Több száz diák, 14 általános iskola, 6 középiskola és szakképző intézmény, valamint 18 hivatásos szervezet részvételével rendezték pénteken az első Csepeli Hon- és Rendvédelmi Ifjúsági Napot. A rendezvény küldetése, hogy a fiatalok megismerkedjenek a honvédség és a rendvédelmi szervek működésével, mindennapjaival, és felkeltse az ifjúság hon- és rendvédelmi életpálya iránti érdeklődését.

A dr. György István, Budapest Főváros Kormánymegbízottja, Budapest Védelmi Bizottságának elnöke által életre hívott, más kerületekben már sikerrel bemutatkozott, hagyományteremtő rendezvényt most először szervezték meg Csepelen.

A rendezvényt Németh Szilárd honvédelmi államtitkár nyitotta meg, aki köszönetet mondott a szervezésben résztvevő, együttműködő társszervezeteknek, továbbá emlékeztetett a nemrégiben lefolytatott, Csepelt is érintő, Budafokon talált kétszer 1 tonnás robbanótestek kiemelésére, amely — ahogy a mostani rendezvény is, akkor is több száz szakember szorosan összehangolt honvédelmi munkáját dicsérte. A megnyitón beszédet mondott dr. György István kormánymegbízott is, aki hangsúlyozta az ilyen típusú értékteremtő rendezvények fontosságát, amelyek a sport, az elméleti és gyakorlati képzés ötvözésével közelebb hozhatják a fiatalok számára a hivatásos hon- és rendvédelmi életpályákat és példaként szolgálhatnak mindenki számára.

A mostani rendezvény szervezésében részt vettek: a Magyar Honvédség egységei, Budapest Főváros Védelmi Bizottsága, a Budapesti Rendőr-főkapitányság XXI. Kerületi Rendőrkapitánysága valamint a BRFK különböző egységei, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Sportegyesülete, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság XXI. Kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnoksága, a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet, az Országos Mentőszolgálat, valamint a XXI. Kerületi Közterület-felügyelet. A rendezvény a XXI. Kerületi Helyi Védelmi Bizottság, a Dél-pesti Tankerületi Központ, a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum - Weiss Manfréd Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma, a Honvédelmi Minisztérium, a Honvédelmi Sportszövetség, Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata és a Csepeli Városkép, valamint a Fővárosi Vízművek közreműködésével és támogatásával jöhetett létre. A versenyek szakszerű lebonyolításában a Csepeli Öttusa és VSE valamint a Sirályok Sport Egyesület közreműködött.

A rendezvényről készült képek megtekinthetők a galériában!

(BFKH Sajtó)