Csongrád Megyei Kormányhivatal

Dr. Juhász Tünde

kormánymegbízott

Vezető hírek

Csongrád Megyei Kormányhivatal, 2017. október 19. 13:11

Előadás és klímastand az éghajlatvédelmi világnapon, a Kormányhivatalban

Tematikus, szakmai nappal zárul a természetvédelmi rendezvénysorozat

Október 24-én, az éghajlatvédelmi világnapon tematikus előadásokkal, tárlatvezetéssel és eredményhirdetéssel zárul a Lásd és Védd! című kiállítás, és egyben véget ér a Csongrád Megyei Kormányhivatal októberi, természetvédelmi rendezvénysorozata. Ezen a napon, a Rákóczi téri épületben 9 órakor kezdődik a tematikus nap, melynek középpontjában az éghajlatváltozás és annak hatásai lesznek, és ezek szemléltetésében segít a Csongrád Megyei Önkormányzat klímastandja. Szintén ekkor ismertetik és díjazzák az alkotópályázatok nyerteseit is.

Csongrád Megyei Kormányhivatal, 2017. október 10. 19:34

Haditorna diákoknak – megyei sportverseny a honvédelem jegyében, Szegeden

Országos Haditorna Verseny az elnevezése annak a programnak, amelyet a honvédelmi miniszter indított útjára 2013-ban, és amelynek célja a társadalom és a honvédelem kapcsolatának erősítése. Ennek szellemében rendezik meg október 11-én, Szegeden a megyei szintű honvédelmi versenyt a középiskolások körében. A versenyszámok az edzettségre és a katonai alapismeretekre épülnek. Csongrád megyében 15 csapat nevezett a megmérettetésre, az ötfős csapatok holnapi küzdelme alapján dől el, hogy melyik iskola csapata jut tovább az országos döntőbe.

Csongrád Megyei Kormányhivatal, 2017. október 3. 11:33

Magyar Termék Nagydíjas vállalkozásnál kezdődik az idei PÁV

Magyar Termék Nagydíjas vállalkozásnál kezdődik az idei PÁV

Makón indul a megyei céglátogatások sorozata

Több éves hagyománya van annak, hogy a PÁV rendezvénysorozata jóval a kiállítás és vásár előtt kezdődik - ilyenkor több mint egy hónapon keresztül üzem- és telephely látogatásokon vesznek részt hetedikes-nyolcadikos, valamint középiskolás diákok, szerte a megyében. Idén is óriási érdeklődés mutatkozik a programelem iránt, így több mint 1300 fiatalnak nyílik lehetősége arra, hogy bepillanthasson valamely szakma mindennapjaiba. Idén a „Találd ki magad!” - Pályaválasztási Napok Szeged rendezvénysorozat november 16. és 18. között kerül megrendezésre.

Csongrád Megyei Kormányhivatal, 2017. október 2. 13:36

Lásd és Védd! – Az állatok világnapjára készül a Csongrád Megyei Kormányhivatal

Október a természetvédelem jegyében

Egyedülálló kiállítással készül az állatok világnapjára a Csongrád Megyei Kormányhivatal. Október 4-én, szerdán különleges, egész napos programmal várják az érdeklődőket Szegeden, a Rákóczi téri, központi épületben. Az eseményen először lesz látható például egy olyan kiállítási anyag, amely 150, a hatóság által elkobzott tárgyat mutat be. A tárolókban megtekinthető eszközök a Magyarországra jogellenesen behozott, a veszélyeztetett, vadon élő állat- és növényfajok nemzetközi kereskedelméről szóló egyezmény (CITES) végrehajtása során kerültek elő. Emellett állateledel gyűjtéssel, állatsimogatóval, rendhagyó természetismeret órák sorozatával és alkotópályázat meghirdetésével hívják fel a figyelmet arra, hogy kötelességünk védeni a természet értékeit.

Csongrád Megyei Kormányhivatal, 2017. szeptember 28. 8:06

Pénteken átadják Csongrád megye 11. Kormányablakát Üllésen

Korszerűbb épületben, megújult szolgáltatásokkal várja a lakosságot a Polgármesteri Hivatal

Példás összefogásnak köszönhetően újult meg az üllési Polgármesteri Hivatal és lett a korábban itt működő okmányirodából korszerű Kormányablak. Három minisztérium nyújtott támogatást és a helyi önkormányzat saját erőből is finanszírozta a beruházás munkálatait, amelynek köszönhetően pénteken délelőtt ünnepélyesen átadják a település megújult központi épületét és a megye legújabb ügyfélszolgálati pontját.

Csongrád Megyei Kormányhivatal, 2017. szeptember 28. 8:01

Napelemes rendszerekkel korszerűsítette épületeit a Csongrád Megyei Kormányhivatal

Pénteken, a Sólyom utcában, a tetőn zárul az energetikai beruházás

KEHOP-5.2.11-16-2016-00005 - CSONGRÁD MEGYEI KORMÁNYHIVATAL ÉPÜLETEINEK NAPELEMES RENDSZERREL TÖRTÉNŐ FEJLESZTÉSE - projektzáró

A Csongrád Megyei Kormányhivatal épületeinek napelemes rendszerrel történő fejlesztése elnevezésű, nyertes pályázat keretében napkollektorokat vagy napelemeket kapott kilenc ingatlan. A most záruló projektnek köszönhetően 131 047 000 forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósult meg energiatakarékos beruházás. A korszerűbb technológiák alkalmazásától éves szinten jelentős energia- és költségmegtakarítást vár a szervezet. A projekt kiemelt célkitűzése, hogy az egyes épületek villamos energia felhasználásának megújuló energiaforrásra való teljes vagy részleges áttérését biztosítsa, ezáltal csökkentse az egyes épületek működési költségeit. A napelemes rendszer elemei közül a napelem táblák az épület fedésére, az inverterek az épületen belül kerültek elhelyezésre. A rendszer a közüzemi hálózatra csatlakozik. A megtermelt elektromos áramot elsődlegesen helyben használják fel, a többlet energia a közüzemi hálózatba kerül visszatáplálásra. A beruházás hozzájárul ahhoz, hogy a Csongrád Megyei Kormányhivatal vagyonkezelésében lévő illetve használatában álló ingatlanok energiatakarékosabban és környezet barátabb módon működjenek.