Budapest Főváros Kormányhivatala

Dr. György István

kormánymegbízott

Vezető hírek

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2014. szeptember 18. 14:57

A TÁMOP 1.1.4 projekt 5113 fő hátrányos helyzetű álláskereső helyzetét segítette a fővárosban

SIKERESEN BEFEJEZŐDÖTT A TÁMOP 1.1.4-11/1/KMR-2011-0001 AZONOSÍTÓ SZÁMÚ, „MUNKAERŐ-PIACI PROGRAM A HÁTRÁNYOS HELYZETŰEK FOGLALKOZTATÁSÁÉRT A KÖZÉP-MAGYARORSZÁGI RÉGIÓBAN” ELNEVEZÉSŰ PROJEKT SZAKMAI MEGVALÓSÍTÁSA. A PROGRAM ZÁRÓKONFERENCIÁJÁRA 2014. SZEPTEMBEN 18-ÁN KERÜLT SOR.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2014. szeptember 12. 14:18

Budapest és Pest megye megtartotta S3-as specializációs workshopját

Az S3 az Európai Unió egy új típusú, a kutatás-fejlesztési és innovációs folyamatok célzottabb támogatását lehetővé tevő, ezáltal a térségek tudásalapú gazdasági fejlődését a helyi lehetőségeket és igényeket jobban figyelembe vevő megközelítése. Célkitűzése, hogy a hazai kutatás, fejlesztés és innováció (KFI) 2014-2020 közötti időszakra vonatkozó térségi és nemzeti prioritásai a társadalom minden érintett körének bevonásával kerüljenek kialakításra. Az S3 a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) által koordinált, a helyi innovatív vállalkozások, kutatóhelyek, felsőoktatási intézmények, KFI döntéshozók és a megyei és fővárosi kormányhivatalok bevonásával, alulról építkező tervezési folyamat. A budapesti és Pest megyei rendezvényen az üzleti, az akadémiai, a közigazgatási és a felhasználói szféra egyaránt képviseltette magát az úgynevezett S3 dokumentum összeállítása érdekében.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2014. szeptember 11. 9:19

A Magyar Honvédség története 1848-tól napjainkig - kiállítás a Honvéd Kulturális Központban

A Honvédelmi Minisztérium Védelmi Hivatal, a Magyar Honvédség vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár, a Honvédelmi Minisztérium Hadtörténeti Intézet és Múzeum és a Magyar Honvédség Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság közös szervezésében 2014. szeptember 8-án nyílt meg a Magyar Honvédség elmúlt 166 évét bemutató országos honvédelmi vándorkiállítás a Honvéd Kulturális Központban. A kiállítást György István fővárosi kormánymegbízott nyitotta meg.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2014. szeptember 11. 15:14

Szeptember 22-én az Egészségbiztosítási Pénztári Szakigazgatási Szerv Ócsai Ügyfélszolgálatán kizárólag iratátvételt tudunk biztosítani

Egészségbiztosítási Pénztári Szakigazgatási Szervünk felhívja tisztelt ügyfeleink figyelmét, hogy 2014. szeptember 22-én – áramszünet miatt – az Ócsai Ügyfélszolgálaton kizárólag iratátvételt tudunk biztosítani
Az átvett kérelmeket - azok elbírálását követően – 21 napon belül, postán keresztül teljesítjük.
Megértésüket köszönjük!

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2014. augusztus 27. 15:38

Figyelmeztet a Földhivatal!

Ahogyan az Budapest Főváros Kormányhivatala Földhivatalának tudomására jutott, bizonyos vállalkozók országos földhivatali ügyintézést ígérve, hiteles tulajdoni lapot és térképmásolatot is kínálnak tetemes, majd kétszeres többletköltség ellenében, a megrendelést követő néhány munkanapos teljesítéssel. A földhivatali ügyintézés idegenekre bízása és a több napos késedelem jelentős kockázattal jár!
Hiteles, biztonsági elemekkel ellátott tulajdonilap-másolatot, térképmásolatot kizárólag a földhivatalok és a kormányablakok szolgáltatnak. Budapesten a kerületi földhivatalok a hét minden munkanapján nyitva tartanak, ügyfeleink jellemzően továbbra is 10 percen belül munkatársunknál intézhetik ügyeiket.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2014. augusztus 19. 14:34

Kedvezően zárult a Sziget Fesztivál fogyasztóvédelmi ellenőrzéseinek mérlege

A Sziget Fesztivál ideje alatt Budapest Főváros Kormányhivatala Fogyasztóvédelmi Felügyelősége összesen 165 ellenőrzést végzett a rendezvény területére kitelepült vendéglátó egységek, szórakoztató eszközök és ajándék-ruha üzletek körében. Az eredmények alapján elmondható, hogy a gazdasági társaságok döntő többsége a jogszabályoknak megfelelően végezte tevékenységét.