Csongrád Megyei Kormányhivatal

Dr. Juhász Tünde

kormánymegbízott

Vezető hírek

Csongrád Megyei Kormányhivatal, 2016. június 28. 11:59

Pénteken kormánytisztviselők napja lesz - nincs ügyfélfogadás

Tisztelt Ügyfelünk!

Csongrád Megyei Kormányhivatal, 2016. június 28. 8:03

Felhívás regisztrációra a megyei defibrillátor térkép elkészítéséhez

A SZTE SÜRGŐSSÉGI BETEGELLÁTÓ OSZTÁLYA ÉS A CSONGRÁD MEGYEI KORMÁNYHIVATAL FELHÍVÁSA A CSONGRÁD MEGYÉBEN ELÉRHETŐ SÜRGŐSSÉGI DEFIBRILLÁTOROK REGISZTRÁLÁSÁRA

Hazánkban évente közel 30 ezer ember hal meg hirtelen szívmegállásban, ez naponta 60-70 embert jelent, azaz Magyarországon minden 25. percben meghal valaki kórházon kívül, hirtelen szívhalálban. A betegek 20-30 százaléka nyilvános helyen lesz rosszul. A túlélés esélye ilyenkor rosszabb, hiszen az újraélesztés az első öt percben a legeredményesebb. Sajnos, csak kevés információ áll rendelkezésre arról, hogy hol találhatók a megye területén az újraélesztés során hatékonyan alkalmazható defibrillátorok. Az SZTE SBO és a megyei kormányhivatal népegészségügyi főosztálya éppen ezért szeretné elkészíteni és közzétenni Csongrád megye defibrillátor térképét.

Csongrád Megyei Kormányhivatal, 2016. június 27. 14:57

Álláspályázat - jogi referens munkakör ellátására

A Csongrád Megyei Kormányhivatal Jogi és Koordinációs Főosztály Jogi és Koordinációs Osztály

jogi referens

munkakör ellátására, határozott idejű (előreláthatólag 2018. augusztus 31. napjáig) heti 40 órás kormánytisztviselői kinevezéssel az alábbi pályázatot hirdeti meg:

Csongrád Megyei Kormányhivatal, 2016. június 24. 12:06

Idén is lesz nyári diákmunka program

Idén nyáron is lesz lehetőségük dolgozni a diákoknak az önkormányzati fenntartású intézményeknél. Erről tartottak sajtótájékoztatót péntek délelőtt az Oldalkosár utcai bölcsődében.

Csongrád Megyei Kormányhivatal, 2016. június 24. 12:01

Nyári diákmunkaprogramról a szegedi Vadasparkban

A Nemzetgazdasági Minisztérium idén is meghirdette a Nyári diákmunka programot, országos szinten 1,9 milliárd forintos támogatási összeggel Ennek keretében a 16-25 év közötti diákok kaphatnak a területi, települési önkormányzatoknál vagy önkormányzati fenntartású intézményeknél munkalehetőséget. A programra, amely a fiatalok munkához jutását, a korai munkatapasztalat megszerzését és a jövedelemszerzés lehetőségét egyaránt segíti, természetesen Csongrád megyében is lehet jelentkezni. Erről tart sajtótájékoztatót dr. Juhász Tünde kormánymegbízott június 27-én, hétfőn 11:30 –kor Szegeden a Vadasparkban.

Csongrád Megyei Kormányhivatal, 2016. június 23. 11:09

Munkavégzés közben betartandó előírások és tanácsok hőségriasztás idejére

Az NGM Munkafelügyeleti Főosztály közleménye a II. fokú hőségriasztás elrendelésével kapcsolatban

Az országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, figyelembe véve az Országos Közegészségügyi Központ ajánlását, 2016. június 23. 00 órától 2016. június 26. 24 óráig II. fokú hőségriasztást adott ki. Ezzel összefüggésben a Nemzetgazdasági Minisztérium Munkafelügyeleti Főosztálya felhívja valamennyi munkáltató figyelmét a munkavállalók egészségének és biztonságának védelme érdekében szükséges megelőző intézkedésekre.