Budapest Főváros Kormányhivatala

Dr. György István

kormánymegbízott

RSS feliratkozás

Hírek

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2018. július 11. 17:39

Akár 600 eurós kártérítésre is kötelezhetők a légitársaságok hosszabb késés esetén

Precedens értékűvé válhat Budapest Főváros Kormányhivatala Fogyasztóvédelmi Főosztályának légitársaságokkal szembeni gyakorlata a késések tekintetében.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2018. július 11. 9:01

Biztonságosak a mutatványos játékok

A budapesti kormányhivatal is kiemelt figyelmet fordít a mutatványos berendezések biztonságos üzemeltetésének ellenőrzésére. Tóth Gábor Budapest Főváros Kormányhivatala, Fogyasztóvédelmi Osztályának vezetője az Orient rádiónak adott interjúban elmondta, a vállalkozások döntő többsége betartja a szabályokat.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2018. június 29. 10:00

Tuzson Bence: mentesíteni kell az embereket a felesleges ügyintézéstől

Az ügyszámok csökkentését tartja a közigazgatás előtt álló egyik legfontosabb feladatnak a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára. Tuzson Bence a Rádió Orienten elmondta: ennek érdekében szisztematikus munkával fogják átvizsgálni az ügyeket, hogy mentesítsék az embereket a felesleges adminisztrációs terhektől.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2018. június 27. 14:31

Kinevezték Budapest Főváros kormánymegbízottját

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke az Országház Vadásztermében 2018. július 1-i hatállyal kinevezte Magyarország húsz kormánymegbízottját. Budapest Főváros Kormányhivatalát a jövőben is dr. György István kormánymegbízott vezeti.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2018. június 26. 16:08

Átvették okleveleiket a sikeres vizsgát tevő munkatársaink

Budapest Főváros Kormányhivatala összesen 45 állami tisztviselője vehette át oklevelét a kormányablak ügyintézői képzés negyedik ütemének eredményes elvégzését követően. A Kormányhivatal dísztermében megtartott ünnepségen dr. Domokos Péter főigazgató köszöntötte a sikeres vizsgát tett munkatársainkat és adta át okleveleiket.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2018. június 25. 12:07

Hatósági együttműködéssel szűrtek ki interneten kapható, csodát ígérő termékeket

A kormány célja, hogy a családok biztonságosan tudjanak vásárolni az interneten is, ezért a fogyasztóvédelem középpontjában a netes kereskedelem ellenőrzése áll. Az elmúlt időszakban több mint 1200 e-kereskedelmi vállalkozást vizsgáltak, köztük az ún. csodát ígérő termékeket forgalmazókat is. A megtévesztő weboldalak, a hamis ígéretekkel kínált termékek kiszűrése érdekében az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) több hatóság összefogását kezdeményezte. A hatóságok együttműködésének eredményeként számos terméket vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2018. június 15. 12:37

23 természetes fürdőhelyen fürdőzhetünk a főváros és Pest megye területén

Huszonhárom természetes fürdőhelyet jelöltek ki a járási, ill. kerületi hivatalok Pest megye területén és Budapesten. A fővárosi és Pest megyei népegészségügyi szervek jogszabályban rögzített szempontok alapján jelölik ki és ellenőrzik ezeket a fürdőhelyeket a strandszezon alatt. A nem kijelölt, ellenőrizetlen partok mentén a strandolás nem javasolt, mivel az veszélyes lehet.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2018. június 13. 14:24

Kormányablak nyílt a Keleti pályaudvaron

A kormányablakok hálózata erősíti a kormányzat családpolitikai intézkedéseit is, mert a hatékony ügyintézés révén a polgárok több időt tölthetnek családjukkal - hangoztatta a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára szerdán a budapesti Keleti pályaudvaron, ahol új kormányablak nyílt.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2018. június 11. 12:05

Legyen Ön is katona civilként!

Munka vagy tanulás mellett is csatlakozhat a katonasághoz, hiszen immár önkéntes tartalékosként is bekapcsolódhatunk a Magyar Honvédség munkájába. Az Önkéntes Területvédelmi Tartalékos szolgálat újjászervezésének köszönhetően lehetőség nyílik arra, hogy civil életünk mellett a helyi közösségünket szolgáljuk akár katasztrófahelyzetekben, akár a honvédelemben.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2018. június 1. 10:49

Mától lehet jelentkezni a kormányhivataloknál a nyári diákmunkára

Idén is elindítja a Nyári Diákmunka programot a kormány. A nappali tagozatos, 16-25 év közötti fiatalokat célzó munkaerőpiaci programnak köszönhetően idén június 18. és augusztus 31. között önkormányzatoknál, önkormányzati intézményeknél, valamint a mezőgazdaság és a vendéglátás területén szerezhetnek korai munkatapasztalatokat a program résztvevői. Az érdeklődők a fővárosban Budapest Főváros Kormányhivatala kerületi hivatalainak foglalkoztatási osztályain léphetnek be a programba.