A fiatal munkavállalók munkaerőpiaci helyzetének javítása a célja az uniós forrásra épülő, GINOP-5.2.1 „Ifjúsági Garancia” kiemelt projektnek, amely folyamatos támogatási lehetőséget biztosít a munkáltatóknak 2021 októberéig.

A Csongrád Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya és a járási hivatalok foglalkoztatási osztályai munkáltatói fórumokon tájékoztatják az Európai Uniós támogatási lehetőségről az érintetteket, illetve ismertetik az eddig elért eredményeket.

 

Az Ifjúsági Garancia Program a 25 év alatti fiatal álláskeresők munkaerő-piaci helyzetére kínál konkrét javítási lehetőségeket. A projekt 2015-ben indult, 2019. január 31-éig megyei szinten 4280 fiatal részesült munkaerő-piaci támogatásban, valamint 2786 vállalkozás bérjellegű támogatásban. A kormányhivatal az idén a megyében 1047 fiatal bevonását tervezi a programba.

A március 1-i hódmezővásárhelyi és makói nyitórendezvény folytatásaként a következő helyszíneken és időpontokban adnak tájékoztatást a hivatal szakemberei a támogatási lehetőségekről:

 

Szeged: március 5. 10 óra, Rákóczi tér 1.

Mórahalom:március 6. 14 óra, Aranyszöm Rendezvényház

Csongrád: március 11. 10 óra, Polgármesteri Hivatal, Galéria, emeleti terem

Szentes: március 11. 12:30 óra, Polgármesteri Hivatal emeleti terme

Kistelek: március 12. 9 óra, Klebelsberg Művelődési Központ

 

A munkáltatói fórumokat minden helyszínen dr. Juhász Tünde kormánymegbízott nyitja meg, majd az elérhető támogatási formákról és a lehívás részleteiről adnak tájékoztatást a hivatal munkatársai.

Minden érdeklődőt várunk!

 

A Csongrád megyei Kormányhivatal Sajtószolgálata

(Csongrád Megyei Kormányhivatal)