Még februárban, a Kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából hirdetett történelmi vetélkedőt a Csongrád Megyei Kormányhivatal középiskolásoknak, "Pártkontroll Pol Pot megyében" címmel. A győztes csapat a napokban vett részt az első helyezésért járó, budapesti jutalomúton, ahová elkísérte őket dr. Juhász Tünde, megyei kormánymegbízott is.

A kommunizmus magyarországi időszakáról, különösen a Csongrád megyei eseményekről szóló, kétfordulós versenyben idén a szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium háromfős csapata bizonyult a legjobbnak. A győzteseknek járó nyeremény egy budapesti kirándulás volt, amelynek során a fiatalok a Csongrád Megyei Kormányhivatal jóvoltából ellátogattak három,  a korszakkal és hazánk államiságának múltjával kapcsolatos kiállítóhelyre.
Először a rákoskeresztúri köztemető Nemzeti Gyászparkká alakított 298, 300, és 301-es parcelláiban vettek részt rendhagyó történelem órán, majd lerótták kegyeletüket a politikai okokból kivégzett áldozatok sírjai, emlékművei előtt. A diákok a kormánymegbízottal közösen koszorút helyeztek el az ’56-os forradalom fiatal mártírja, az idén éppen 60 esztendővel ezelőtt kivégzett Mansfeld Péter sírjánál.
A program az Országgyűlési Múzeumban folytatódott, ahol a Magyar törvényhozás ezer éve című kiállítást tekintették meg, majd a Terror Háza Múzeumban vettek részt tárlatvezetéssel egybekötött látogatáson.

(A Csongrád Megyei Kormányhivatal Sajtószolgálata)