Dr. György István, Budapest Főváros kormánymegbízottja – a főváros kerületeiért végzett kiemelkedő tevékenységéért – a "Budapest Kerületeiért Emlékérmet" vehette át Nagy Elektől, a BKIK elnökétől a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara 74. Ünnepi Küldöttgyűlésén.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Kelet-Közép Európa egyik legrégebbi múltra visszatekintő és egyben legnagyobb köztestülete, amelynek célja, hogy a lokális és a regionális piacon működő, elsősorban budapesti székhelyű vállalkozásokat támogassa.

Nagy Elek elmondta: Budapest kiemelt helyet foglal el a magyar gazdaságban, hiszen a vállalkozások is jellemzően a fővárosban koncentrálódnak, és jelentős az olyan cégek aránya is, amelyek termelésüket vidéken folytatják, de székhelyük Budapesten található. A kamara elnöke hozzátette: ennek köszönhetően a magyar kamarai rendszerben kitüntetett szerepe van a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarának, amely nem csupán a lokális piacon működő vállalkozásokat támogatja, de rajtuk keresztül a magyar gazdaság egészére pozitív hatást is gyakorolhat.

A Budapest Gazdaságáért nagydíjat idén Tarlós István főpolgármester kapta, Budapest Kerületeiért Emlékéremben dr. György István mellett, többek között Riz Levente egykori XVII. kerületi polgármester (posztumusz) részesült.

További részletek a rendezvényről: http://bkik.hu/atadtak-a-2019-evi-kamarai-elismereseket/

(BFKH Sajtó / BKIK)