A Pénzügyminisztérium második alkalommal hirdeti meg a mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatására kiírt programját. A pályázat a kormány gazdaságpolitikai és foglalkoztatáspolitikai célkitűzéseivel összhangban a kkv-szektor versenyképességének növelését támogatja az új munkahelyek létrehozását eredményező beruházások segítésével.

A kkv-k továbbra is új eszközöket, gépeket szerezhetnek be, illetve a támogatási összeget ingatlanvásárlásra vagy bérleti díjakra is fordíthatják (tárgyi eszközökhöz, épületekhez kapcsolódóan). A munkahelyteremtő támogatás regionális beruházási támogatás jogcímen vagy csekély összegű (de minimis) támogatásként nyújtható, melynek mértéke új munkahelyenként 1,5 millióforint lehet.

Ezen felül a pályázók kiegészítő támogatásként:

 

  • kiközvetített álláskereső foglalkoztatása esetén új munkahelyenként további 700 ezer,
  • amennyiben az elmúlt 12 hónap alatt kizárólag közfoglalkoztatási jogviszonykeretében foglalkoztatott álláskereső személy felvételét vállalják, új munkahelyenként további 1,5 millió,
  • újabb hátrányos helyzetű célcsoport esetében, amennyiben a beruházás befejezését követően a hatodik életévét be nem töltött gyermekét saját háztartásában nevelő nő foglalkoztatását vállalják a pályázók, új munkahelyenként további 1,5 millió forint támogatást kaphatnak.

 

A munkáltatónak a 2 éves foglalkoztatási kötelezettség mellett vállalnia kell, hogy a beruházással létrehozott kapacitásokat, szolgáltatásokat a beruházás befejezésétől számított 3 évig folyamatosan fenntartja és működteti az érintett térségben. A munkaerő-piaci program pályázati időszaka 2018. július 23-tól 2018. szeptember 10-ig tart. A pályázaton való részvétellel, a pályázat feltételeivel és elkészítésével kapcsolatban a beruházás helye szerinti kormányhivatal foglalkoztatásért felelős szervezeti egysége ad tájékoztatást.

További részletek, kapcsolódó dokumentumok a kormány.hu oldalon, valamint az alábbiakban találhatóak:

Felhívás

Általános Útmutató

(BFKH Sajtó)