Teljesen megújult Vác legnagyobb kormányhivatali épületének homlokzata. A Dr. Csányi László körúti épületben a kormányhivatal egészség- és nyugdíjbiztosítási ügyfélszolgálata, valamint a Váci Járási Hivatal kormányablaka és szervezeti egységei működnek.

Az 1970-ben épült, korábban a Cement és Mészművek által épített irodaház az elmúlt években számos fejlesztésen esett át, amelynek mostani, legújabb ütemében a külső homlokzat felújítása fejeződött be. Az évi 80 000 ügyfelet kiszolgáló létesítményt jelenleg Budapest Főváros Kormányhivatala és a Váci Járási Hivatal szervezeti egységei használják, valamint egy kormányablak is működik az épületben.

A Budapest Főváros Kormányhivatala által még 2017-ben megkezdett, többlépcsős energiahatékonysági fejlesztések első fázisa, a KEHOP-5.2.2-16 program keretében, az épület külső nyílászáróinak cseréjét, a napelem telepítéssel érintett lapostető csapadékvíz elleni szigetelését, valamint egy háztartási méretű kiserőmű telepítését tették lehetővé. A beruházás most átadott külsőhomlokzati korszerűsítés teszi teljessé. Az épületre telepített napelem rendszer üzembe helyezése óta több mint 110 000 kilowattóra áramot termelt, ami évente kb. 2 millió forint értékű környezetbarát elektromos energiatermelést jelent. A most végzett külsőhomlokzati korszerűsítés eredményeképp homlokzati hőszigeteléssel 15%, valamint a lapostető kiegészítő hőszigeteléssel további 10% energiamegtakarítást érhet el az épület. A két beruházás összértéke 273 millió forint.

A jelenlegi fejlesztést Budapest Főváros Kormányhivatala saját forrásból, közel 146 millió forint értékben valósította meg. Az épületet Fördős Attila, Vác polgármestere, Rétvári Bence parlamenti államtitkár, Tuzson Bence közszolgálatért felelős államtitkár, dr. György István Budapest Főváros kormánymegbízottja, valamint Tarnai Richárd, Pest megye kormánymegbízottja avatott fel.

További képek a rendezvényről.

(BFKH Sajtó)