Csongrád Megyei Kormányhivatal

Dr. Juhász Tünde

kormánymegbízott

Vezető hírek

Csongrád Megyei Kormányhivatal, 2016. november 29. 9:57

AIDS ellenes világnap

2016.december 1.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 1988-ban nyilvánította az AIDS betegség ellenes világnappá december elsejét. A Csongrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya az idén is szeretné felhívni a figyelmet a HIV fertőzés megelőzésére, szűrésére, ezért az alábbi AIDS-ellenes Világnapi programokkal készül:

Csongrád Megyei Kormányhivatal, 2016. november 25. 7:23

Sajtótájékoztató a Szupergyors Internet Programról Szegeden

A Digitális Jólét Program (DJP) keretében az egész országra kiterjedő, átfogó fejlesztések valósulnak meg. A DJP egyik legfontosabb célkitűzése, hogy az internet legyen mindenki számára hozzáférhető és megfizethető. A Szupergyors Internet Program (SZIP) keretében a következő két évben hazai és uniós forrásokból valamint a szolgáltatók önerős beruházásai keretében közel 2500 településen mintegy egymillió háztartásban lesznek digitális hálózati beruházások. Ennek eredményeként valamennyi magyar háztartásban elérhetővé válik a legalább 30Mbit/sec adatátviteli sebességű, szupergyors internet szolgáltatás.

Csongrád Megyei Kormányhivatal, 2016. november 24. 14:03

Kanadában ismertette a magyar migrációs helyzetet a Csongrád megyei kormánymegbízott

Az Európai Unióban kialakult migrációs helyzet volt a témája annak a Torontói Egyetemen rendezett panelbeszélgetésnek, amelyen magyar részről dr. Juhász Tünde, a Csongrád Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja osztotta meg tapasztalatait az érdeklődőkkel. A két héttel ezelőtti fórum az „EU migrációs beszélgetések – jelentés a helyszínről” címet kapta, közönsége pedig a torontói európai uniós külképviseletek közül a magyar, a német, a görög és az olasz főkonzulátusok mintegy 130 meghívott vendége volt. Az esemény kiváló lehetőséget teremtett arra, hogy bemutassa az Európai Uniót célzó migráció jellegét és láttassa a különbséget a Kanadába irányuló és a hazánkat érintő bevándorlás között.

Csongrád Megyei Kormányhivatal, 2016. november 23. 14:36

A közfoglalkoztatás remekeiből rendeztek kiállítást és vásárt a kormányhivatalban

Kézműves és mezőgazdasági termékeket, így például tökmagolajat, batátát, fűszerpaprikát, díszpárnákat és kerámiatárgyakat is lehet venni a kormányhivatalban harmadízben megrendezett, a közmunkaprogram remekeit felvonultató adventi vásáron.

Csongrád Megyei Kormányhivatal, 2016. november 23. 14:35

TÁJÉKOZTATÓ A CSONGRÁD MEGYEI INFLUENZA FIGYELŐSZOLGÁLAT MŰKÖDÉSÉRŐL - 2016. 46. HÉT

2016 11. 14. – 2016.11.20. között, az influenza figyelőszolgálatra kijelölt 54 orvos tett jelentést.

A 20 %-os lakossági mintán végzett megfigyelés alapján megállapítható, hogy a 46. héten a figyelőszolgálatba bevont lakosság 0,0168 %-a, 14 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.

Csongrád Megyei Kormányhivatal, 2016. november 21. 12:38

Adventi piac a közfoglalkoztatásban előállított termékekből

Harmadszor rendez kiállítást és vásárt a Csongrád Megyei Kormányhivatal
A közmunkaprogramban előállított termékeknek szervez kiállítással egybekötött vásárt november 23-án, szerdán, a Csongrád Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya. Szegeden, a Rákóczi téri központi épület nagytermében, a megye 6 járásának 24 települése mutatja be és kínálja a közfoglalkoztatás keretében előállított portékákat. A rendezvény látogatói többek között lekvárt, tökmagolajat, gyógynövényt, fokhagymaport, ivóleveket, édesburgonyát, zöldségeket, seprűt, ruházati termékeket, szőnyeget, asztalterítőt, díszpárnát vásárolhatnak.