Budapest Főváros Kormányhivatala

Dr. György István

kormánymegbízott

RSS feliratkozás

Hírek

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2017. június 27. 9:17

Meghosszabbították a 2. fokú hőségriasztást

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzési adatait, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériuma Klímaváltozás és Környezeti Egészséghatás Elemző Osztályának szakmai ajánlásait figyelembe véve az országos Tisztifőorvos meghosszabbította az ország egész területére vonatkozóan a már korábban kiadott, és érvényben lévő II. fokú hőségriasztást június 28-án szerdán 24:00 óráig.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2017. június 23. 15:39

Mérésügyi szakmai fórumon vettünk részt Szegeden

A mérésügyet érintő jogszabályi és államigazgatási változásokról tájékoztatták a mérleggyártással és -javítással foglalkozó szakembereket a Csongrád Megyei Kormányhivatal Szegedi Járási Hivatalának munkatársai , ugyanis 2016. december 31-én megszűnt a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) , melynek feladatait a Nemzetgazdasági Minisztérium Iparszabályozási Főosztálya és a Budapest Főváros Kormányhivatal Metrológiai és Műszaki Felügyeleti Főosztálya vette át.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2017. június 23. 12:44

Újabb "Panasza van? Segítünk!" füzetek az Energiahivataltól

A tavalyi nyárhoz hasonlóan, idén is országos roadshowra indultak a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal munkatársai (MEKH). Minden megyei kormányhivatalban – így a Fővárosi Kormányhivatalban is - népszerűsítik a „Panasza van? Segítünk!”- sorozat újabb két füzetét. A lakossági fogyasztók számára készült praktikus tájékoztatók harmadik füzete a különleges bánásmódban részesülő fogyasztókról szól, negyedik pedig arról tartalmaz fontos információkat, hogy a felhasználóváltozást milyen módon kell bejelenteni.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2017. június 23. 8:56

Uniós forrásból alakítják ki a szőlő- és borágazat elektronikus rendszerét

Uniós pénzből alakítják ki a szőlő- és borágazat elektronikus rendszerét, amely az eddiginél hatékonyabb ügyintézést és ellenőrzést szolgálja majd - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) kiemelt borágazati feladatokért felelős miniszteri biztosa csütörtökön egy szakmai fórumon a tárca közleménye szerint.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2017. június 22. 14:51

Az áldozatsegítő központ küldetése a személyre szabott segítség

Az áldozatsegítő központ küldetése a minél inkább személyre szabott segítség nyújtása az áldozatnak - mondta az igazságügyi miniszter az ország első, a főváros VII. kerületében, a Wesselényi utcában megnyílt áldozatsegítő központjának ünnepi megnyitóján szerdán.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2017. június 20. 14:46

Kínai delegáció látogatása a Fővárosi Kormányhivatalban

További együttműködés lehetséges Földmérési, Távérzékelési és Földhivatali Főosztályunk és a Kínai Földügyi és Természeti Erőforrás Minisztérium között, miután a kínai delegáció szakmai egyeztetéssel egybekötött előadáson vett részt Budapesten munkatársainkkal.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2017. június 19. 11:53

Irodai eszközökkel segíti a Budapesti Önkéntes Mentőszervezetet a kormányhivatal

Számítógépeket, kivetítőt és további irodai eszközöket adományozott a Budapest Főváros Védelmi Bizottsága a Budapesti Önkéntes Mentőszervezet részére. Az eszközöket dr. György István kormánymegbízott a Védelmi Bizottság júniusi munkaértekezletén adta át Bakai Kristófnak, a mentőszervezet vezetőjének. Az árvízi védekezésről szóló munkaértekezleten elhangzott beszámolókból kiderül: jelentős fejlesztések történtek, az együttműködés jó és Budapest lehetőségeihez mérten felkészült egy esetleges árvízre.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2017. június 15. 14:59

Nemzetközi helyőrségi találkozó Budapesten

Nyolc ország helyőrségeinek parancsnokai és tisztjei tettek látogatást Budapest Főváros Védelmi Bizottságánál, hogy megismerjék a kormányhivatal feladatait és a védelmi igazgatásban betöltött szerepét. A több mint húsz éve tartó nemzetközi együttműködés idei állomásán a helyőrségek és az állami szervek, illetve a civil társadalom kapcsolata volt fókuszban.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2017. június 15. 11:15

Sikeres részvétel a 8. Térinformatikai Konferencia és Szakkiállításon

Idén májusban nyolcadik alkalommal rendezték meg Debrecenben a Térinformatikai Konferencia és Szakkiállítás kétnapos rendezvényét, melynek mottója „Az elmélet és a gyakorlat találkozása a térinformatikában”. A konferencián – amelynek egyik támogatója Budapest Főváros Kormányhivatala (BFKH) volt – a Földmérési, Távérzékelési és Földhivatali Főosztály (FTFF) is részt vett.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2017. június 15. 10:54

Nyári jármű vizsgáztatási rend

Június 26-tól életbe lép a szeptember 1-jéig tartó nyári jármű vizsgáztatási rend Budapest Főváros Kormányhivatala Mozaik és Vas Gereben utcai vizsgaállomásain.