Csongrád Megyei Kormányhivatal

Dr. Juhász Tünde

kormánymegbízott

Vezető hírek

Csongrád Megyei Kormányhivatal, 2019. április 16. 14:04

Bemutatták a Szentesi Légimentő Bázis új helikopterét

A Csongrád Megyei Kormányhivatal előtt mutatta be a Szentesi Légimentő Bázis csapata azt az új helikoptert, amelyet még március végén kaptak a Készenléti Rendőrségtől. A Dél-Alföldön szolgálatot teljesítő AIRBUS P2+ típusú helikopter jobban felszerelt az eddig használt gépnél, így hatékonyabban tudja szolgálni az emberek védelmét. A bemutató apropója a bázis 10 éves születésnapja volt.

Csongrád Megyei Kormányhivatal, 2019. április 10. 11:02

A táplálkozásról és a szenvedélybetegségekről az Egészség Világnapján

Az Egészségügyi Világnap alkalmából azokra a tényezőkre irányították rá a Csongrád Megyei Kormányhivatal egészségfejlesztői több korosztály figyelmét, amelyek segítik megőrizni a fizikai és a lelki egészséget. Az előnyös hatású, kiegyensúlyozott táplálkozásról, a testmozgásról, valamint a népegészségügyi szűrővizsgálatok fontosságáról éppúgy szó esett az egészségnapi rendezvényeken, mint a szenvedélybetegségek által okozott rombolásról.

Csongrád Megyei Kormányhivatal, 2019. április 3. 14:39

A húszezredik ügyfelet köszöntötték az üllési kormányablakban

Csongrád megyében tavaly összesen 1,2 millió ügyfél kereste fel a kormányhivatal és a járási hivatalok ügyfélszolgálatait – hangzott el a Mórahalmi Járási Hivatalhoz tartozó üllési kormányablakban, ahol a húszezredik ügyfelet köszöntötték.

Csongrád Megyei Kormányhivatal, 2019. április 2. 16:03

Több ezer ügyfelet szolgált ki a kormányablak busz Csongrád megyében

Az elmúlt két évben mintegy 6000 ügyfél vette igénybe a Csongrád Megyei Kormányhivatal kormányablak buszának szolgáltatásait. A mobilizált ügyfélszolgálat megyei körútjának állomásai között az idén is szerepelni fognak idősotthonok, büntetés-végrehajtási intézetek, gyermekotthonok, valamint különböző fesztiválok, rendezvények.

Csongrád Megyei Kormányhivatal, 2019. április 1. 13:51

Road show-ra indul a kormányablak busz

Megyei körútra indul a kormányablak busz. A mobil ügyfélszolgálat segítségével tavaly mintegy 50-en településen, összesen közel 3200 ügyet intéztek. Az idei menetrend szerint több mint 60 helyszínre települ majd ki a kormányablak busz.

Csongrád Megyei Kormányhivatal, 2019. március 28. 9:32

Számítástechnikai eszközökkel segít a megyei kormányhivatal

Falugondnoki szolgálatot, védőnői feladatok ellátását, intézményi adminisztrációt és oktatási célokat is szolgálnak majd azok az informatikai eszközök, amelyeket szerdán adott ingyenes használatba a Csongrád Megyei Kormányhivatal különböző közfeladatot ellátó szervezeteknek. A hallássérült fiatalokat képző, szegedi Klúg Péter iskola például 12 számítógépet kapott, melyeknek a számítógépszerelő-, karbantartó képzésben résztvevő tanulóik veszik hasznát.