Március 5-én a saját szervezésű, hagyományos „Tanulj SzakMÁt!” Pályaorientációs és Szakképzési Börzével indult a „SzakMÁzz!” tanácsadó csapatának tavaszi pályaorientációt segítő munkája.

A rendezvényre közel kétezren látogattak el, ahol a főváros öt szakképzési centrumának 62 szakképzési intézménye, további 11 nem állami fenntartású szakképző iskola, 24 munkáltató partner és szakmai szervezet, több mint 66 szakirányban elérhető felnőttképzési ajánlatával ismerkedhettek meg.

A „SzakMÁzz!” csapata ezt követően 2019. március 12-14 között a Szakma Sztár Fesztiválon vett részt, ahol 3 napon át hasznos tanácsokkal látták el az odalátogató diákokat.

2019. április 11-én a „MÁV Nyílt Nap”-on, valamint az április 12-én, a Szakmák éjszakája keretein belül is nagy sikerrel volt jelent a „SzakMÁzz!” tanácsadó csapata. A Szakmák éjszakájának helyszínt adó Budapesti Komplex Szakképzési Központ Kozma Lajos Faipari Szakgimnáziumban, és a Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrum Than Károly Ökoiskolában is nagy érdeklődés övezte a „Szakmázz!” Pályaorientációs Pontot és az ott elérhető szolgáltatásokat.

Képek a galériában tekinthetők meg.

(BFKH sajtó)