Budapest Főváros Kormányhivatala

Dr. György István

kormánymegbízott

Vezető hírek

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2014. november 12. 18:18

Információ a Szersa Oktatási Központ volt diákjai számára

A Szersa Oktatási Központ törlését követően Budapest Főváros Kormányhivatala az általa meghozott határozatban a következő iskolákat jelölte ki a tanulók elhelyezésére:

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2014. november 11. 15:27

Miniszteri egyeztetés a Fővárosi Kormányhivatalban

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter kormányhivatalokat érintő országjáró körútján Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkárral ellátogatott a Fővárosi Kormányhivatalba, ahol elsőként György István kormánymegbízottal találkozott, majd a szakigazgatási szervek, illetve a kerületi hivatalok vezetőivel egyeztetett.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2014. november 7. 14:04

Megalakult a Fővárosi Közgyűlés

Letette az esküt Tarlós István főpolgármester és a fővárosi képviselők a Fővárosi Közgyűlés mai alakuló ülésén. A közgyűlésen beszédet mondott Orbán Viktor miniszterelnök úr, aki szerint a következő évek elhozzák majd a magyar fellendülés korszakát, amely magában foglalja a főváros felemelkedését is, hiszen Budapest sikere tegnap is, ma is, holnap is nemzeti érdek. Hangsúlyozta: bebizonyosodott, hogy a 2010-ben felmutatott összefogás nem szalmaláng volt, hanem tartós, hosszú távú egység, amelynek része a nemzet fővárosa is. Most pedig eljött az igazi magyar fellendülés megalapozásának történelmi pillanata - fogalmazott. Az eseményen részt vett dr. György István fővárosi kormánymegbízott is, mint a Fővárosi Önkormányzat törvényességi felügyeletét ellátó hivatal vezetője.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2014. október 29. 14:57

Várakozási idő nélkül is kiváltható az EU-kártya a fővárosban

Hosszabb ügyfélfogadási idővel készül a fővárosi kormányhivatal a közelgő síszezon kapcsán az Európai Egészségbiztosítási Kártyát igénylők fogadására. Az igénylést így a külföldre utazók akár várakozási idő nélkül is intézhetik a kormányhivatal Egészségbiztosítási Pénztári Szakigazgatási Szervének központi ügyfélszolgálatán.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2014. október 21. 13:43

Budapest újabb négy kerületében mutatkozott be a fővárosi kormányhivatal áldozatvédelmi programja

A program egy olyan rendszert valósít meg Józsefvárosban, amely a bűnmegelőzési és áldozatvédelmi területén a különböző állami és non-profit szervezetek együttműködését, folyamatos tapasztalatcseréjét segíti elő, és amely mintául szolgálhat a főváros többi kerületének is.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2014. október 14. 10:43

A készülő S3 stratégia a társadalmi egyeztetés szakaszába lépett

Társadalmi egyeztetés szakaszába lépett a Nemzeti Intelligens Szakosodási Stratégia tervezete. Október 13-án a Pesti Megyeházán, a házigazda Pest Megyei Kormányhivatal Budapest Főváros Kormányhivatalával közösen rendezte meg az S3 Megyei Specializációk Workshop második körét.