Megtartotta idei második ülését a Fővárosi Államigazgatási Kollégium. A Budapest Főváros Kormányhivatala által rendezett tanácskozás célja, hogy az államigazgatásban dolgozó kollégák számára platformot nyújtson a szervezeten átnyúló, számos szakterületet érintő, közös témák és tapasztalatok hatékony megvitatására.

A mostani FÁK rendezvény fő témája a biztonság, ezen belül is az információ- és adatbiztonság volt. Budapest Főváros Kormányhivatalának főigazgatója méltatta a hivatalnak az információ- és adatbiztonság védelem területén tett törekvéseit. Dr. Uzsák Katalin kiemelte: a folyamatos e-learning képzés részeként a kormányhivatal több mint 5000 munkavállalója már korszerű, innovatív keretek között végezhette el az ezzel kapcsolatos képzéseket.

A Budapest Főváros Kormányhivatala által szervezett rendezvényen a résztvevők esettanulmányokkal színesített előadásokat hallgathattak meg az IT biztonság, valamint a GDPR témakörében. Kiss Tamás, a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézet szakértője a biztonságtudatos magatartás a közigazgatásban témakörben tartott előadást. Szmola Gergely, a Kürt Zrt. információbiztonsági szakértője az információbiztonsági törvény követelményei és a megfeleléshez szükséges feladatokról beszélt. Tóthmajor Máté, a Kürt Zrt. termékfejlesztési vezetője pedig a GDPR, az Európai Unió általános adatvédelmi rendeletében foglalt elvárások hatékony támogatását ismertette.

(BFKH Sajtó)