A Balusztrád irodaházba költözik a Fővárosi Kormányhivatal több szervezeti egysége. Az évek óta üresen álló épületbe elsőként a X. kerületi Hatósági és Gyámügyi Osztályok költöznek áprilistól, majd további szervezeti egységek is itt kapnak helyet – tájékoztatott dr. György István kormánymegbízott, aki szerint a költözéssel jelentősen javulnak az ügyfélfogadás és a hivatali dolgozók körülményei, miközben olcsóbban működik majd a hivatal.

Megtelik élettel az Éles saroknál található Balusztrád irodaház, miután Budapest Főváros Kormányhivatalának több részlege is beköltözik az épületbe. Elsőként a kormányhivatal X. Kerületi Hivatalának vezetése, valamint a Hatósági és a Gyámügyi Osztályok költöznek az épületbe az Endre utcából. Ezután várhatóan 2018 tavaszára a X., XVI. és XVII. kerületekben illetékes Foglalkoztatási Osztály költözik ide a XVI. kerületből, így jóval könnyebben elérhetik majd a kőbányai ügyfelek. Szintén jövőre költözik az addigra befejezendő Balusztrád-házba a kormányhivatal Állampolgársági és Anyakönyvi Főosztálya. A költözések végére akár ötszázan dolgozhatnak majd itt.

Dr. György István, Budapest Kormánymegbízottja elmondta, a költözés az ügyfelek és a hivatali dolgozók számára is jelentős előnyökkel jár majd.

– Az ügyfelek jó közlekedési kapcsolatokkal rendelkező épületben, kulturáltabb, igényesen kialakított környezetben intézhetik majd ügyeiket – hangsúlyozta dr. György István. Hozzátette, a kormányhivatal számára pedig pár év alatt megtérül a költözés, hiszen az ingatlanracionalizációval olcsóbb lesz a hivatal működése.

Ügyfélfogadási tudnivalók a költözés idején:

2017. március 28. és április 4. között szünetel az ügyfélfogadás X. kerületi hivatalunk Endre utca 10. szám alatt működő egységeiben: a Hatósági Osztályokon és a Gyámügyi Osztályon.

2017. április 5-től, szerdától az alábbi új helyszínen fogadjuk tisztelt ügyfeleinket a megszokott félfogadási rend szerint :

Balusztrád Irodaház, 4. emelet, Kőrösi Csoma Sándor út  53.

(BFKH Sajtó)