A mai naptól hivatalosan is Budapest Főváros Kormányhivatala flottáját erősítik azok a VW E-Golf típusú elektromos autók, amelyeket tavaly decemberben adott át Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

A jelenleg szolgálatba lépő 3 gépjármű feladata elsősorban a Kormányhivatal belső munkájának, úgy mint a hivatal telephelyei közötti irat- és csomag, valamint egyéb postai küldemények szállításának elősegítése lesz. Az elektromos autókat, valamint az azok töltésére szolgáló töltőállomást dr. György István kormánymegbízott és dr. Domokos Péter Budapest Főváros Kormányhivatala főigazgatója vette át Dr. Ugron Gáspár Gábortól az e-Mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójától ünnepélyes keretek között.


„Az új gépjárműpark egy apró, mégis fontos további lépés ahhoz, hogy Budapest Főváros Kormányhivatala egy környezettudatos és költséghatékony intézménnyé válhasson”, mondta el dr. György István kormánymegbízott az átadó kapcsán. Emlékeztetett továbbá arra, hogy az elmúlt években is számos olyan beruházására került sor a hivataloknál, amelyek mind az energiahatékonyságot növelik és ily módon csökkentik a fenntartási költségeket.


További kapcsolódó hírek:

http://www.kormanyhivatal.hu/hu/budapest/hirek/elektromos-autokkal-bovul-budapest-fovaros-kormanyhivatala-flottaja-is

http://www.kormany.hu/hu/nemzetgazdasagi-miniszterium/hirek/elektromos-autokkal-bovult-tobb-allami-intezmeny-gepjarmuflottaja

(BFKH sajtó)