Budapest Főváros Kormányhivatala

Dr. György István

kormánymegbízott

RSS feliratkozás

Hírek

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2017. február 21. 12:15

Konzultációs lehetőség nemesfém-kereskedők és árukereskedők számára

Konzultációs lehetőségre várja a nemesfém tárgyakkal kereskedőket, valamint az árukereskedő vállalkozókat hivatalunk Nemesfémhitelesítési és Pénzmosás Felügyeleti Osztálya.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2017. február 15. 16:07

Változások a táboroztatás bejelentésében

2017. január 1-jétől változtak a táboroztatás hivatalos bejelentésének szabályai. A főváros és Pest megye területén szervezni kívánt táborokat az erre rendszeresített és honlapunkról letölthető nyomtatványokon kell bejelenteni attól függően, hogy milyen típusú táborról, szálláshelyről van szó, illetve, hogy hol lesz a táboroztatás helyszíne. Fontos tudnivaló, hogy a bejelentést a tervezett tábor megnyitása előtt legalább 6 héttel meg kell tenni a hivatalok felé

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2017. február 15. 15:27

Takarnet-karbantartás lesz március 3-án

A Takarnet rendszer karbantartása miatt 2017. március 3-án pénteken 14.00 és 15.00 óra között a kormányablakokban a lakcímbejelentések, valamint a hiteles tulajdoni lapok kiadásának ügyintézése szünetel.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2017. február 13. 15:53

Gyógyszertári finanszírozási előlegben részesülő patikák nyilvántartása

A lakosság biztonságos gyógyszerellátása érdekében a fővárosi és megyei kormányhivatalok naptári évente egy alkalommal kamatmentes, visszatérítendő finanszírozási előleget nyújtanak annak a közforgalmú gyógyszertárnak, amely a járóbeteg-ellátás keretében rendelt gyógyszerek árához támogatással igénybe vehető szolgáltatást nyújt, valamint megfelel bizonyos jogszabályban előírt feltételeknek. Budapest Főváros Kormányhivatalának Egészségbiztosítási Főosztálya budapesti és Pest megyei illetékességgel látja el ezt a feladatot 2017-től.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2017. február 10. 12:06

BFKH letölthető nyomtatványai

Ügyfeleink tájékozódásának megkönnyítése érdekében alfabétikus rendben töltöttük fel a hivatalunk tevékenységi köreihez tartozó gyakran keresett tájékoztatókat, nyomtatványokat.
(Frissítve: 2017.02.22.)

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2017. február 8. 16:01

Változások a fogyasztóvédelmi eljárásokkal kapcsolatosan

Ügyfeleink ez év januárjától immár több helyen intézhetik fogyasztóvédelmi panaszaikat, hiszen ezekben az ügyekben a Fővárosi Kormányhivatal kerületi hivatalai illetékesek, de egyes kiemelt ügyekben továbbra is az V. Kerületi Hivatal Fogyasztóvédelmi Főosztálya jár el. Abban nincs változás, hogy bármely kormányablakunkban kezdeményezhető fogyasztóvédelmi eljárás.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2017. február 7. 18:17

Lakossági tájékoztató az Egészségügyi Nyilvántartási és Képzési Központ jogutódlásáról

Lakossági tájékoztató az Egészségügyi Nyilvántartási és Képzési Központ jogutódlásáról

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2017. február 2. 13:00

Felhívás a tankötelessé váló gyermekek iskolai beíratására 2016

A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 50.§ (7) bekezdése értelmében „Az iskolába a tanköteles tanulókat az első évfolyamra - az állami intézményfenntartó központ véleményének kikérésével - a kormányhivatal által meghatározott időszakban kell beíratni. A beiratkozásra meghatározott időt a helyben szokásos módon közzé kell tenni.”

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2017. január 31. 11:12

Ingyenesen elérhetők a 10 évnél régebbi ortofotók

Immár ingyenesen elérhetők a 10 évnél régebbi, Magyarországot "felülnézetből" bemutató, területmérésre is alkalmas digitális légifényképek, az ún. ortofotók a Fővárosi Kormányhivatal Földmérési, Távérzékelési és Földhivatali Főosztályának weboldalán.
A kiváló minőségű, részletgazdag felvételeken számos tereptárgy felismerhető, így a mérnöki, oktatási, kutatási alkalmazásuk mellett hazánk egy-egy "pillanatképe" akár több mint tíz évre visszamenőleg is megtekinthető rajtuk.


Budapest Főváros Kormányhivatala, 2017. január 30. 8:00

Súlyos mozgáskorlátozott személyek közlekedési kedvezményei

Tájékoztató a súlyos mozgáskorlátozott személyek közlekedési kedvezményeiről