A Csongrád Megyei Foglalkoztatási Paktum álláskeresőknek szervezett csoportos üzemlátogatást a mindszenti Metalucon Kft.-hez. A bejáráson húsz munkanélküli vehetett rész, akik bepillanthattak a fémlemezek megmunkálásának folyamataiba, valamint tájékoztatást kaptak a program által nyújtott támogatásokról.

Egy év alatt ez volt a hatodik olyan alkalom, amikor egyszerre több álláskeresőnek is  lehetősége nyílt arra, hogy testközelből lássa az üzemi munkakörülményeket és a feladatokat.

A Csongrád Megyei Kormányhivatal és a Csongrád Megyei Önkormányzat így is segíti a munkáltatók és a munkavállalók egymásra találását. A megyei paktum célja, hogy minél kevesebb álláskereső legyen Csongrádban – fogalmazott Juhász Tünde. A kormánymegbízott kijelentette: a kormányhivatal által kezelt forrásnak köszönhetően elsősorban az adott térségben munkát kereső, hátrányos helyzetű, inaktív személyeket lehet visszasegíteni a dolgos hétköznapok világába. Ezt elsősorban bér jellegű támogatások megítélésével értük el, illetve a munkavállaló vállalkozóvá válását segítettük – hangsúlyozta. Juhász Tünde szerint a paktum program eredményessége is közrejátszott abban, hogy a megye foglalkoztatási helyzete a rendszerváltozás óta nem volt olyan jó, mint most. A legfrissebb adatok szerint Csongrád megyében jelenleg 1,8 százalékos a munkanélküliség, ezzel Győr-Moson-Sopron és Veszprém után a megye a harmadik helyen áll az országban – egészítette ki.

A paktum program keretében Csongrád megyének 1 milliárd forint áll rendelkezésére, amelyből a kormányhivatal mintegy 850 millió forintos kerettel rendelkezik – ismertette Kovács Beáta. A megyei közgyűlés alelnöke hozzátette: 2016-tól idén augusztus végéig több mint 600 millió forintból 749 fő számára teremtették meg a munkához jutás lehetőségét.

A céglátogatáson Nagy Benkő Mária elmondta: nagyon sok segítséget kapnak a járási foglalkoztatási osztálytól. Munkaerőgondjaikat a megfelelő munkavállaló, illetve a foglalkoztatást segítő támogatás elérésével sikerül rendszeresen orvosolni – fűzte hozzá a Metalucon Kft. vezetője.

(A Csongrád Megyei Kormányhivatal Sajtószolgálata)