Interaktív pályaválasztási kiállítást rendez a fővárosi kormányhivatal október 9-10. között a Hungexpon, ahol a fiatalok több mint száz szakmát ismerhetnek meg és próbálhatnak ki. A hetedik SzakMÁzz! Budapest kiállításon szakképző intézmények mellett munkáltatók is bemutatkoznak, valamint hírességek mesélik el saját szakmaválasztásuk történetét a főként 7. és 8. osztályos fiataloknak és a szakmaváltást tervezőknek.

Állami és nem állami szakképző intézmények, munkáltatók, összesen mintegy 110 kiállító mutatja be azt a több mint száz szakmát, amelyek képzéseiken elsajátíthatók.  Az idei rendezvény mottója „Nézd meg! Fogd meg! Próbáld ki!”, ennek jegyében az érdeklődők többek között főzhetnek, varrhatnak, „házat” építhetnek,  de részt vehetnek pályaorientációs tanácsadáson és tájékoztatáson is. A szervezők látványos meglepetésekkel is készülnek.

A kiállításra 324 általános iskola 7. és 8. osztályos tanulói kaptak meghívást, a diákok negyede számára a Fővárosi Kormányhivatal buszos szállítást is biztosít. A fiatalok mellett a rendezvény mindazok számára is hasznos, akik új szakma elsajátítását tervezik. Budapest Főváros Kormányhivatalának Foglalkoztatási Főosztálya évente több pályaválasztással, pályaorientációval kapcsolatos nagy rendezvényt szervez annak érdekében, hogy a megfelelő szakképzettséggel rendelkező munkaerő révén hosszú távon is támogassák a budapesti munkaerőpiacon tapasztalható kedvező folyamatokat.

A kiállítás október 9-én és 10-én ingyenesen látogatható a Hungexpo B pavilonjában.

(BFKH Sajtó)