Kőbányára költözött Budapest Főváros Kormányhivatalának több szervezeti egysége, ahol csaknem négyszáz hivatali dolgozó számára alakítottak ki korszerű munkahelyeket, valamint az ügyfeleket is két új, esztétikus ügyfélszolgálati helyiség várja.

Fotó: Ligeti Edina

Az Élessaroknál kialakított, csaknem négyszáz dolgozót befogadó új kormányhivatali épületet Tuzson Bence, a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára, dr. György István fővárosi kormánymegbízott és D. Kovács Róbert Antal, Kőbánya polgármestere adták át.

Fotó: Ligeti Edina

A mintegy hétezer négyzetméter irodaterületet magába foglaló épületben a kormányhivatal X. Kerületi Hivatala, a X., XVI. és XVII. kerületi polgárokat kiszolgáló Foglalkoztatási Osztály, valamint az Állampolgársági és Anyakönyvi Főosztály kapott helyet.

Fotó: Ligeti Edina

Tuzson Bence, a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára példaértékűnek nevezte azt a fejlődést, amelyet Kőbánya a főváros és kormány együttműködésével az utóbbi években véghezvisz. Hozzátette, Budapest fejlődését a kormány továbbra is kiemelten kezeli.

Az államtitkár felidézte, a közigazgatásban 2010 óta olyan sikeres, átfogó reformot hajt végre a kormány, amelyre korábban nem volt példa. Mint mondta, a közigazgatás megerősítése és megújítása folytatódik: gyors és színvonalas az ügyintézés a kormányablakokban, de fontos cél, hogy egyre kevesebb ügyet kelljen elintézni. Tuzson Bence szerint az online ügyintézési lehetőségek bővítése mellett áttekintettek hétszáz olyan ügycsoportot, amelyben egyszerűsítést lehet végrehajtani. Annak érdekében, hogy a magyar embereknek kevesebb ügyet kelljen intézni, törvénymódosítást készítenek elő – hangsúlyozta az államtitkár. Hozzátette, a kormány számára fontos, hogy megfelelő, XXI. századi körülményeket biztosítsanak a munkavégzéshez.

Fotó: Ligeti Edina

Dr. György István elmondta, az új épületnek köszönhetően sikerült megoldani Budapest Főváros Kormányhivatalának legkomolyabb elhelyezési gondjait, valamint jelentősen javíthatták az ügyfélterek és a munkahelyek színvonalát. A kormánymegbízott a kormányablakokra utalva visszaidézte, az elmúlt években a jelentős fejlesztéseket hajtott végre a kormány az állami hivatalok ügyfélszolgálatain, így ma már országszerte esztétikus környezetben, gyorsan intézhetik ügyeiket az állampolgárok. Hozzátette: a kormányhivatal az új irodaháznak köszönhetően évente 170 millió forintot takarít meg a korábbi épületek kiváltásával.

Fotó: Ligeti Edina

D. Kovács Róbert Antal, Kőbánya polgármestere hangsúlyozta, az új kormányhivatali épület kiválóan illeszkedik Kőbánya fő tengelyére, ahol egymást érik az állami, fővárosi és a kerületi fejlesztések. Az Újköztemető előtti körforgalom felújítása, az új Kőbányai Szakrendelő építése Bajcsy kórházban, az Élessarok rendbetétele, a Kőrösi Csoma Sándor út felújítása a füves villamospályával, a Liget téri új közpark, az Északi Járműjavító területén épülő Opera Műhelyház, és a tervezés alatt álló új Közlekedési Múzeum mind-mind olyan fejlesztések, amelyek révén jelentősen emelni tudták Kőbánya presztízsét.

Fotó: Ligeti Edina

(BFKH Sajtó)