Érintett szervezeti egység:
Foglalkoztatási Főosztályon, Munkaerőpiaci Osztály

 

Munkásszállás kialakítása központi munkaerőpiaci program keretében nyújtható támogatás

A negyedik alkalommal meghirdetett 5 milliárd forintos keretösszegű programban ismét kérelmezhetik a támogatást a helyi önkormányzatok, önkormányzati társulások, valamint ezek 100%-os tulajdonában álló gazdasági társaságok munkásszállók építésére, felújítására. A támogatást igénylők köre kibővült, a 2019. október 10-től 2020. május 15-ig nyitva álló határidőben már vállalkozók is benyújthatják kérelmeiket. A magántulajdonú cégek más feltételekkel juthatnak a támogatáshoz, mint az önkormányzatok és az önkormányzatok többségi tulajdonában lévő társaságok: ez utóbbiak húsz százalék önrésszel, 80 százalékos támogatásra, míg a gazdasági társaságok a fejlett régiókban 25, illetve 35 százalékos, a kevésbé fejlett régiókban 50 százalékos támogatásra nyújthatják be kérelmüket. Ezen felül a kis- és közepes vállalkozások további 10, illetve 20 százalékos támogatásért folyamodhatnak.

A programban új munkásszálló építésre 3 730 000 Ft, felújításra pedig 2 600 000 Ft támogatás adható egy főre. Feltétel, hogy minimum 80 férőhelyes munkásszállások készüljenek.

A támogatás részletes feltételeiről, valamint a benyújtandó dokumentumokról a www.kormany.hu, és a www.munka.hu honlapokon közzétett programútmutató nyújt tájékoztatást.

Budapest Főváros Kormányhivatala Foglalkoztatási Főosztályára a fővárosi székhelyű önkormányzatok nyújthatnak be kérelmeket. A program útmutatója, a letöltendő dokumentumok elérhetőek a http://fovaros.munka.hu oldalon is.

(Tájékoztatók és dokumentumok jobboldalon, a kapcsolódó dokumentumok közt találhatók meg. )

(BFKH Sajtó)