatermesztési Kutató Intézet
 • 1992 - 1996 főelőadó, Inter Európa Bank Rt Szegedi fiók
 • 1996 - 1999 fiókigazgató, HYPO-Bank Hungária Rt
 • 1999 - 2007 vezető pozíció, Inter-Európa Bank Rt
 • 2008 - 2009 ügyvezető, több magáncégnél