Budapest Főváros Kormányhivatala

dr. Sára Botond Attila

kormánymegbízott

RSS feliratkozás

Hírek

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2020. január 21. 11:18

Jelentkezés a 2020. évi május - júniusi érettségi vizsgákra

Elérhető a jelentkezési lap a 2019/2020-as tanév május-júniusi érettségi vizsgáira azoknak a tanulóknak, akik középiskolával nem állnak tanulói jogviszonyban, vagy olyan középiskolával állnak szakképző évfolyamon tanulói jogviszonyban, amely nem szervez érettségi vizsgát, vagy külföldi érettségi bizonyítvánnyal rendelkeznek, illetve külföldi vagy külföldi rendszerű középiskola utolsó évfolyamán folytatják tanulmányaikat.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2020. január 21. 8:56

Büntető feljelentést tett a kormányhivatal a budaörsi szakrendelő ügyében

A Budaörsi Egészségügyi Központban történt eseményekkel kapcsolatos járványügyi vizsgálatok során megállapítást nyert, hogy a decemberi szürkehályog műtétek utáni fertőzéseket a közegészségügyi-járványügyi előírások betartásának elmaradása okozta.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2020. január 10. 9:55

Sára Botond az új fővárosi kormánymegbízott

Orbán Viktor miniszterelnök Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter javaslatára 2020. január 9-ei hatállyal dr. Sára Botondot nevezte ki a Budapest Főváros Kormányhivatalát vezető kormánymegbízottá.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2019. december 23. 13:36

Rangos elismerést kapott a Fővárosi Kormányhivatal munkatársa az MKK ünnepségén

Megtartotta a Magyar Kormánytisztviselői Kar (MKK) hagyományos díjátadó ünnepségét Budapest Főváros Kormányhivatalának Váci utcai épületében. Az ünnepségen átadták a Kar által alapított Köz Szolgálatért Díszoklevél és Közszolgálati Életútért Emlékérmet, valamint kihirdették az MKK által kiírt „Közügy-irat” mininovella-író pályázat eredményét is. A Fővárosi Kormányhivatalból Ujhelyi Judit Ida osztályvezető részesült a Közszolgálati Életútért Emlékéremben.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2019. december 23. 13:30

Tizenöt épületét korszerűsítette a Fővárosi Kormányhivatal

Elkészültek az épületenergetikai korszerűsítések azon a 13 budapesti, egy váci és egy ceglédi épületen, amelyeken Budapest Főváros Kormányhivatala aKörnyezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretében elnyert Európai Uniós forrásnak köszönhetően hajtott végre fejlesztéseket.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2019. december 23. 10:41

Nehéz tehergépkocsik közlekedésének korlátozása az ünnepek ideje alatt

A karácsonyi és újévi ünnepek ideje alatt is korlátozások vonatkoznak a 7,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó járművek közlekedésére.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2019. december 14. 11:09

Környezetbarát kormányhivatali fejlesztés Cegléden

Felavatták a Fővárosi Kormányhivatal ceglédi épületét, ahol uniós forrásból valósítottak meg energiahatékonysági beruházásokat. A Családtámogatási Főosztálynak otthont adó ingatlanon elkészült homlokzat- és tetőszigetelésnek, nyílászárócseréknek és a kiépített napelemes rendszernek köszönhetően jelentős energia-megtakarítás érhető el – hangzott el az átadó ünnepségen, amelyen Földi László országgyűlési képviselő, dr. Csáky András, Cegléd polgármestere és dr. Domokos Péter, Budapest Főváros Kormányhivatala igazgatója vettek részt.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2019. december 10. 15:50

A karácsonyi ellenőrzések a fogyasztók biztonságát szolgálják

A november közepén kezdődött és december végéig tartó karácsonyi ellenőrzések a fogyasztók anyagi és termékbiztonságát egyaránt érintik - mondta Keszthelyi Nikoletta, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára kedden a Budapest Főváros Kormányhivatalával tartott közös sajtótájékoztatón.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2019. november 29. 13:32

Felújítás a Baross utcai kormányablakban

Ideiglenesen zárva tart – felújítási munkálatok miatt – 2019. december 2-tól 2020. január 3-ig a 1082 Budapest, Baross utca 59. szám alatt működő kormányablak.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2019. november 27. 15:30

Biztonság a fókuszban – Ülésezett a Fővárosi Államigazgatási Kollégium

Megtartotta idei második ülését a Fővárosi Államigazgatási Kollégium. A Budapest Főváros Kormányhivatala által rendezett tanácskozás célja, hogy az államigazgatásban dolgozó kollégák számára platformot nyújtson a szervezeten átnyúló, számos szakterületet érintő, közös témák és tapasztalatok hatékony megvitatására.