Csongrád Megyei Kormányhivatal

Dr. Juhász Tünde

kormánymegbízott

Vezető hírek

Csongrád Megyei Kormányhivatal, 2017. január 23. 12:10

Együtt emlékeztek az ügyfelek és a kormánytisztviselők a nemzeti gyásznapon

A Csongrád megyei kormányablakokban csendes főhajtással adóztak az áldozatok emlékének

A nemzeti gyásznap alkalmából Csongrád megye minden kormányablakában megemlékeztek a veronai buszbaleset áldozatiról. Az épületekre kitették a gyászzászlót, az ügyintézők fekete szalagot viselve végzik ma a munkájukat. Délelőtt 10 órakor egy percre megállt az élet a megyei kormányablakokban: a munkatársak és az ügyfelek az alábbi szöveg elhangzása után néma főhajtással emlékeztek a veronai tragikus balesetben elhunyt magyar diákokra és tanáraikra.

Csongrád Megyei Kormányhivatal, 2017. január 9. 11:26

Tájékoztató a hivatali struktúra változásáról

Ezúton szeretnénk Önöket tájékoztatni hogy a 2017. január 1. napjával a Csongrád Megyei Kormányhivatal szervezetében a központi hivatalok és a költségvetési formában működő minisztériumi háttérintézmények felülvizsgálatával kapcsolatos intézkedésekről szóló 1312/2016. (VI.13.) Kormányhatározat, a központi hivatalok felülvizsgálatával és a járási hivatalok megerősítésével összefüggő egyes költségvetési szervek feladatainak átadásáról szóló 2016. évi CIV. törvény, valamint a fővárosi és megyei kormányhivatalok szervezeti és működési szabályzatáról szóló 39/2016. (XII.30.) MvM utasítás szerint bekövetkező változásoknak megfelelően a honlapunkon található információk frissítését, aktualizálását megkezdtük.

Csongrád Megyei Kormányhivatal, 2017. január 10. 8:49

Már a járási hivatalokban is intézhetők a fogyasztóvédelmi panaszok

Országszerte átalakították a fogyasztóvédelem szervezeti rendszerét. A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság megszűnt, a feladatkört a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vette át.

Csongrád Megyei Kormányhivatal, 2017. január 13. 8:59

Isten Veletek, Magyar Honvédek!

A Don – kanyar áldozataira emlékezett a Kormányhivatal

„Ezek után kénytelen vagyok mindenkinek saját belátására bízni jövendőjét, mivel élelmet, lőszert és végrehajtható feladatot adni nem tudok.” - Gróf Stomm Marcell vezérőrnagy, hadtestparancsnok búcsúparancsának meghallgatásával és koszorúzással emlékezett ma délután a Csongrád Megyei Kormányhivatal a Don-kanyarban odaveszett több, mint százezer magyar honvédre. A mohácsi csatavesztés és a doberdói harcmezőn elszenvedett veszteségek mellett ez a második világháborús küzdelem követelte a legtöbb magyar áldozatot. A magyar hadtörténelem 74 évvel ezelőtti, tragikus fejezetére emlékezve Zakar Péter, a kormányhivatal igazgatója helyezett el koszorút a hivatal nevében Kligl Sándor szobrászművész a doni áldozatoknak emléket állító, Háború című alkotása talapzatánál.

Csongrád Megyei Kormányhivatal, 2017. január 10. 8:57

TÁJÉKOZTATÓ A CSONGRÁD MEGYEI INFLUENZA FIGYELŐSZOLGÁLAT MŰKÖDÉSÉRŐL - 2017. 2. HÉT

2017 01. 02. – 2017.01.08. között, az influenza figyelőszolgálatra kijelölt 54 orvos tett jelentést.

A 20 %-os lakossági mintán végzett megfigyelés alapján megállapítható, hogy az 1 héten a figyelőszolgálatba bevont lakosság 0,0385 %-a, 32 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, mely közel kétszerese az előző heti megbetegedéseknek.

Csongrád Megyei Kormányhivatal, 2017. január 9. 11:21

A Nemzetgazdasági Minisztérium Munkafelügyeleti Főosztályának felhívása a hidegben történő munkavégzés veszélyeivel kapcsolatban

Az Országos Meteorológiai Intézet előrejelzése alapján az elkövetkező napokban az átlagosnál hidegebb idő várható. A hét második felétől észak felől fagyos légtömegek érkeznek hazánkba, így napközben is csak -2 és -10 °C körül alakul a hőmérséklet, amely éjszaka a derült, fagyzugos, szélcsendes területeken akár -18 °C-ig is süllyedhet. Kezdetben ónos eső, majd havas eső, hó is eshet.