Immár öt budapesti kormányablakban érhetők el a Magyar Államkincstár állampapír értékesítési szolgáltatásai, miután a XVII. kerületben átadták a legújabb értékesítési pontot. Budapest Főváros Kormányhivatala és a Magyar Államkincstár együttműködésének köszönhetően így újabb helyszínen bővül a kormányablakokban elérhető szolgáltatások száma. Az új értékesítési pontot dr. Dancsó József, a Magyar Államkincstár elnöke, dr. Domokos Péter, Budapest Főváros Kormányhivatalának igazgatója, Riz Levente, Rákosmente polgármestere, Sebestyén Gabriella, Magyar Államkincstár Budapesti és Pest Megyei Igazgatóság igazgatója, valamint Csepetiné Gébele Judit, a Kormányhivatal XVII. Kerületi Hivatalának vezetője nyitották meg.

Újabb budapesti kormányablakban bővültek a szolgáltatások, miután a Rákosmentén található kormányablakban is elérhetővé váltak a Magyar Államkincstár által értékesített értékpapírok és kötvények. A 90 ezer lakosú kerületben sok fiatal család lakik, számukra nagy segítséget jelent, hogy lakóhelyükhöz közel vásárolhatnak például Babakötvényt, de emellett számos más megtakarítási forma közül választhatnak.

Dr. Dancsó József, a Magyar Államkincstár elnöke elmondta, a XVII. kerületben most megnyíló értékesítési pont immár a 81. olyan helyszín, ahol Magyar Állampapírokat lehet vásárolni. Elmondta, az elmúlt években kiemelt stratégiai célként határozták meg, hogy egyre közelebb kerüljenek az ügyfelekhez azáltal, hogy olyan értékesítési pontokat hoznak létre, ahol a befektetők, illetve az állampolgárok megismerkedhetnek a Magyar Államkincstár által kínált befektetési formákkal. Az elnök felhívta a figyelmet arra is, hogy az állami garanciának köszönhetően mindazok, akik az Állampapírokat választják, száz százalékig biztosak lehetnek abban, hogy a lejáratkor hozzájutnak megtakarításukhoz. Hozzátette: ezeken az értékesítési pontokon érhetők el az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Babakötvények is, amelyek jelenleg az inflációt meghaladó hozam révén kiemelkedő megtakarítási formát jelentenek.

Dr. Domokos Péter, Budapest Főváros Kormányhivatala igazgatója köszöntőjében kifejtette, hogy a Magyar Államkincstár és a kormányhivatal közötti magas színvonalú szakmai együttműködésnek köszönhetően kialakították azokat a helyszíneket, ahol a kormányablakok otthont adhatnak ezeknek az ügyfélszolgálati pontoknak. Ezáltal a kormányablakokban intézhető mintegy 1480 ügytípus Budapesten öt helyszínen kiegészül a Magyar Államkincstár által nyújtott szolgáltatásokkal is. Felidézte, a kormányablakok nyitásának célja éppen az volt, hogy az állampolgárok egy helyen, lakóhelyükhöz közel és gyorsan intézhessenek el minél többféle ügyet, és ne kelljen felkeresniük a város különböző pontjain működő hivatalokat  mindezért.

Riz Levente, a XVII. kerület polgármestere is üdvözölte az Államkincstár értékesítési pontjának átadását a kormányablakban. Úgy fogalmazott, hogy a 90 ezres lakosságú Rákosmentén fontos, hogy immár rengeteg olyan szolgáltatás a rendelkezésre áll, amelyekért korábban Budapest távoli kerületeibe kellett utaznia a kerületben élőknek. Hangsúlyozta továbbá a Magyar Állampapírral kapcsolatban, hogy a kormányablakokban az állampolgárok megismerhetik ezt a biztonságos befektetési lehetőséget, hiszen az elmúlt évek eseményei rávilágítottak arra, hogy az ilyen megtakarítási formák jelentősége egyre növekszik.

Sebestyén Gabriella, Magyar Államkincstár Budapesti és Pest Megyei Igazgatóság igazgatója felhívta a figyelmet arra, hogy egyre népszerűbbé válnak a Magyar Államkincstár értékesítési pontjainak a szolgáltatásai. Ezt bizonyítja az is, hogy a XVII. kerületben már az értékesítési pont megnyitásának napjára az összes ügyintézési időpontot az interneten keresztül lefoglalták az ügyfelek. A teljes Magyar Állampapír-állománynak az 56 százalékát a Budapesti és Pest Megyei Igazgatóság értékesítette – tette hozzá Sebestyén Gabriella.

Csepetiné Gébele Judit, a Kormányhivatal XVII. Kerületi Hivatalának vezetője beszédében kiemelte, hogy fontos előfeltétele volt a kerületi kormányablak kibővítése ahhoz, hogy ezt a Magyar Államkincstár értékesítési pontot ki tudják alakítani. Rámutatott, hogy a XVII. kerület lakossága egyre gyarapszik és az ide újonnan beköltöző zömében fiatal családok fokozottan keresik az integrált kormányzati ügyfélszolgálat által nyújtott szolgáltatásokat, így a kerületi kormányablak ügyfélforgalma folyamatosan növekszik.

(BFKH Sajtó)