Budapest Főváros Kormányhivatala

Dr. György István

kormánymegbízott

RSS feliratkozás

Hírek

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2017. április 25. 15:27

Takarnet-karbantartás lesz május 5-én

A Takarnet rendszer karbantartása miatt 2017. május 5-én pénteken 14.00 és 15.00 óra között a kormányablakokban a lakcímbejelentések, valamint a hiteles tulajdoni lapok kiadásának ügyintézése szünetel.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2017. április 24. 8:20

Népegészségügy

Érintett szervezeti egység:
Népegészségügyi Főosztály

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2017. április 20. 14:33

A Pető Intézetből fogadott fiatalokat XI. kerületi kormányablakunk

A mozgássérült gyermekeket nevelő, XI. kerületben működő Pető Intézetből tizenöt gyermeknek és öt konduktornak mutatták be a kerületi kormányablakot kormányhivatal XI. Kerületi Hivatalának munkatársai.

A látogatás célja a gyermekek társadalmi beilleszkedésének elősegítése volt: a fiatalok bepillantást nyerhettek az ügyintézés menetébe és örömmel próbálták ki az aláírás és ujjnyomat felvételezést.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2017. április 6. 16:57

Kormányablak ügyintézők ünnepélyes oklevélátadója

Budapest Főváros Kormányhivatala és a Pest Megyei Kormányhivatal 142 kormányablak ügyintéző munkatársa vehette át az eredményesen elvégzett kormányablak képzést követően az oklevelét április 5-én. Gratulálunk a sikeres továbbképzéshez munkatársainknak.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2017. április 4. 14:34

Az áldozatsegítés új keretei

Az áldozatsegítéssel kapcsolatos 2017. január 1-jén hatályba lépett törvényi változásokról tartott közös szakmai tanácskozást Budapest Főváros Kormányhivatala (BFKH), a Budapesti Rendőr-főkapitányság és Józsefváros Önkormányzata, a kerületben megvalósított közös projekt, a Józsefvárosi Áldozatsegítő Szakmai Együttműködési Rendszer (JÁSZER) ülésén.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2017. április 3. 11:48

Azeri delegáció járt a XI. Kerületi Hivatalunkban

A területi közigazgatás működésének és egy járási hivatal ügymenetének tanulmányozása céljából látogatott március 31-én XI. Kerületi Hivatalunkba Azerbajdzsán Igazságügyi Minisztériumának 15 fős delegációja.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2017. március 28. 10:39

Költözik X. kerületi hivatalunk vezetése és három osztálya

A Balusztrád irodaházba költözik a Fővárosi Kormányhivatal több szervezeti egysége. Az évek óta üresen álló épületbe elsőként a X. kerületi Hatósági és Gyámügyi Osztályok költöznek áprilistól, majd további szervezeti egységek is itt kapnak helyet – tájékoztatott dr. György István kormánymegbízott, aki szerint a költözéssel jelentősen javulnak az ügyfélfogadás és a hivatali dolgozók körülményei, miközben olcsóbban működik majd a hivatal.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2017. március 28. 8:46

E-vizsga-igazolás: megspórolnak egy utat a friss jogosítványosok

Az idei évtől már nem kell személyesen elmenni a járművezetői vizsga sikerességét igazoló dokumentumért, hiszen azt az új elektronikus rendszernek köszönhetően látják a kormányablak munkatársai. Ezzel megspórolnak egy utat a friss jogosítványosok – mondta Katona Gábor, a fővárosi kormányhivatal Közlekedésfelügyeleti Főosztályának vezető-helyettese.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2017. március 24. 10:55

Fővárosi és Pest megyei Földmérő Nap

Megrendezte a Fővárosi és Pest megyei Földmérő Napot a Magyar Földmérési, Térképészeti és Távérzékelési Társaság, ahol a kormányhivatalok és járási hivatalok földhivatali szakemberei mellett földmérők és geodéták vettek részt. A rendezvény védnöke dr. György István kormánymegbízott köszöntőjében hangsúlyozta, a helymeghatározási technológiák és eszközök nemcsak a hétköznapi életünk szerves részévé váltak, hanem a modern, szolgáltató közigazgatás alapvető feltételének is számítanak.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2017. március 22. 18:42

Új légifelvételekkel gazdagodott a fentrol.hu

Több mint tízezer légifelvétellel bővült a fentrol.hu weboldalon böngészhető, címkézhető és ingyenesen letölthető képek száma.