Ismét állásbörzét rendeztek a XVIII. kerületben a Rózsa Művelődési Házban. Az állásbörzét szervező Budapest Főváros Kormányhivatala a mostani rendezvénnyel kimondottan a XVIII. kerületi és XIX. kerületi lakosok számára kívánt segítséget nyújtani.

 

Az állásbörzét dr. György István, Budapest Főváros kormánymegbízottja nyitotta meg, aki beszédében hangsúlyozta, hogy a kormányhivatalok egyik kiemelt feladata, hogy segítse, és pozitív irányba mozdítsa a munkaerő-piaci folyamatokat, és álláslehetőségeket közvetítsen azok számára, akiknek jelenleg nincs munkája, hiszen Magyarország sikerét és teljesítőképességét is nagyban befolyásolja, hogy egyre több, immár 4 480 000 ember dolgozik aktívan a munkaerő-piacon Magyarországon.

A rendezvény a VEKOP-8.1.1 Út a munkaerőpiacra elnevezésű kiemelt projekt keretében valósult meg, amelynek sikerét mutatja, hogy ezekben a kerületekben 2018 márciusa óta összesen 1.262 főről 59 fővel 1.203 főre (4,7%) csökkent az álláskeresők száma. A börzén résztvevő 25 munkáltató több mint 1000 állásajánlattal várta az álláskeresőket, továbbá igény szerint személyre szabott munkaerő-piaci információkat is kaphattak az érdeklődők. Az Út a munkaerőpiacra elnevezésű projekt az állásbörzék szervezésén túl egyéb hasznos szolgáltatásokat és támogatásokat is biztosít az álláskeresők számára, mint például a munkaerő-piaci képzés, vállalkozóvá válási támogatás és a bérjellegű támogatások.

Az elmúlt három évben, a projekt keretében Budapest Főváros Kormányhivatala összesen 22. alkalommal szervezett állásbörzét és 5107 álláskeresőnek volt a segítségére képzési hozzájárulással, különböző képzésekkel és egyéb bérjellegű támogatásokkal.

A rendezvényen beszédet mondott Ughy Attila, Budapest Főváros XVIII. kerületi Pestszentlőrinc-Pestszentimre polgármestere is, aki beszédében kiemelte a helyi önkormányzat álláskeresők megsegítéséért felvállalt feladatait és továbbképzési programjait. Hodruszky Csaba a XVIII. Kerületi Hivatal vezetője pedig bemutatta a hivatal álláskeresőket segítő szolgáltatásait.

(BFKH Sajtó)