Csongrád Megyei Kormányhivatal

Dr. Juhász Tünde

kormánymegbízott

RSS feliratkozás

Hírek

Csongrád Megyei Kormányhivatal, 2017. november 17. 12:57

Meghívó - állatjóléti oktatás élőállat szállítók részére

Tájékoztatom, hogy a Csongrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi és Élelmiszerlánc-biztonsági Főosztály Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztálya az állatoknak a szállítás és a kapcsolódó műveletek közbeni védelméről szóló 1/2005/EK rendelet 6. cikk (5) bekezdésében előírtaknak megfelelően állatjóléti oktatást szervez élőállat szállítók részére.

Csongrád Megyei Kormányhivatal, 2017. november 13. 9:06

„Találd ki magad!” - Pályaválasztási Napok Szeged, 2017. november 16-18.

„Találd ki magad!”
Pályaválasztási Napok Szeged 2017.
November 16-17-18.
IH Rendezvényközpont november 16-17.
Szent-Györgyi Albert Agóra Családi Pályaválasztási Nap november 18.

Idén már a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Csongrád Megyei Igazgatósága is bekapcsolódott a szervezésbe, így a 18. alkalommal megszervezett Pályaválasztási Napokon az eddigieknél nagyobb hangsúlyt kap a mezőgazdaság. A program, amely a megfelelő szakma vagy hivatás megtalálására készíti fel a fiatalokat, voltaképpen már a kiállítás és vásár előtt egy hónappal megkezdődik az üzemlátogatásokkal, ahol valódi munkakörnyezettel ismerkedhettek az érdeklődők – mintegy kétezren a megyéből. A Találd ki magad! elnevezésű rendezvény első két napján az IH Rendezvényközpontban közel 60 kiállító várja a pályaválasztás előtt álló diákokat – középiskolák, képzőintézmények, munkáltatók. A szombati családi napon már a szülőket is bevonják az információgyűjtésbe, hogy minél megfontoltabb döntés születhessen arról: mi legyen a gyerek? A három napos programra idén is 4-5 ezer érdeklődőt vár a Kormányhivatal.

Csongrád Megyei Kormányhivatal, 2017. november 13. 8:10

Kétszáz kormányhivatali dolgozó ad vért a jövő héten

November 13-tól, azaz hétfőtől november 17-e péntekig tart a Véradó hét, amelynek keretében ismét vért adnak az állami tisztviselők. A Csongrád Megyei Kormányhivatal munkatársai közül előzetesen több mint kétszázan csatlakoztak a Miniszterelnökség felhívásához.

Csongrád Megyei Kormányhivatal, 2017. november 10. 14:03

HOVA TOVÁBB? PÁLYAVÁLASZTÁSBAN SEGÍTENEK SZEGEDEN

Mi leszek, ha nagy leszek? – valamennyi pályaválasztás előtt álló diákban felmerül a kérdés. A Csongrád Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya idén is nagyszabású programmal segít a tanulóknak meghozni a megfelelő döntést. Az érdeklődő diákok akár szüleikkel együtt is ízelítőt kaphatnak cégek, képzőintézmények kínálatából, sőt, beleshetnek egyes szakmák kulisszái mögé is. Ez az első év, hogy a mezőgazdasági vállalkozások munkaerőigénye kiemelt szerepet kapott.

Csongrád Megyei Kormányhivatal, 2017. november 10. 14:01

Áramszünet miatt szerdán változik Mórahalmon az ügyfélfogadás

A Csongrád Megyei Kormányhivatal Mórahalmi Járási Hivatala Földhivatali- és Kormányablak Osztályán november 15-én, szerdán az ügyfélfogadás áramszünet miatt szünetel.

Csongrád Megyei Kormányhivatal, 2017. november 7. 14:25

Megjelent a megyei ügynöknévsor - Ön kíváncsi rá, kik vannak rajta?

Bálint László állambiztonsági kutató legújabb könyve több mint 25 évnyi kutatómunka után készült el, a szakember közel 1300, fedőnévvel megismert szereplőből 800-at azonosított.

Csongrád Megyei Kormányhivatal, 2017. november 6. 14:23

FELHÍVÁS - Hivatalos bélyegző használatának megtiltása

A Csongrád Megyei Kormányhivatal tulajdonát képező


"Csongrád Megyei Kormányhivatal Szentesi Járási Hivatal HU 333-0357 hatósági állatorvos"


feliratú körbélyegzők használatát és ismételt beszerzését a mai naptól megtiltom, továbbá nyilvántartásból törlését rendelem el.

Csongrád Megyei Kormányhivatal, 2017. november 3. 14:20

A Csongrádi Kormányablak ügyfélfogadása november 8-án áramszünetre tekintettel korlátozottan áll az ügyfelek rendelkezésére

Csongrádi Járási Hivatal felhívja kedves ügyfelei figyelmét, hogy 2017. november 8-án (szerdán) áramszünet miatt az ügyintézés a Justh Gyula utca 2/B. szám alatti épületben szünetel. Papír alapú beadványokat ez idő alatt is befogadunk, illetve tájékoztatással állunk kedves ügyfeleink rendelkezésére.
Tényleges ügyintézésre a mozgó ügyfélszolgálatunkon, a Kormányablak buszban lesz lehetőség, amely reggel 8-tól délután 16 óráig várja ügyfeleinket a Dr. Szarka Ödön Egyesített Egészségügyi Intézmény parkolójában (6640 Csongrád, Gyöngyvirág utca 5.)

Csongrád Megyei Kormányhivatal, 2017. október 31. 19:12

Gyermekvédelem a mindennapokban

Négy megyés szakmai konferenciát rendez a megyei kormányhivatal Szegeden

Immáron második alkalommal rendez a Csongrád Megyei Kormányhivatal Szegedi Járási Hivatala „négy megyés" gyámhivatali konferenciát Szegeden. A Gyermekvédelem a mindennapokban című szakmai fórum az idei évben november 2-án, csütörtökön lesz, ezzel is tisztelegve a gyermekvédelmi törvény hatálybalépésnek 20. évfordulója előtt. A szakmai konferenciára Csongrád, Békés, Bács-Kiskun és Jász-Nagykun Szolnok megyéből érkeznek gyámügyes kollégák és érdeklődők.

Csongrád Megyei Kormányhivatal, 2017. október 24. 15:14

A ZSIRÁF LETT AZ ÁLLATOK KIRÁLYA – A KORMÁNYHIVATAL FIATAL ALKOTÓKAT DÍJAZOTT

Rajzoltak, valamint a már kidobás szélére került csomagolóanyagból, PET-palackból, egyéb tárgyakból készítettek állatkákat kreativitásukat megmutatva diákok a Csongrád Megyei Kormányhivatal alkotópályázataira. A hivatal az éghajlatvédelmi világnapon ismertette az eredményeket, a megyei önkormányzat klímastandjánál érdekes feladatokkal várták a gyerekeket.