Közel száz kiállító 105 szakma bemutatásával segíti a pályaválasztás előtt álló fiatalokat a SzakMÁzz Budapest! elnevezésű kiállításon. A kétnapos Szakmázz Budapest 2018 Pályaválasztási Kiállítást Tuzson Bence, a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára, valamint dr. Uzsák Katalin Budapest Főváros Kormányhivatala főigazgatója nyitotta meg kedden a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban.

 

forrás: MTI Fotó: Balogh Zoltán

Az államtitkár szerint egy ország csak akkor lesz sikeres, ha polgárai is sikeresek, amihez elengedhetetlen, hogy az élet olyan fontos döntéseit, mint a pályaválasztás jól hozzák meg. Ez a rendezvény segítséget nyújt ebben, hidat képez a fiatalok döntése és a szakma, a piac között. Iskolák, szakképzési intézmények, állami vállalatok és a magánszektorhoz köthető cégek mutatkoznak be a kiállításon, ahol a szakmák ki is próbálhatók - tette hozzá a Fővárosi Kormányhivatal által szervezett rendezvényen.

Uzsák Katalin, Budapest Főváros Kormányhivatalának főigazgatója szerint fontos, hogy a fiatalok tájékozódjanak a szakma elhelyezkedési lehetőségeiről, amelyben a kormányhivatal segítséget tud nyújtani. A kormányhivatal célja és feladata, hogy elősegítse a munkaerőpiacon a kereslet és a kínálat egyensúlyának elérését és megtartását. dr. Uzsák Katalin Budapest Főváros Kormányhivatala főigazgatója elmondta, hogy a kétnapos rendezvényre elsősorban 7. és 8. osztályos tanulókat várnak, idén 324 általános iskola ilyen korú diákja kapott meghívást, ugyanakkor érkezhetnek olyan érdeklődők is, akik új szakmát sajátítanának el. A kiállításon tavalyhoz hasonlóan idén is több mint 10 ezer látogatóra számítanak. Az ingyenesen látogatható rendezvény kedden és szerdán 9 és 16 óra között várja az érdeklődőket.

Tuzson Bence, a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára és Uzsák Katalin, a fővárosi kormányhivatal főigazgatója beszélget a SzakMÁzz! Budapest című interaktív pályaválasztási kiállítás megnyitóján a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban 2018. október 9-én. A kormányhivatal által szervezett kétnapos, ingyenesen látogatható kiállításon közel száz kiállító 105 szakma bemutatásával segíti a pályaválasztás előtt álló fiatalokat.

A kiállításról és a programról bővebb információ: www.szakmazzbudapest.hu

 


(MTI / BFKH sajtó)