Péntek délelőtt nem kellett Makóra vagy Mezőhegyesre utazniuk a csanádpalotaiaknak ahhoz, hogy személyi igazolványt vagy lakcímkártyát csináltassanak. Mobil kormányablak érkezett a városba, s ott intézhették el hivatalos ügyeiket a lakosok. A palotaiak nagyon szeretnék, ha állandó kormányablakuk lenne.

Palotára gurult a kormányablak

Péntek délelőtt mobil kormányablak érkezett Csanádpalota központjába. Az ország egyetlen olyan megyei kormányhivatala a csongrádi, mely saját ügyfélszolgálati busszal rendelkezik. A guruló hivatal egyre népszerűbb a lakosok között, hiszen az elmúlt négy napban hat településen járt a jármű, s összesen 216 ügyfélnek tudtak segíteni.
Palotára gurult a kormányablak

A tapasztalatokról dr. Lakatos-Tóth Andort, a Makói Járási Hivatal vezető-helyettesét itt hallja

Palotára gurult a kormányablak

Csanádpalotán - ahogy általában a többi településen is - a legtöbben a lejárt személyi igazolvány, módosítandó lakcímkártya, illetve ügyfélkapus regisztráció miatt jöttek el a pénteken a főtérre. Ez óriási segítség a palotaiaknak, hiszen a városban nem működik kormányablak, ezért már számos fórumon kérték, hogy alakítsanak ki egyet.

Palotára gurult a kormányablak

Baranyi László

Baranyi Lászlónak mind a két lába eltört, így csak a háromkerekű kiskocsijával tud közlekedni. - Nagyon örülök ennek a lehetőségnek, hiszen így senkit sem kellett ahhoz megkérjek, hogy hivatalos ügyeket intézhessek - tudtuk meg a 73 éves férfitől. Laci bácsi máskor ugyanis máskor autós segítség kell ahhoz, hogy eljusson Makóra vagy Mezőhegyesre, ha a kormányhivatalnál akadt dolga. Mivel augusztus 19-én lejár a személyi igazolványa, nem várt vele még egy hetet, hanem kihasználva ezt a mobil lehetőséget, pénteken megcsináltatta az újat.

Palotára gurult a kormányablak

- Nem csupán a makói, hanem egyre több palotai a mezőhegyesi hivatalban intézi az ügyeit, ugyanis a Békés megyei település kisebb, mint a Maros-parti, így jóval kevesebb az ügyfél is, így nem kell olyan sokáig várakozniuk - vette át a szót Nyergesné Kovács Erzsébet. A csanádpalotai polgármester hozzátette: neki is több alkalommal jelezték a lakosok, hogy szeretnének állandó kormányablakot a városban.


Palotára gurult a kormányablak

Nyergesné Kovács Erzsébet ezzel kapcsolatos gondolatait itt találja


Palotára gurult a kormányablak

(promenad.hu)