A tanköteles korú tanulóknak az eddigiekben esetlegesen sikertelen felvételijük ellenére is kötelező az iskolaválasztás.

Amennyiben  az általános felvételi eljárás keretében a középfokú iskolába, az adott osztályba felvehető tanulói létszám kevesebb, mint kilencven százalékát sikerült betölteni, rendkívüli felvételi eljárást ki kell írni.

Amennyiben a tanuló az általános felvételi eljárás időszakában nem nyert felvételt egy középfokú intézménybe sem, vagy felvételt nyert, de bármilyen okból megváltoztatja döntését úgy – a 2018. május 7. és augusztus 31. között megtartható rendkívüli felvételi eljárás során – egyénileg, közvetlenül az általa választott középfokú iskolában való jelentkezéssel, egyeztetéssel kérheti felvételét bármely olyan középfokú intézménybe, amelynek az általános felvételi eljárás lezárulása után maradtak betöltetlen férőhelyei.

Ennek során új jelentkezési lapot kell benyújtania a jelentkező tanulóknak a felvételt meghirdető iskola által meghatározott formában és időpontig.

A rendkívüli felvételi eljárásban érintett oktatási intézményekről az Oktatási Hivatal honlapján lehet tájékozódni.

A KIFIR tanulmányi terület, felvételi tájékoztató, valamint a rendkívüli felvételi eljárásban meghirdetett férőhelyek keresőprogramja itt található.

(BFKH sajtó)