A gyorsabb ügyintézés érdekében, a nyári időszakban hétfőnként meghosszabbított nyitvatartási időben intézhetők az Európai Egészségbiztosítási Kártyával kapcsolatos ügyek a Teve utcai, II. számú egészségbiztosítási ügyfélszolgálatunkon. A kártya nemcsak személyesen, hanem ügyfélkapun keresztül és postai úton is igényelhető.

 

A nyári időszakban - a külföldi utazások előtt - sokan igényelnek Európai Egészségbiztosítási Kártyát, vagy pótolják a lejárt okmányt. 
Annak érdekében, hogy a megnövekedett ügyfélforgalom ellenére se kelljen többet várni az ügyintézésre, Egészségbiztosítási Hatósági Főosztályunk

június 4. és július 31. között 
- a szerdai nyújtott nyitvatartási napokon kívül -  
minden hétfőn meghosszabbított nyitvatartási időben

várja az EU Kártyával kapcsolatos ügyintézésre érkezőket. (Cím: XIII., Teve utca 1/a-c  / II. számú egészségbiztosítási  ügyfélszolgálat)

FONTOS! A meghosszabbított nyitvatartási időben, azaz hétfőnként 15.00 és 17.30 között kizárólag az EU kártya iránti kérelmek intézhetők az ügyfélszolgálaton.

Az új EU kártyát a Teve utcai ügyfélszolgálaton - a jogosultsági feltételek megvalósulása esetén - azonnal kiállítják. Amennyiben a régi, korábban kiállított kártya az új okmány igénylése napján még érvényes, az új kártyát kizárólag akkor állítják ki, ha a régi, de még érvényes kártyát az ügyfél leadja az ügyfélszolgálaton. A kártyát a megfelelő meghatalmazás birtokában meghatalmazott is igényelheti, így nem szükséges, hogy a család minden tagja felkeresse az ügyfélszolgálatot.

Az Európai Egészségbiztosítási Kártya elektronikusan, ügyfélkapun keresztül is igényelhető, így a sorban állás elkerülhető; ebben az esetben a kártyát 8 napon belül készíti el a hivatal, majd a megadott címre postázza. Az EU kártya emellett postai úton is igényelhető.

Javasoljuk az ügyfeleknek, hogy utazás előtt időben ellenőrizzék, rendelkeznek-e érvényes Európai Egészségbiztosítási Kártyával, hiszen ez az okmány szükséges ahhoz, hogy az Európai Unió, illetve az Európai Gazdasági Térség országaiban az orvosilag szükséges egészségügyi szolgáltatásokat a magyar egészségbiztosítás terhére vehessék igénybe.

II. számú Ügyfélszolgálatunk nyitva tartása 2018. június 4. és július 31. között:

Hétfő 8:00 - 15:00; 
Hétfői EU Kártya ügyintézés (kizárólag ez az ügytípus):  15:00 - 17.30
Kedd 8:00 - 15:00
Szerda 8:00 - 17:30
Csütörtök 8:00 - 15:00
Péntek 8:00 - 13:00

Az Európai Egészségbiztosítási Kártya igénylőlap, illetve meghatalmazás a következő oldalról tölthető le:
http://www.kormanyhivatal.hu/hu/budapest/hirek/egeszsegbiztositasi-ellatasok-tudnivalok
Budapest Főváros Kormányhivatala további egészségbiztosítási ügyfélszolgálatai:
http://www.kormanyhivatal.hu/hu/budapest/szervezeti-egyseg/egeszsegbiztositasi-hatosagi-foosztaly

(BFKH Sajtó)

(BFKH Sajtó)