Csongrád Megyei Kormányhivatal

Dr. Juhász Tünde

kormánymegbízott

RSS feliratkozás

Hírek

Csongrád Megyei Kormányhivatal, 2019. május 21. 8:37

Sikeres volt az elektronikai hulladékgyűjtés


25 tonna elektronikai hulladéktól szabadultak meg a szegediek annak a gyűjtőakciónak köszönhetően, amelyet szombaton szervezett a Csongrád Megyei Kormányhivatal.

Csongrád Megyei Kormányhivatal, 2019. május 20. 9:29

2019 a külhoni magyar gyermekek éve - Temesvári tehetséges fiatalok mutatkoztak be a kormányhivatalban

A XXIV. Bánsági Magyar Napok keretében a 8 éves temesvári rajztehetségnek, Szűcs Petrának nyílt kiállítása Szegeden, a Csongrád Megyei Kormányhivatal aulájában. A rendezvénnyel a szervezők egyrészt a Bánságban születő magyar értékeket népszerűsítik határon innen és túl, másrészt pedig felhívják a figyelmet arra, hogy az idei esztendő a külhoni magyar gyermekek éve.

Csongrád Megyei Kormányhivatal, 2019. május 13. 9:22

Az országban Vincze Attila a legjobb

Munkatársunk nyerte a közúti szakemberek vetélkedőjét
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium május 4-én a Hungaroringen rendezte idén a közúti szakemberek - műszaki vizsgabiztosok és közúti ellenőrök - szakmai versenyét. A gyakorlati és elméleti feladatokat egyaránt tartalmazó vetélkedőn a Szegedi Járási Hivatal Közlekedési Osztályának munkatársa, Vincze Attila bizonyult a legjobbnak, ő hozta el az első helyezést.

Csongrád Megyei Kormányhivatal, 2019. május 13. 8:26

Lengyel állami kitüntetést kaptak Csongrád megye vezetői

A legmagasabb lengyel állami kitüntetésekkel ismerte el Andrzej Duda, lengyel államfő Csongrád megye három, vezető tisztségviselőjének azt a munkát, amelyet a két nemzet közötti kapcsolatépítés terén végzett. Dr. Kiss-Rigó László, a Szeged Csanádi Egyházmegye püspöke a Lengyel Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztje, dr. Juhász Tünde, Csongrád megye kormánymegbízottja és Kakas Béla, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke pedig a Lengyel Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést vette át május 9-én, délután, Jerzy Snopek nagykövettől a Lengyel Köztársaság Nagykövetségén, Budapesten.

Csongrád Megyei Kormányhivatal, 2019. május 9. 11:20

Szakmai napon értékelték a közbeszerzési törvény alkalmazásának tapasztalatait

A közbeszerzési eljárások tovább egyszerűsödtek az elektronikus ügyintézés terjedésével – mondta dr. Juhász Tünde, Csongrád megye kormánymegbízottja egy szakmai fórumon.

Csongrád Megyei Kormányhivatal, 2019. május 2. 14:21

Elkezdték a szúnyogok gyérítését országszerte

A száraz, tavaszi időjárás miatt csak kis számban jelentek meg csípőszúnyogok, nem volt szükség szervezett védekezésre ellenük. Az elmúlt esős napok miatt viszont változott a szúnyogok tenyészőhelyeinek vízellátottsága, és ideiglenes fejlődési helyek is kialakultak, ezért szükségessé vált a lárvák elleni kezelések megkezdése.

Csongrád Megyei Kormányhivatal, 2019. április 24. 13:27

Budapesti emlékhelyekre látogattak a győztes szegedi diákok

Még februárban, a Kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából hirdetett történelmi vetélkedőt a Csongrád Megyei Kormányhivatal középiskolásoknak, "Pártkontroll Pol Pot megyében" címmel. A győztes csapat a napokban vett részt az első helyezésért járó, budapesti jutalomúton, ahová elkísérte őket dr. Juhász Tünde, megyei kormánymegbízott is.

Csongrád Megyei Kormányhivatal, 2019. április 24. 12:17

Mobil szolgáltatások börzéje Szegeden

A kormányhivatal kormányablak busza is bemutatkozott azon a programon, amelyen a Csongrád megyében elérhető mobil szolgáltatásokkal ismerkedtek meg közművelődési szakemberek, Szegeden. A börze fő célja az volt, hogy a falunapok, fesztiválok programját a mobil szolgáltatásokban rejlő lehetőségekkel bővítsék.

Csongrád Megyei Kormányhivatal, 2019. április 16. 14:04

Bemutatták a Szentesi Légimentő Bázis új helikopterét

A Csongrád Megyei Kormányhivatal előtt mutatta be a Szentesi Légimentő Bázis csapata azt az új helikoptert, amelyet még március végén kaptak a Készenléti Rendőrségtől. A Dél-Alföldön szolgálatot teljesítő AIRBUS P2+ típusú helikopter jobban felszerelt az eddig használt gépnél, így hatékonyabban tudja szolgálni az emberek védelmét. A bemutató apropója a bázis 10 éves születésnapja volt.

Csongrád Megyei Kormányhivatal, 2019. április 10. 11:02

A táplálkozásról és a szenvedélybetegségekről az Egészség Világnapján

Az Egészségügyi Világnap alkalmából azokra a tényezőkre irányították rá a Csongrád Megyei Kormányhivatal egészségfejlesztői több korosztály figyelmét, amelyek segítik megőrizni a fizikai és a lelki egészséget. Az előnyös hatású, kiegyensúlyozott táplálkozásról, a testmozgásról, valamint a népegészségügyi szűrővizsgálatok fontosságáról éppúgy szó esett az egészségnapi rendezvényeken, mint a szenvedélybetegségek által okozott rombolásról.