Budapest Főváros Kormányhivatala

Dr. György István

kormánymegbízott

Vezető hírek

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2016. augusztus 30. 9:55

Szeptember 1. és 5. között költözik az I. kerületi okmányiroda - Tudnivalók

Tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket, hogy a Fővárosi Kormányhivatal I. kerületi Okmányirodája Kormányablakká alakul, ezért a következő napokban változik az ügyintézés helyszíne.
A költözés ideje alatt, szeptember 1. és 5. között az ügyfélfogadás helyszíne az I. kerület, Logodi u. 38 - 40.
A kivitelezés ideje alatt, szeptember 6. és tervezetten november közepe között az ügyfélfogadás 2 helyszínen történik: a fenti Logodi utcai címen, illetve a Budavári Önkormányzat épületében (1013 Budapest, Attila út 65.)

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2016. augusztus 29. 12:22

Egyik XXII. kerületi kormányablakunk (Campona) 4 napig zárva tart

Tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket, hogy a XXII. Kerületi Hivatalunk egyik kormányablaka (Campona Bevásárlóközpont, 1222 Budapest, Nagytétényi út 37-43.) a levegőztető berendezés felújítási munkálatai miatt 2016. augusztus 30-tól szeptember 2-ig zárva tart, nem fogad ügyfeleket.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2016. augusztus 24. 9:02

Gratulálunk kitüntetett munkatársunknak

Szeretettel gratulálunk kolléganőnknek, Vida Katalin titkárságvezető jogtanácsosnak (Földhivatali Főosztály), aki kiemelkedő színvonalon végzett munkájáért Államalapító Szent István Ünnepének alkalmából Miniszteri Elismerő Oklevelet vehetett át dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter úrtól.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2016. augusztus 23. 12:58

Játékos egészségnap Zuglóban - gyerekek tanultak kezet mosni kollégáinktól

Sorversenyeken, rövid előadásokon keresztül ismerkedhettek az egészséges életmóddal a gyerekek a Zuglói Sport és Rendezvényszervező Nonprofit Kft. táborában augusztus 18-án.
Az egész napos programot a Budapest Főváros Kormányhivatala XIV. Kerületi Hivatal Népegészségügyi Osztályának munkatársai szervezték. Közegészségügyi, járványügyi felügyelők magyarázták el a 6-12 éves gyerekeknek, hogyan táplálkozhatnak egészségesen, és miért kell kezet mosni.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2016. augusztus 23. 9:18

Közlekedési kártya bevezetéséhez kapcsolódó NEK-regisztráció

A közösségi/tömegközlekedésben (BKK Zrt., MÁV Start Zrt., Volán Zrt.) 2017 során lépcsőzetesen bevezetésre kerül az új elektronikus jegyrendszer. Ezt követően a tömegközlekedési eszközök és az utazási kedvezmények csak közlekedési kártyával lesznek igénybe vehetők. Az úgynevezett NEK (Nemzeti Egységes Kártyarendszer) keretében kiadásra kerülő közlekedési kártya igényléséhez szükség van egy előzetes regisztrációra, amely NEK regisztrációt az állampolgárok az okmányirodákban és a kormányablakokban már most megtehetik.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2016. augusztus 19. 13:48

Gázmaszkban szelfizhettek a szigetlakók a Kormányhivatalnál

Idén először szolgáltatásokkal, tanácsadásokkal és szórakoztató attrakciókkal várta az érdeklődőket Budapest Főváros Kormányhivatala a Sziget Fesztiválon. A hivatal emellett a korábbi évekhez hasonlóan fogyasztóvédelmi, munkavédelmi és népegészségügyi hatóságként is részt vett a fesztivál előkészítésében, illetve ellenőrzéseket is végzett a Sziget ideje alatt.