Budapest Főváros Kormányhivatala

Dr. György István

kormánymegbízott

Vezető hírek

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2017. november 23. 13:35

Tanácsok utazásvásárláshoz

Egyre többen választják a külföldi és belföldi utazásokat a Black Friday és a karácsony előtti akciók során. Budapest Főváros Kormányhivatala felhívja az utazási csomagokat és más utazási szolgáltatásokat vásárolni kívánók figyelmét a körültekintő vásárlásra annak érdekében, hogy kiszámítható és kellemetlen meglepetésektől mentes pihenésben lehessen részük.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2017. november 20. 11:03

Takarnet-karbantartás lesz december 8-án

A Takarnet rendszer karbantartása miatt 2017. december 08-án pénteken 14.00 és 20.00 óra között a Takarnet-rendszer egyes szolgáltatásai nem lesznek elérhetők

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2017. november 22. 17:46

Budapest felkészült a télre

Egyeztető értekezletet tartott Budapest Főváros Védelmi Bizottsága a fővárosi rend- és katasztrófavédelmi szervekkel, közműszolgáltatókkal és közlekedési társaságokkal annak érdekében, hogy felkészüljenek az esetlegesen extrém téli időjárás következményeinek hatékony kezelésére.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2017. november 21. 8:37

Kitüntették Védelmi Bizottságunk titkárát

A főváros lakosságának védelme érdekében kifejtett önzetlen tevékenysége elismeréséül Tarlós István főpolgármester Dr. Barna Sándor Emlékérmet adott át hivatalunk munkatársának, Szarka Csaba ezredes úrnak, a Védelmi Bizottság titkárának.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2017. november 20. 12:03

Főosztályunk kiállítása a Földtudományos Forgatagon

A Magyar Természettudományi Múzeum adott otthont az idei évben is a november 11-12-én megrendezett Földtudományos Forgatag elnevezésű rendezvénynek, ahol Földmérési, Távérzékelési és Földhivatali Főosztályunk nagy sikert aratott szakmai bemutatóival és térképes játékaival.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2017. november 17. 14:26

Nincs változás a közösségi közlekedés használatában

Téves az a több internetes oldalon is közzétett információ, miszerint 2018. január 1-jétől kötelező közlekedési kártyahasználatot vezetnek be az elektronikus jegyrendszer keretében, ami a 65 év felettieket is érinti.
A Budapesti Közlekedési Központ felhívta a figyelmet, hogy 2018. január 1-jétől továbbra is a megszokott módon lehet használni a közösségi közlekedési eszközöket, így egyelőre nem lesz szükség közlekedési kártya kiváltására. Ennek megfelelően a kormányablakokat sem szükséges emiatt soron kívül felkeresnie az utasoknak.