Pénteken, a Sólyom utcában, a tetőn zárul az energetikai beruházás

KEHOP-5.2.11-16-2016-00005 - CSONGRÁD MEGYEI KORMÁNYHIVATAL ÉPÜLETEINEK NAPELEMES RENDSZERREL TÖRTÉNŐ FEJLESZTÉSE - projektzáró

A Csongrád Megyei Kormányhivatal épületeinek napelemes rendszerrel történő fejlesztése elnevezésű, nyertes pályázat keretében napkollektorokat vagy napelemeket kapott kilenc ingatlan. A most záruló projektnek köszönhetően 131 047 000 forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósult meg energiatakarékos beruházás. A korszerűbb technológiák alkalmazásától éves szinten jelentős energia- és költségmegtakarítást vár a szervezet. A projekt kiemelt célkitűzése, hogy az egyes épületek villamos energia felhasználásának megújuló energiaforrásra való teljes vagy részleges áttérését biztosítsa, ezáltal csökkentse az egyes épületek működési költségeit. A napelemes rendszer elemei közül a napelem táblák az épület fedésére, az inverterek az épületen belül kerültek elhelyezésre. A rendszer a közüzemi hálózatra csatlakozik. A megtermelt elektromos áramot elsődlegesen helyben használják fel, a többlet energia a közüzemi hálózatba kerül visszatáplálásra. A beruházás hozzájárul ahhoz, hogy a Csongrád Megyei Kormányhivatal vagyonkezelésében lévő illetve használatában álló ingatlanok energiatakarékosabban és környezet barátabb módon működjenek.

A megye öt településén lezárult beruházás részleteiről, sajtóeseményen tájékoztatja a nyilvánosságot dr. Juhász Tündekormánymegbízott és dr. Nemcsok Dénes Sándor, környezeti és energiahatékonysági operatív programokért felelős helyettes államtitkár.

A sajtóesemény időpontja: 2017. szeptember 29. 9:30

A sajtóesemény helyszíne: CSMKH Szegedi Járási Hivatal Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztály

Rehabilitációs Ellátási és Szakértői Osztály épülete

Szeged, Sólyom u. 2.

Felhívjuk a figyelmet. hogy a sajtóeseményt az épület tetején tartjuk. Egy biztonságos állványszerkezet segítségével közelítjük meg a magasan lévő helyszínt, ezért olyan ruházatot javaslunk erre az alkalomra, amely egy ilyen szokatlan helyzetben is megfelelő!

(Csongrád Megyei Kormányhivatal)