Budapesten több mint 40 éve működtetünk nemzetközi oltóhelyet, hogy az életre szóló utazási élmény ne váljon akár életre szóló betegséggé. Az évtizedek alatt sok tízezer ügyfél oltása során összegyűlt tapasztalatot felhasználva, a WHO és a CDC nemzetközi szervezetek, valamint az Országos Epidemiológiai Központ szakmai útmutatása alapján végezzük munkánkat.

Rendelőnkben az utazással összefüggő védőoltásokon kívül egyéb betegségekkel szembeni védőoltások beadására is lehetőség van. Munkaidőben telefonon is szívesen állunk ügyfeleink rendelkezésére (h-cs: 8-16:30, p: 8-14 óra között). Az oltóhelyen három szakorvos és két asszisztens dolgozik megbízható szakmai felkészültséggel és ügyfélbarát hozzáállással.

A védőoltásokkal, malária elleni profilaxissal kapcsolatos összes teendőt egy helyen, egyszerre végezzük a tanácsadástól a szükséges igazolások kiadásáig, így a hozzánk fordulóknak a leggyorsabb, leghatékonyabb ellátást tudjuk biztosítani.

Az utazás előtti tanácsadás és az egyénre szabott oltások kiválasztása a részletes adatfelvételen, valamint a személyes beszélgetésen alapszik. Az oltási javaslatot befolyásolja az utazás körülménye, időtartama, az utazó kora, egészségi állapota, az eddigi oltásai is.

Magyarországon 23 betegséggel szemben van lehetőség aktív immunizációra, melyek közül elsősorban utazással kapcsolatos a sárgaláz, a hepatitis A és B, a hastífusz, a járványos agyhártyagyulladás (meningococcus meningitis), a tetanusz, a diftéria, a szamárköhögés, a veszettség, a kolera, a gyermekbénulás (poliomyelitis) elleni oltások. Hosszabb külföldi tartózkodás (tanulmányút, munkavállalás), vagy speciális feladatok ellátása előtt kibővülhet a sor a kanyaró-rózsahimlő-mumpsz (morbilli-rubeola-mumpsz), a bárányhimlő (varicella), a pneumococcus (tüdőgyulladás) és az influenza elleni oltásokkal.

Nemzetközi Oltóhelyünkön lehetőség van a hazai járványügyi helyzethez igazodva az aktuális oltások felvételére (pl. influenza, hepatitis A), továbbá családtervezéssel kapcsolatos védőoltási tanácsadásra.

 

Fontos információk:

Rendelési idő:

Délelőtt:
minden munkanap 9-12 óráig

Délután:

hétfő                13-18 óráig;
kedd                13-15 óráig;
szerda             13-16 óráig;
csütörtök         13-15 óráig

Telefonszám: (06-1) 465-38-09

 

Vérvételi Rendelő ügyfélfogadási rendje:

Hétfő –csütörtök:               8:00 - 14:30
Péntek:                              8:00 - 13:00

Cím: 1138 Budapest, Váci út 174.

A 3-as Metró Gyöngyösi utcai megállójánál (a Duna Plaza mellett).

A költségekről az árlistából tájékozódhat.

 

Év végi nyitvatartás:

BFKH Népegészségügyi Főosztály Nemzetközi Oltóhely és Vérvételi Rendelő (1138 Budapest, Váci út 174.)  két ünnep közötti nyitva tartása az alábbiak szerint módosul:

2015. december 28 – 30-án 8:00 - 13:00 óráig
2015. december         31-én 8:00 - 11:30 óráig

(Budapest Főváros Kormányhivatala Népegészségügyi Főosztálya)