Idén, 2018. március 27-én tartott konferenciával egybekötött szakmai napot a JÁSZER, azaz a Józsefvárosi Áldozatsegítő Szakmai Együttműködési Rendszer a VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Polgármesteri Hivatalában. A szakmai találkozó lényege, hogy a résztvevők megvitassák azokat a módszereket, amelyekkel az áldozatsegítés és bűnmegelőzés területén a legkiszolgáltatottabb korosztályokat, az időseket és a gyerekeket tudják segíteni.

A most rendezett konferencia a digitális világ veszélyeinek elkerülését tűzte ki célul. A rendezvény sikerét jelzi, hogy számos szakmai szervezet, köztük a Fővárosi Áldozatsegítő Szolgálata, Budapest Főváros Kormányhivatala, a BRFK bűnmegelőzési osztálya, a kerületi rendőrkapitányság, a kerületi önkormányzat érintett szervezeti egységei, a családsegítő és gyermekjóléti szervezetek, valamint számos oktató és tanár is képviseltette magát.

A rendezvényen beszédet mondott dr. Domokos Péter, Budapest Főváros Kormányhivatalának főigazgatója is, aki beszédében méltatta a JÁSZER és az abban résztvevők szervezetek munkáját és annak fontosságát. A főigazgató beszédében kitért arra is, hogy a mai digitális térben megszerzett vagy megalapozott tudás miként viszonyul a valós térben megszerzett tudással és tapasztalatokkal valamint emlékeztetett arra a furcsa kettősségre is, hogy az emberiség történetében most először vagyunk egy olyan kultúra és szokásrendszer kialakulásának részesei, amelyben a tudás birtokosai nem a közép-, és időskorúak, hanem a fiatalok, akik egyben a legkiszolgáltatottabbak a digitális térből érkező veszélyeknek.

 

(BFKH sajtó)