Megtartotta idei rendes ülését Budapest Főváros Védelmi Bizottsága, ahol elfogadták a tavalyi évről készült beszámolót és az idei munkatervet. A bizottság vezetői a sikeres 2017-es év tapasztalatait értékelve hangsúlyozták, a védelmi igazgatás közelmúltbeli átalakításai hatékonyabbá tették a védelmi feladatok ellátását.

Budapest Főváros Védelmi Bizottságának márciusi ülésén a résztvevők értékelték az előző év tapasztalatait, elfogadták az idei munkatervet és beszámoltak a közelmúlt és a közeljövő legfontosabb feladatairól. Dr. György István, a védelmi bizottság elnöke a Budapest Mentőszervezet (BMSZ) munkáját méltatta, és kihangsúlyozta, hogy Budapest védelmi helyzetét nagy mértékben növeli az egyre fejlettebb védelmi és kárfelszámoló képességekkel rendelkező, önkéntes szervezetben dolgozók elhivatottsága. Szarka Csaba ezredes, a védelmi titkárság vezetője felidézte a sikeres 2017. évi tevékenységeket és a megvalósított nagyszabású gyakorlatokat.

Varga Ferenc dandártábornok, a Védelmi Bizottság elnökhelyettese, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője szerint a 2017-es évben szintet lépett a főváros védelmi igazgatási rendszere, hiszen a területen feladattal rendelkező szervezetek között soha nem látott együttműködés valósult meg. Külön kiemelte azokat a szakterületeket, amelyeken bevezették a rendszeres elnöki koordinációt: az egyik a téli felkészülés, amely során a hideg időjárással kapcsolatos védelmi feladatokról egyeztetnek a Védelmi Bizottságba tartozó szervezetek, a másik pedig az idei évben először megtartott árvízi felkészülés, amiről Szabó János tű. ezredes tartott később részletes előadást.

Varga Ferenc elismerésre méltónak nevezte a BMSZ szerteágazó és egyre bővülő védelmi képességeit, és megköszönte Kőbánya jelen lévő polgármesterének, a Főváros Védelméért kitüntető címben részesített Kovács Róbertnek, hogy a X. Kerület az önkormányzatok közül egyedüliként támogatásban részesíti az önkéntes szervezetet.

(BFKH sajtó)