Budapest Főváros Kormányhivatala

Dr. György István

kormánymegbízott

Vezető hírek

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2018. július 16. 10:55

Kormányablak buszok segítik a még hatékonyabb és gyorsabb ügyintézést

Az elmúlt években olyan közigazgatást építettünk, amely élvezi az emberek bizalmát, segíti a magyar állampolgárok és a vállalkozások boldogulását. Célunk, hogy a magyar emberek számára az ügyintézés ideje, az arra fordított energia és anyagi terhei csökkenjenek, ezáltal javuljon életminőségük. Ezt szolgálta a kormányablakok kialakítása és ezt a célt szolgálja a kormányablak buszok üzembe helyezése is – mondta Tuzson Bence közszolgálatért felelős államtitkár a hatodik Kormányablak Busz átadásán.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2018. július 11. 9:01

Biztonságosak a mutatványos játékok

A budapesti kormányhivatal is kiemelt figyelmet fordít a mutatványos berendezések biztonságos üzemeltetésének ellenőrzésére. Tóth Gábor Budapest Főváros Kormányhivatala, Fogyasztóvédelmi Osztályának vezetője az Orient rádiónak adott interjúban elmondta, a vállalkozások döntő többsége betartja a szabályokat.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2018. július 11. 17:39

Akár 600 eurós kártérítésre is kötelezhetők a légitársaságok hosszabb késés esetén

Precedens értékűvé válhat Budapest Főváros Kormányhivatala Fogyasztóvédelmi Főosztályának légitársaságokkal szembeni gyakorlata a késések tekintetében.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2018. június 29. 10:00

Tuzson Bence: mentesíteni kell az embereket a felesleges ügyintézéstől

Az ügyszámok csökkentését tartja a közigazgatás előtt álló egyik legfontosabb feladatnak a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára. Tuzson Bence a Rádió Orienten elmondta: ennek érdekében szisztematikus munkával fogják átvizsgálni az ügyeket, hogy mentesítsék az embereket a felesleges adminisztrációs terhektől.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2018. június 27. 14:31

Kinevezték Budapest Főváros kormánymegbízottját

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke az Országház Vadásztermében 2018. július 1-i hatállyal kinevezte Magyarország húsz kormánymegbízottját. Budapest Főváros Kormányhivatalát a jövőben is dr. György István kormánymegbízott vezeti.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2018. június 26. 16:08

Átvették okleveleiket a sikeres vizsgát tevő munkatársaink

Budapest Főváros Kormányhivatala összesen 45 állami tisztviselője vehette át oklevelét a kormányablak ügyintézői képzés negyedik ütemének eredményes elvégzését követően. A Kormányhivatal dísztermében megtartott ünnepségen dr. Domokos Péter főigazgató köszöntötte a sikeres vizsgát tett munkatársainkat és adta át okleveleiket.