Budapest Főváros Kormányhivatala és az Oktatási Hivatal közös közleménye

Budapest Főváros Kormányhivatala az érettségi kapcsán hatósági ellenőrzési eljárást folytat az elsősorban felnőttoktatást végző Paulay Alapítványi Középiskolánál, amelynek már jelen szakaszában is súlyos jogsértések merültek fel. A kormányhivatal az ügyben az Oktatási Hivatallal együtt büntetőfeljelentést tett. A szükséges további intézkedéseket a kormányhivatal folyamatosan megteszi.

Mivel a Paulay Alapítványi Középiskola érettségi vizsgaszervezési jogát korábban visszavonták, vizsgaszervezőként Budapest Főváros Kormányhivatalát, a vizsgák helyszíneként pedig Budapest Gépészeti SC Bánki Donát Közlekedésgépészeti Szakgimnázium és Szakközépiskolát jelölték ki. A kijelölt intézményben a kormányhivatal vizsgaszervezőként jelen van, a vizsga jogszerű lebonyolítását, és a szakmai és technikai hátterét az intézménnyel közösen biztosítja.

Az érettségi jogszerűségének biztosítása érdekében szükségessé vált a vizsgázók vizsgára bocsátási feltételeinek felülvizsgálata, ezért a megkezdett érettségi vizsgáját csak az folytathatja, aki a vizsgabizottságnak bemutatja a középfokú oktatás során szerzett valamennyi bizonyítványát és a végbizonyítványt. A vizsgabizottságok a bizonyítványok valódiságát minden esetben ellenőrzik. A kormányhivatal erről minden érintett vizsgázót előzetesen értesít.

(BFKH, OH)