Idén két napos lesz a vásár a Csongrád Megyei Kormányhivatal épületében

A közmunkaprogramban előállított termékeknek szervez kiállítással egybekötött vásárt november 29-én és 30-án, a Csongrád Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya. Szegeden, a Rákóczi téri központi épület nagytermében, a megye 6 járásának 26 kiállítója mutatja be és kínálja a közfoglalkoztatás keretében előállított portékákat – köztük az a három is, Apátfalva és Pusztamérges önkormányzata, valamint a Szentesi Hajléktalan Segítő Központ, amely elismerésben és kiemelt támogatásban részesült idén a belügyminiszter döntése értelmében. A rendezvény látogatói többek között mikulászacskót, illatpárnát, ajándék- és divattáskát, különböző magvakból készült olajat és lisztet, pirospaprikát, batátát, sokféle befőttet, lekvárt, savanyúságot és gyógynövényt, zöldség- és gyümölcslevet, zöldségeket, seprűt, sapkát, sálat, kesztyűt, rongyszőnyeget, asztalterítőt, díszpárnát, házszámtáblát, adventi koszorút, kerámia tárgyakat vásárolhatnak. A rendezvényt dr. Hoffmann Imre, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára és dr. Juhász Tünde kormánymegbízott nyitja meg, november 29-én 10 órakor.

A negyedszer megszervezett megyei program célja, hogy a nagyközönség is megismerhesse mindazokat az értékeket, amelyek a közfoglalkoztatás keretében jöttek létre idén a megyében. A megnyitón fellép a Klúg Péter Általános Iskola és Szakiskola siket és nagyothalló diákjaiból álló, Gondolatjel csoportja.

Az idén kétnapos adventi piac sokszínűen mutatja be a megyei közfoglalkoztatást. A programban dolgozók munkájuk eredményeként számos, a település számára hasznos terméket állítanak elő, miközben támogatják a természeti és épített környezet védelmét. Az előállított termények és feldolgozott élelmiszerek hozzájárulnak a közétkeztetés minőségének javításához, az önellátó, önfenntartó települési modell kialakításához.

A vásár 2017. november 29-én, és 30-án is 10-től 18 óráig tart nyitva.

(Csongrád Megyei Kormányhivatal)