Csongrád Megyei Kormányhivatal

Dr. Juhász Tünde

kormánymegbízott

RSS feliratkozás

Hírek

Csongrád Megyei Kormányhivatal, 2019. november 18. 13:40

A fogyasztói tudatosságra nevelnek Csongrád megyében

A megyében negyedik intézményként kapta meg a Fogyasztói Tudatosságra nevelő iskola címet a szegedi Krúdy Gyula Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Turisztikai Szakgimnázium és Szakközépiskola. A diákok tudatos fogyasztóvá válását segítő ismeretek átadásában ezúttal is a Csongrád Megyei Kormányhivatal fogyasztóvédelmi hatósága nyújtott szakmai segítséget.

Csongrád Megyei Kormányhivatal, 2019. november 14. 14:09

Értéket teremt a közfoglalkoztatás

Szegeden nyílt meg az első olyan bolt az országban, amely közfoglalkoztatásban és szociális szövetkezetek által előállított, minőségi termékeket árul. A bordányi Homokhátság Szíve Zöldség- és Gyümölcsfeldolgozó Szociális Szövetkezet működteti a Helyi-ség elnevezésű üzletet, amelyet az országban egyedülálló kezdeményezésként alakított ki a Csongrád Megyei Kormányhivatal.

Csongrád Megyei Kormányhivatal, 2019. november 8. 12:34

Kiállítást nyílt a lakásotthonokban élő fiatalok alkotásaiból


Érzések másképp – ecsetünk a gyermekvédelem címmel kiállítás nyílt a szegedi dr. Waltner Károly intézmény lakásotthonaiban élő, családból kiemelt fiatalok alkotásaiból a Csongrád Megyei Kormányhivatal épületében.

Csongrád Megyei Kormányhivatal, 2019. október 25. 15:18

Ügyfélfogadási szünet Kisteleken

Az ügyfélfogadás szünetel a Kisteleki Járási Hivatalban

Csongrád Megyei Kormányhivatal, 2019. október 24. 11:19

Az emlékezés kötelesség – 1956 forradalmára emlékeztek Szegeden

1956 soha el nem évülő felelősséget rakott a vállunkra: nekünk, a szabad Magyarország polgárainak nagyobb gonddal és tisztább lélekkel kell őrködnünk nemzeti létünk méltósága fölött – fogalmazott Tamási Áront idézve Juhász Tünde a szegedi Rerrich Béla téren, a Csongrád Megyei Kormányhivatal és a Professzorok Batthyány Köre közös ünnepi megemlékezésén.

Csongrád Megyei Kormányhivatal, 2019. október 21. 7:39

Találd ki magad! – Pályaválasztási vásárt szerveztek Csongrádban

Rekordszámú kiállítóval és tematikus napokkal készült a huszadik pályaválasztási vásárra a Csongrád Megyei Kormányhivatal. A rendezvényt idén a Szent-Györgyi Albert Agórában rendezték meg, ahol csütörtöktől szombatig 83 kiállító várja a döntés előtt álló, végzős fiatalokat.

Csongrád Megyei Kormányhivatal, 2019. október 16. 13:01

Szegeden ismertette a Zrínyi 2026 programot a honvédelmi miniszter

A Magyar Honvédség minden területét érintő fejlesztési tervről, a Zrínyi 2026 programról beszélt Dr. Benkő Tibor a Szegeden, a Csongrád Megyei Kormányhivatalban. A tárcavezető hangsúlyozta, a legnagyobb érték a béke és a biztonság, ennek fenntartását szolgálja a haderőfejlesztés, amelynek két alappillére a hazája iránt elkötelezett, kiválóan felkészített katona, valamint a 21. század kihívásait kezelni képes, korszerű haditechnikai felszereltség.

Csongrád Megyei Kormányhivatal, 2019. október 15. 14:49

Áramszünet miatt ügyfélfogadási szünet lesz Üllés kormányablakában

Október 21-én egész napos áramszünet várható Üllésen, a Dorozsmai út 40. szám alatt.

Csongrád Megyei Kormányhivatal, 2019. október 10. 15:15

A pályaválasztásban is segít a kormányhivatal

Idén már huszadik alkalommal rendezik meg október 17–19. között a „Találd ki magad!”– Pályaválasztási Napokat a Szent-Györgyi Albert Agórában. A rendezvénysorozat részeként ezer diák hetven vállalkozás telephelyét látogathatja meg november végéig.

Csongrád Megyei Kormányhivatal, 2019. október 10. 14:38

Kormányhivatali könyvadomány határon túli magyar gyerekeknek

A külhoni magyar gyermekek éve alkalmából könyvgyűjtést szervezett a Csongrád Megyei Kormányhivatal, az akcióhoza Mátrix és a Karitáció Alapítvány, valamint magányszemélyek is csatlakoztak. A hónapok óta tartó gyűjtéseredményeként több mint 600 könyvet sikerült átadni a 94 határon túli és anyaországi civil szervezetet tömörítő Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének.