Csongrád Megyei Kormányhivatal

Dr. Juhász Tünde

kormánymegbízott

Vezető hírek

Csongrád Megyei Kormányhivatal, 2016. szeptember 23. 8:14

II. Országos Közfoglalkoztatási Vásár - Csongrád megyei résztvevőkkel

II. Országos Közfoglalkoztatási Kiállítás - Csongrád megyei résztvevőkkel

A Belügyminisztérium az első kiállítás sikere után az idei évben is megrendezte a közfoglalkoztatást népszerűsítő rendezvényét, a II. Országos Közfoglalkoztatási Kiállítást Budapesten. A rendezvényen, amelynek 2016. szeptember 22-23. között a városligeti Vajdahunyad vára ad otthont, Csongrád megye is jelen van, négy kiállítóval.

Csongrád Megyei Kormányhivatal, 2016. szeptember 21. 11:20

Algyőtől Apátfalváig - hat nap alatt közel 300 ügyfélnek segített a mozgó kormányablak

Apátfalván zárult tegnap az ország egyetlen mobilizált kormányablakának hat napig tartó Csongrád megyei körútja. Az ügyfélszolgálati busz, amely minden olyan szolgáltatás nyújtására képes az okmányirodai feladatok terén, mint a kőépületekben lévő Kormányablakok, helybe vitte az ügyintézés lehetőségét 15 Csongrád megyei településre. A roadshow a vártnál is nagyobb sikert aratott: 274 esetben történt konkrét ügyintézés, de elérte a 300-at azon ügyfelek száma, akiknek a személyi okmányok pótlásán kívül tájékoztatást, segítséget sikerült adni.

Csongrád Megyei Kormányhivatal, 2016. szeptember 21. 8:45

Apátfalvára is begurult a mozgó kormányablak

Még szeptember 13-án indult megyei körútra az az ügyfélszolgálati busz, amelyet a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala bocsátott elsőként a Csongrád Megyei Kormányhivatal rendelkezésére. A mobilizált kormányablak Apátfalván zárta az útját.

Gajáta Fanni – Apátfalva

Csongrád Megyei Kormányhivatal, 2016. szeptember 20. 9:40

Állatjárványügyi korlátozó intézkedések

A Csongrád Megyei Kormányhivatal Hódmezővásárhelyi Járási Hivatalának illetékességi területére elrendelt állatjárványügyi korlátozó intézkedésekről szóló határozatok.

Csongrád Megyei Kormányhivatal, 2016. szeptember 19. 14:50

Apátfalván zárul a mobilizált kormányablak megyei körútja

A vártnál is nagyobb érdeklődés övezte a mobilizált kormányablak megjelenését Csongrád megye településein: különösen a bentlakásos intézményekben élők személyi okmányának pótlásában nyújtott hasznos segítséget, de volt olyan ügyfele is a mozgó kormányablaknak, aki 12 éve lejárt személyi igazolványát cserélte ki most, érvényesre.

Csongrád Megyei Kormányhivatal, 2016. szeptember 19. 12:32

Pollen helyzet 2016. szeptember 19.

A szegedi monitorozó állomáson mért adatok alapján az előző hetekhez képest csökkent a pollenterhelés. A 37. héten (2016.09.12.-09.18.) térségünkben a parlagfű pollenje volt legnagyobb koncentrációban jelen a légtérben.