Közel 9000 állásajánlattal várja az álláskeresőket Budapest Főváros Kormányhivatala Foglalkoztatási Főosztálya szeptember 12-én, a MOM Sport Központban megrendezésre kerülő állásbörzén. A rendezvény célja, hogy a kiállító munkáltatók szakképzett munkaerőt, az álláskeresők pedig megfelelő munkahelyet találhassanak.

Több ezer látogatót vár Budapest Főváros Kormányhivatala a szeptember 12-i állásbörzére, amelynek célja nemcsak az, hogy a fővárosi regisztrált álláskeresők számára elhelyezkedési lehetőségeket kínáljanak, hanem az is, hogy elősegítsék a munkáltatók munkaerő-igényének kielégítését. Bár Budapesten négy év alatt kevesebb, mint felére csökkent a regisztrált álláskeresők száma, a kormányhivatal foglalkoztatási osztályai jelenleg is mintegy 15,5 ezer álláskeresőt tartanak nyilván. A rendezvényre diplomás, szakképzett, illetve végzettséggel nem rendelkező, elhelyezkedni szándékozó felnőtt álláskeresőket is várnak, akik több mint ötven standnál csaknem 9000 állásajánlat közül válogathatnak. A standoknál a munkaadók képviselői személyes információnyújtással várják az érdeklődőket. Az egész napos pódiumbeszélgetések során hasznos munkaerőpiaci információkhoz juthatnak hozzá a rendezvényre látogató érdeklődők.

Budapest területén jelenleg mintegy 7300 db, munkaadók által bejelentett üres álláshelyet tart nyilván a kormányhivatal, amelyből jelentős többek között az építőipari foglalkozásokhoz továbbá a járművezetők és gépkezelői foglalkozásokhoz, valamint a kereskedelmi és vendéglátó-ipari, szolgáltatási foglalkozásokhoz kapcsolódó üres álláshelyek száma.

(BFKH Sajtó)