Csongrád Megyei Kormányhivatal

Dr. Juhász Tünde

kormánymegbízott

RSS feliratkozás

Hírek

Csongrád Megyei Kormányhivatal, 2019. augusztus 21. 16:27

Ópusztaszeren tett esküt a Honvédség félszáz Csongrád megyei tartalékosa

Szent István napján tett ünnepélyes esküt a Magyar Honvédség újabb 53 önkéntes katonája. Az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred 46. Területvédelmi Zászlóaljának tartalékosait Benkő Tibor honvédelmi miniszter és Juhász Tünde kormánymegbízott köszöntötte.

Csongrád Megyei Kormányhivatal, 2019. augusztus 15. 8:23

Eddig több mint kétezren igényelték a babaváró támogatást Csongrád megyében

Továbbra is nagy az érdeklődés a Családvédelmi Akcióterv iránt a megyében – hangzott el a Családvédelmi Akcióterv 7 pontjának ismertetését szolgáló szakmai napon. A kormányhivatal és a makói önkormányzat által szerevezett eseményen az érdeklődők választ kaphattak a támogatási lehetőségekkel kapcsolatos kérdéseikre.

Csongrád Megyei Kormányhivatal, 2019. augusztus 7. 13:20

Meghívó - állatjóléti oktatás élőállat szállítók részére

Tájékoztatom, hogy a Csongrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi és Élelmiszerlánc-biztonsági Főosztály Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztálya az állatoknak a szállítás és a kapcsolódó műveletek közbeni védelméről szóló 1/2005/EK rendelet 6. cikk (5) bekezdésében előírtaknak megfelelően állatjóléti oktatást szervez élőállat szállítók részére.

Csongrád Megyei Kormányhivatal, 2019. augusztus 7. 9:45

Tisztelt Ügyfeleink!

2019. augusztus 9-én, pénteken informatikai átállás miatt az egészségbiztosítási ellátásokon belül egyes szolgáltatások nem lesznek elérhetőek.

Csongrád Megyei Kormányhivatal, 2019. augusztus 2. 9:40

Levegőből és a földön is keresik a parlagfüvet

Légi parlagfű-felderítést is végeznek a Csongrád Megyei Kormányhivatal munkatársai, helikopterrel ugyanis a nehezen hozzáférhető helyek szemléjét is hatékonyabban hajthatják végre.

Csongrád Megyei Kormányhivatal, 2019. augusztus 1. 8:13

Az anyatej természetes kincs

Az Egészségügyi Világszervezete (WHO) augusztus első hetét a Szoptatás Világhetévé, augusztus 1-jét az Anyatejes Táplálás Világnapjává nyilvánította.

Csongrád Megyei Kormányhivatal, 2019. július 23. 14:13

Egyedülálló gyermekvédelmi eljárásrend Csongrád megyében

Az állami gondozásban élő fiatalok országos találkozóján, a 23. alkalommal megrendezett Ágota Tábor nyitónapján írták alá azt a dokumentumot, amely a gyermekvédelmi jelzőrendszer szakembereinek együttműködését fűzi szorosabbra a jövőben, Csongrád megyében. A Gyermek-, és ifjúságvédelmi eljárásrend megalkotását példaértékűnek nevezte Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára.

Csongrád Megyei Kormányhivatal, 2019. július 17. 13:20

Új munkaerőpiaci program Csongrád megyében is

A teljes foglalkoztatás elérése érdekében a kormány júliustól újabb négy megyére - Csongrádra, Békésre, Somogyra és Baranyára is - kiterjesztette azt a reformprogramot, amely a foglalkoztatási osztályok és a munkaadók, illetve az álláskeresők közötti szorosabb együttműködésen alapul. Az új munkaerőpiaci módszerről a megye legnagyobb vállalkozásainak képviselői kaptak tájékoztatást kedden, Szegeden.

Csongrád Megyei Kormányhivatal, 2019. július 15. 15:28

Mórahalmon több mint százan adtak le elektronikai hulladékot

Több utánfutónyi monitor, kiszolgált számítástechnikai eszköz, régi háztartási gép, képcsöves televíziók sokasága gyűlt össze a Csongrád Megyei Kormányhivatal által szervezett elektronikai hulladékgyűjtés alkalmával Mórahalmon. Az akció Csongrádon folytatódik.

Csongrád Megyei Kormányhivatal, 2019. július 9. 8:53

Hat kamionnyi elektronikai hulladék gyűlt össze Szentesen

Továbbra is nagyon népszerű a lakosság körében a Csongrád Megyei Kormányhivatal megyei akciója: legutóbb Szentesen 350-en szabadultak meg az elavult háztartási eszközeiktől.