Újra pályázhatnak a helyi önkormányzatok vagy önkormányzati társulások munkásszállás építésére, illetve munkásszállás céljából igénybe vehető ingatlan felújítására. A Nemzetgazdasági Minisztérium 2018. január 5-én ismételten meghirdette a munkásszállás építésére, illetve munkásszállás céljából igénybe vehető ingatlan felújítására kiírt pályázatát.

Az 5 milliárd forintos keretből támogatás keretében a munkásszállás építési és felújítási költségei, valamint a beruházás célját szolgáló új tárgyi eszközök költségei számolhatók el. A támogatás részben vagy egészben visszatérítendő vagy vissza nem térítendő formában nyújtható, a beruházási költségek legalább negyven százalékát az önkormányzatnak saját forrásból kell biztosítania. A támogatás keretében 100% előleg adható. Az önkormányzat a munkásszállás megépítését, illetve felújítását követően bérleti szerződést köt a munkaadókkal, így a munkásszállás működtetése a bérbeadásból származó bevételből biztosítható. A szállót az önkormányzatnak a beruházás befejezésétől számított legalább tíz évig fenn kell tartania.

A program keretében a kérelmek 2018. január 5. napjától 2018. március 31. napjáig nyújthatók be a helyi önkormányzat, vagy önkormányzati társulás székhelye szerint illetékes állami foglalkoztatási szervként eljáró megyei vagy fővárosi kormányhivatalokhoz.

A támogatás részletes feltételeiről, valamint a benyújtandó dokumentumokról a www.kormany.hu és a www.munka.hu honlapokon közzétett programútmutató nyújt tájékoztatást.

 

Budapest Főváros Kormányhivatala Foglalkoztatási Főosztályára a fővárosi székhelyű önkormányzatok nyújthatnak be kérelmeket. A program útmutatója, a letöltendő dokumentumok elérhetőek a http://fovaros.munka.hu oldalon is.

(BFKH Sajtó)