Megújult a Csongrádi Járási Hivatal épülete is

Kétszeresen is készül a Csongrádi Járási Hivatal a hétvégére: csütörtökön készül a szervezet bemutatni annak az energetikai felújításnak az eredményét, amelynek köszönhetően számottevően javult az épület állaga, megjelenése és csökken a fenntartási költsége. Ugyanezen a napon kezdi meg az ügyfelek fogadását a megyei kormányhivatal mobil ügyfélszolgálata a Körös-Toroki Napok rendezvényén. A Kormányablak busz csütörtök délutántól szombat estig áll a fesztiválozó közönség szolgálatában.

Elkészült a Csongrádi Járási Hivatal Justh Gyula utcai és Kis Tisza utcai épületének korszerűsítése, amelyre a Csongrád Megyei Kormányhivatal hazai, saját és uniós forrást egyaránt felhasználva, több mint 150 millió forintot fordított. Augusztus 3-án, csütörtökön délután 13 órakor fogja bemutatni a nyilvánosság számára az elkészült fejlesztést Zakar Péter, a kormányhivatal igazgatója és Farkas Sándor, a térség országgyűlési képviselője. A Justh Gyula utcai eseményt követően pedig 14 órától a Körös-Toroki napok rendezvényére invitálják a vendégeket és a sajtó munkatársait a házigazdák, hogy bemutathassák a Csongrád Megyei Kormányhivatal saját beruházását, a mobilizált kormányablakot.

Egy évvel ezelőtt ugyanekkor, még a Belügyminisztérium tulajdonában lévő, hasonló szolgáltatásokra képes okos járművel volt jelent a Kormányhivatal a népszerű, csongrádi rendezvényen. A tavalyi körjárat sikerét látva saját Kormányablak busz beszerzéséről döntött a hivatal vezetése, amely nyár elején elkészült és július 7-e óta teljesít szolgálatot a megye hét járásában. Eddig 346 ügyfél élt a helybe hozott ügyintézés lehetőségével.

A Körös-Toroki Napokon a Csongrád Járási Hivatal standjánál lehet majd felkeresni a mobil ügyfélszolgálatot, amelyben a személyi okmányok elintézésén túl, számos további szolgáltatással is várja a fesztiválozó közönséget a hivatal augusztus 3-án, csütörtökön, 13 és 18 óra között, augusztus 4-én, pénteken és augusztus 5-én, szombaton pedig 10 és 18 óra között.

A hét további napjain is Csongrád járás településein várja az ügyfeleket a busz: augusztus 1-én, 8 és 15 óra között Csanyteleken, a Volentér János tér 2. szám alatt, augusztus 2-án, 8 és 12 óra között Tömörkényen az Ifjúság utca 8. szám alatt és szintén ugyanezen a napon vendégeskedik Felgyőn, ahol 13 és 15 óra között várja az ügyfeleket a Széchenyi út 1. száma alatt.

Az épület korszerűsítés bemutatása, tehát augusztus 3-án, 13 órakor lesz a Justh Gyula utca 2. szám alatti, központi épület előtt, a Körös-Toroki Napokon szolgálatot teljesítő kormányablak buszt pedig ugyanezen a napon, 14 órától mutatja be munka közben Zakar Péter, a Kormányhivatal igazgatója és Farkas Sándor, a térség országgyűlési képviselője.

(Csongrád Megyei Kormányhivatal)