Megtartotta idei második rendes ülését Budapest Főváros Védelmi Bizottsága, amely során átadták a Budapest Védelméért díjakat. Idén Kovács Péter, a XVI. kerület polgármestere és dr. Terdik Tamás, Budapest rendőrfőkapitánya vehette át az elismerést dr. György István kormánymegbízottól, a védelmi bizottság elnökétől.

Az őszi ülésen elfogadták a védelmi bizottság 2020. évi feladat- és pénzügyi tervét, amelynek ismertetésekor Borsos József ezredes, a védelmi bizottság titkára kiemelte: jövőre is nagy hangsúlyt fektetnek az ifjúság honvédelmi nevelésére, ezen belül a honvédelmi versenyek megrendezésére. A következő évben is olyan gyakorlatot terveznek, amely során a védelmi igazgatásban részt vevő szervezetek széleskörű együttműködése valósulhat meg. Az idei évben több nemzetközi gyakorlatot is tartott a Honvédség, amely jelentős jármű és eszközmozgással járt az ország útjain. Ennek kapcsán dr. Varga Attila Ferenc ezredes, BFVB honvédelmi elnökhelyettese megköszönte a lakosság türelmét és a társszervek együttműködését. Emellett többek között a fővárosi téli felkészüléséről, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság szervezetének és tevékenységének változásáról is tájékoztatták a jelenlévőket.

Zárszavában dr. György István, a védelmi bizottság elnöke kiemelte: a védelmi igazgatás együttműködésre épül. A kormánymegbízott az új önkormányzati vezetőket is arra kérte, vegyenek részt az együttműködésben, hiszen a főváros védelme, az itt élők biztonsága közös érdekünk.

Az ülés végén dr. György István Kovács Péter polgármesternek és dr. Terdik Tamás rendőrfőkapitánynak átadta az idei Budapest Védelméért elismeréseket.

(BFKH Sajtó)