Budapest Főváros Kormányhivatala

Dr. György István

kormánymegbízott

RSS feliratkozás

Hírek

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2019. január 2. 12:28

Emelkedik a GYED és a diplomás GYED összege, jön a GYOD

Ismét emelkednek a családtámogatások 2019-ben, valamint megjelenik a gyermekek otthongondozási díja (GYOD) is.

Január 1-től a minimálbér emelkedésének köszönhetően nő a gyermekgondozási díj (GYED), valamint a diplomás GYED összege, utóbbit az érintettek már a gyermek két éves koráig igénybe vehetik. A tartósan beteg gyermeküket otthon ápolók számára megjelenik a GYOD, amelynek összege bruttó 100 ezer forint és a gyermek életkorától függetlenül folyósítható.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2018. december 21. 11:06

Nehéz tehergépkocsik közlekedésének korlátozása az ünnepek alatt

Tájékoztatás a 7,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó járművek közlekedésére vonatkozó korlátozásokról 2018. karácsony és újév idején.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2018. december 20. 16:02

Áldott karácsonyt és boldog új évet kívánunk!

Minden kedves ügyfelünknek békés karácsonyt és boldog új esztendőt kívánunk!

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2018. december 15. 12:14

Budapest felkészült a télre

December 14-én tartotta koordinációs értekezletét a téli felkészülés jegyében Budapest Főváros Védelmi Bizottsága és a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság a veszélyelhárításban résztvevő szervezetekkel, valamint a közüzemi szolgáltatók képviselőivel a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság központi épületében.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2018. december 6. 16:30

Rekord mértékű, több mint 10,5 millió forint összértékű kompenzációt ítélt meg a légitársaságokkal szemben a pórul járt utasoknak Budapest Főváros Kormányhivatala 2018-ban

A magyar emberek biztonsága a nyaralásuk, utazásuk alatt is kiemelten fontos, ezért mindent megteszünk védelmükben. Valamennyi Magyarországot érintő légitársaságnak be kell tartani a magyar jogszabályokat, és mindent el kell követniük azért, hogy az utasok megfelelő szolgáltatást kapjanak.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2018. december 4. 15:59

Tuzson Bence: a fogyasztóvédelmi ellenőrzések a biztonságot garantálják

A fogyasztóvédelmi ellenőrzések az emberek biztonságát garantálják, és védik a tisztességes vállalkozásokat - mondta Tuzson Bence, a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára kedden a november 20. és január 1. közötti karácsonyi fogyasztóvédelmi ellenőrzésekről tartott sajtótájékoztatón, Budapesten.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2018. november 30. 10:26

Decemberi ünnepi nyitvatartás

Tájékoztatjuk kedves ügyfeleinket, hogy a decemberi ünnepek kapcsán a következőképp alakul kormányablakaink nyitvatartása.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2018. november 29. 15:02

Ismét ülésezett a Fővárosi Államigazgatási Kollégium

Megtartotta idei második ülését a Fővárosi Államigazgatási Kollégium, ahol ezúttal az európai adatvédelmi rendelet (GDPR) hatósági jogalkalmazásban történő érvényesüléséről, a közigazgatási anyagi jogi szankcióival kapcsolatos új szabályokról, valamint a kereskedelmi építmény, rendeltetési egység átalakítása, és a kereskedelmi célú rendeltetés-módosítás engedélyezéséről hallhattak előadást a résztvevők.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2018. november 28. 9:24

Budapest Főváros Kormányhivatala idén is kiemelten ellenőrzi a nagyobb vásárok helyszíneit.

Kiemelten ellenőrzik a megfelelő ártájékoztatás meglétét, a mérőeszközök hitelességét, valamint hogy az árusok eleget tesznek-e a nyugtaadási kötelezettségnek.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2018. november 22. 16:42

Átadták a Magyar Futball Akadémia utánpótlásközpontját

Orbán Viktor miniszterelnök és George F. Hemingway klubtulajdonos csütörtökön átadta a Budapest Honvéd labdarúgócsapat Magyar Futball Akadémiájának új utánpótlásközpontját.