Budapest Főváros Kormányhivatala

Dr. György István

kormánymegbízott

Vezető hírek

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2016. július 27. 15:29

Karbantartás miatti zárva tartás két ügyfélszolgálatunkon

Ezúton tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket arról, hogy ezekben a napokban két ügyfélszolgálatunkon az ügyfélfogadás szünetel informatikai karbantartás miatt: az I. kerület, Attila úti Okmányirodában 2016.07.28-án, csütörtökön, a II. kerület, Margit körúti Kormányablakban pedig 2016.08.01-án, hétfőn.

Az esetleges kellemetlenségért elnézésüket kérjük!

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2016. július 11. 13:18

Személygépkocsis Műszaki Biztonság Hete

A 2016. július 4-8. között megrendezett Személygépkocsis Műszaki Biztonság Hete akció keretében a gyermekülés-forgalmazókat és a közúton közlekedő gépjárműveket ellenőrizték a Fővárosi Kormányhivatal Forgalmi Osztályának és Műszaki Osztályának munkatársai.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2016. július 11. 13:22

Ellenőrzés alatt a hétvégi tehergépjármű forgalom

A nyári időszakban tovább szigorodnak a csak kamionstopként emlegetett nehéz tehergépjárművekre vonatkozó közlekedési korlátozás szabályai. A 7,5 tonna össztömeget meghaladó gépjárművekkel július 1-jétől augusztus 31-éig szombati napokon – amennyiben az nem munkanap – 15 órától vasárnap 22 óráig, munkaszüneti napokon a megelőző nap 22 órától a munkaszüneti nap 22 óráig nem szabad közlekedni.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2016. július 11. 11:43

Ismét az állampolgárok és a vállalkozások véleményét kéri a kormány

A Kormány célul tűzte ki az állampolgárok és a vállalkozások széles körét terhelő fizetési kötelezettségek enyhítését, továbbá a bürokratikus terhek egyszerűsítését. Az állami rezsi- és bürokráciacsökkentést célzó újabb Nemzeti Konzultáció az állampolgárok és a vállalkozások véleményeit és javaslatait gyűjti össze.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2016. július 7. 10:50

Óvja mérőóráját! – roadshow-állomás hivatalunkban

Országos roadshowra indultak a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal munkatársai (MEKH), amelynek keretében minden megyei kormányhivatalban népszerűsítik a „Panasza van? Segítünk!”- sorozat már elkészült füzeteit. A lakossági fogyasztók számára készült praktikus kis tájékoztatók egyike a szolgáltatókkal kapcsolatos vitás kérdések rendezéséről szól, a második szám pedig a szabálytalan vételezés következményeiről tartalmaz információkat.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2016. július 7. 12:21

A fővárosi és megyei kormányhivatalok és a járási (fővárosi kerületi) hivatalok által hozott döntésekkel szembeni keresetlevél elektronikus benyújtása

A polgári perrendtartásról szóló 1952 évi III. törvény rendelkezései értelmében a 2016. január 1-től fennálló opcionális időszakot követően 2016. július 1-től kötelezővé vált az elektronikus kapcsolattartás a bíróságokkal a közigazgatási perekben, illetve a jegyző birtokvédelmi ügyben hozott határozatának megváltoztatása iránti perekben a jogi képviselővel eljáró fél és a belföldi székhelyű gazdálkodó szervezet számára.