Budapest Főváros Kormányhivatala

dr. Sára Botond Attila

kormánymegbízott

Budapest Főváros Kormányhivatala - Galériák

StarCity gyakorlat Kőbányán

StarCity gyakorlat Kőbányán2019. november 25.

Budapest Főváros Védelmi Bizottsága megtartotta szokásos, éves összevont védelmi igazgatási gyakorlatát 2019. november 21-én Kőbányán. A StarCity elnevezésű gyakorlatban több mint 100 fő és 20 szervezet vett részt a X. kerületi Óhegy parkban.
BFVB 20191029

BFVB 201910292019. október 31.

Átadták Vác legzöldebb hivatali épületét

Átadták Vác legzöldebb hivatali épületét2019. október 9.

Teljesen megújult Vác legnagyobb kormányhivatali épületének homlokzata. A Dr. Csányi László körúti épületben a kormányhivatal egészség- és nyugdíjbiztosítási ügyfélszolgálata, valamint a Váci Járási Hivatal kormányablaka és szervezeti egységei működnek.
XVI. kerületi Honvédelmi és Családi Nap

XVI. kerületi Honvédelmi és Családi Nap2019. október 7.

Fotók: Posta István Zsolt
Sziget Járási Hivatal

Sziget Járási Hivatal2019. augusztus 9.

Immár negyedik alkalommal települt ki a Sziget Fesztiválra a kormányhivatal azzal a céllal, hogy a látogatók gondtalanul érezhessék jól magukat, információkkal és ügyintézési lehetőséggel segítsék őket – mondta el a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára a Sziget központjában található Budapestinfo Point háznál tartott sajtótájékoztatón. Fotók: Ligeti Edina
Robbanótest hatástalanítás a Városligetben

Robbanótest hatástalanítás a Városligetben2019. július 26.

A honvédség tűzszerészei sikeresen kiemelték a második világháborús, szovjet gyártmányú, 100 kilogrammos rombolóbombát a Városligetnél.
Robbanótest hatástalanítás Rákospalota-Újpest Vasútállomás

Robbanótest hatástalanítás Rákospalota-Újpest Vasútállomás2019. július 13.

Szombat délelőtt hatástalanítják a Magyar Honvédség tűzszerészei a budapesti Rákospalota-Újpest vasútállomásnál megtalált második világháborús bombát, emiatt a rendőrség közel 200 m sugarú körben a IV. és XV. kerület érintett részeit kiüríti, valamint a hatástalanítás idejére a Budapest–Vác–Szob vasútvonalon is szünetel majd a vonatközlekedés.
Vezetői továbbképzést tartottak a Magyar Honvédség hadi kikötőjében

Vezetői továbbképzést tartottak a Magyar Honvédség hadi kikötőjében2019. június 21.

A 2019. június 17-én az újpesti MH hadi kikötőjében megrendezett eseményen a védelmi igazgatásban résztvevők, valamint hivatali vezetők ismerhették meg a Magyar Honvédség 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred Robbanóanyag-kereső Kutyás Műveleti Század feladatait.
Állami Vállalatok Állásbörzéje

Állami Vállalatok Állásbörzéje2019. május 16.

Második alkalommal szervezett állásbörzét a Stratégiai és Közszolgáltató Társaságok Országos Szövetsége (STRATOSZ), Budapest Főváros Kormányhivatala és a MÁV-csoport közösen a Magyar Vasúttörténeti Parkban, május 15-én. A mintegy 2300 látogatónak a harmincnál több állami vállalat mellett a fővárosi kormányhivatal, a rendvédelmi és a honvédelmi szervezetek is kínáltak álláshelyeket. Fotók: Ligeti Edina
Csepeli Hon- és Rendvédelmi Ifjúsági Nap

Csepeli Hon- és Rendvédelmi Ifjúsági Nap2019. április 26.

Több száz diák, 14 általános, 6 középiskola és szakképző intézmény, valamint 18 hivatásos szervezet részvételével rendezték a Csepeli Hon- és Rendvédelmi Ifjúsági Napot. A dr. György István, Budapest Főváros Kormánymegbízottja által életre hívott, hagyományteremtő rendezvény most először mutatkozott be Csepelen. A rendezvényt Németh Szilárd honvédelmi államtitkár nyitotta meg.
Tavaszi pályaorientációs roadshow-n a „SzakMÁzz!” tanácsadó csapata

Tavaszi pályaorientációs roadshow-n a „SzakMÁzz!” tanácsadó csapata2019. április 18.

Tavaszi pályaorientációs roadshow-n a „SzakMÁzz!” tanácsadó csapata.
Sikeresen debütált a "SzakMÁzz!" tanácsadó csapata, valamint a „Szakmázz!” Pályaorientációs Pont a tavaszi pályaorientációs börzéken.
Robbanótestek hatástalanítása a Koltai Jenő Sportcentrum területén

Robbanótestek hatástalanítása a Koltai Jenő Sportcentrum területén2019. április 10.

Sikeresen hatástalanították a Koltai Jenő Sportcentrum területén talált két robbanótestet. A robbanótestek hatástalanítását Debrődi Péter százados, a Magyar Honvédség tűzszerésze végezte el a helyszínen. A művelet idején a mobil vezetési pontra látogattak a kiürítésben érintett kerületek polgármesterei is, Pokorni Zoltán a XII. kerület polgármestere, valamint Hoffmann Tamás a XI. kerület polgármestere.
Állásbörze a XVIII. kerületben

Állásbörze a XVIII. kerületben2019. április 5.

Ismét állásbörzét rendeztek a XVIII. kerületben a Rózsa Művelődési Házban. Az állásbörzét szervező BudapestFőváros Kormányhivatala a mostani rendezvénnyel kimondottan a XVIII. kerületi és XIX. kerületi lakosok számára kívánt segítséget nyújtani.
Állásbörze a III. kerületben

Állásbörze a III. kerületben2019. március 28.

Több mint 500 állásajánlattal, nagy sikerrel zajlott a III. Kerületi Hivatal Foglalkoztatási Osztálya által szervezett állásbörze.
Budapestre látogatott Bécs főjegyzője

Budapestre látogatott Bécs főjegyzője2019. március 26.

A Nyugati pályaudvaron található kormányablakot, és egy kormányablak buszt is megtekintett budapesti látogatásán Bécs főjegyzője. Dr. Erich Hechtnert Tuzson Bence közszolgálatért felelős államtitkár és dr. GyörgyIstván kormánymegbízott fogadta a fővárosban.