Közel kétszáz állásajánlat között válogathattak az álláskeresők a Budapest Főváros Kormányhivatala XVIII. Kerületi Hivatala által rendezett állásbörzén a Havanna lakótelepi Kondor Béla közösségi házban. Az érdeklődők a rendezvényen személyre szabott tanácsadásban is részesülhettek. A rendezvényt Kucsák László, a XVIII. kerület országgyűlési képviselője és dr. Pilcsák Csaba József, a kormányhivatal XVIII. Kerületi Hivatalának hivatalvezető-helyettese nyitották meg.

Mind a munkaadók, mind az álláskeresők részéről nagy érdeklődés kíséri a Fővárosi Kormányhivatal XVIII. Foglalkoztatási Osztálya által minden tavasszal és ősszel megrendezett állásbörzéket. A március 9-i tavaszi állásbörze célja az volt, hogy elősegítse a munkaadók és álláskeresők közötti kapcsolatfelvételt, alkalmat biztosítson a közvetlen és személyes találkozásra a munkaerőpiac szereplői között, valamint segítse a közfoglalkoztatottakat abban, hogy az elsődleges munkaerő-piacra kerülhessenek át. A mostani börzén közel 200 állásajánlatot kínáltak a munkáltatók.

A megjelent több mint 400 álláskeresőt a munkaadók által kínált álláshelyek mellett nyílt munkaerő-piaci elhelyezkedésük érdekében személyre szabott szolgáltatásokkal is segítette a hivatal: álláskereséshez hasznosítható információ-nyújtással és technikákkal, pálya- és munkavállalási tanácsadással, jogi tanácsadással és segítséget nyújtottunk az önéletrajzírásban is.

A Norvég Alap folyamatban lévő projektjének célja a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér gazdaságfejlesztésének ösztönzése új munka-erőpiaci szolgáltatásokkal. A XVIII. Kerületi Hivatal ebben úgy tud hatékonyan szerepet vállalni, hogy elősegíti a kapcsolatfelvételt a munkaerő-piaci szereplők között, – ebben segítette őket ez a rendezvény is.

(BFKH XVIII. Kerületi Hivatal, BFKH Sajtó, Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata)