Budapest Főváros Kormányhivatala

Dr. György István

kormánymegbízott

Vezető hírek

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2017. szeptember 19. 9:23

Elindult az ötödik fentrol.hu pontgyűjtő játék

Idén ősszel is meghirdetjük pontgyűjtő játékunkat a légifelvételek kedvelői, a fentrol.hu képszerkesztői számára.
A játékba - amelynek "házigazdája" Földmérési, Távérzékelési és Földhivatali Főosztályunk (korábban FÖMi) - a megadott időszakon belül bármikor be lehet kapcsolódni!
A korábbi játékosokat is bíztatjuk, hogy csatlakozzanak újból a megmérettetéshez.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2017. szeptember 14. 14:46

Sikeres állásbörze a XVI. kerületben

Budapest Főváros Kormányhivatala Foglalkoztatási Főosztálya és XVI. Kerületi Hivatala a VEKOP-8.1.1-15-2015-00001 azonosító számú, Út a munkaerőpiacra elnevezésű kiemelt projekt keretében állásbörzét tartott az Erzsébetligeti Színházban (1165 Budapest, Hunyadvár utca 43/c.) 2017. szeptember 14-én. Az Európai Szociális Alap és a Magyar Állam társfinanszírozásában megrendezésre kerülő állásbörzén 55 munkáltató több mint 2000 állásajánlata között válogathattak az álláskeresők. A rendezvényt Kovács Péter, a XVI. kerület polgármestere, dr. Domokos Péter, a BFKH igazgatója és Horváthné dr. Kovács Angelika a BFKH XVI. Kerületi Hivatal vezetője nyitották meg.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2017. szeptember 13. 12:55

Állásbörze a VIII. kerületben

Több száz állásajánlattal várjuk a Kesztyűgyár Közösségi Házba a tisztelt érdeklődőket 2017. szeptember 28-án (csütörtökön) 9 órától tartandó állásbörzénkre. A rendezvényre Foglalkoztatási Főosztályunk és VIII. Kerületi Hivatalunk szervezésében kerül sor az Út a munkaerőpiacra elnevezésű, VEKOP-8.1.1-15-2015-00001 azonosítószámú kiemelt projekt keretében.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2017. szeptember 4. 16:02

Már jelentkezhetnek a víz- és villanyszerelők a központi nyilvántartásba

Ingyenessé tette a Kormány a közműcsatlakozásokat július 1-től a családok, valamint a kis- és közepes vállalkozások számára, valamint mérsékelte vagy teljesen ingyenessé tette az ehhez kapcsolódó eljárási díjakat is. Emellett szeptembertől a gázcsatlakozásokhoz hasonlóan az áram- és víziközmű-szektorban is lehetővé válik a családoknak és a kisvállalkozásoknak, hogy maguk válasszák ki a közműcsatlakozási munkák kivitelezőit. A változásnak köszönhetően gyorsabbá válik az ügymenet, hiszen megszűnik az elosztótársaságok eddig meglévő monopolhelyzete a közmű-kivitelezések terén, amely az építkezések, átalakítások körülményes engedélyezését és a kivitelezés elhúzódását eredményezte.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2017. szeptember 6. 17:30

125 éves a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet

Ünnepélyes állománygyűlést tartott a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet, ahol dr. György István kormánymegbízott a Fővárosi Kormányhivatal nevében csapatzászló diszszalagot adott át az intézetnek.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2017. szeptember 1. 11:54

Ismét élhetnek nyugdíjrendezési igényükkel a totalitárius diktatúrák áldozatai

Augusztus 19-től kormányrendelet teszi lehetővé, hogy a totalitárius diktatúrák áldozatai nyugdíjrendezési kérelmet terjeszthessenek elő, amennyiben ezt még nem tették meg az eddigiekben.

A kérelmet saját jogon és/vagy házastársi jogon nyújhatják be többek közt azok, akiket a 20. század meghatározott időszakaiban törvénysértő módon ítéltek el, kitelepítettek, a Szovjetunióba hurcoltak, akik hadifogságban, munkaszolgálaton voltak, akiknek kényszergyógykezelését rendelték el.