Budapest Főváros Kormányhivatala

Dr. György István

kormánymegbízott

Vezető hírek

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2016. december 1. 16:23

Ellenőrzés alatt a reptéri transzfer szolgáltatók

Célzott ellenőrzéseket hajtottak végre Budapest Főváros Kormányhivatala közlekedéshatósági szakemberei az engedély nélkül végzett, magukat reptéri transzfer szolgáltatásként hirdető személyszállítók kiszűrése érdekében. Az akció eredményeként a kormányhivatal összesen 2,2 millió forint közigazgatási bírságot szab ki, és két személygépkocsi rendszámát vonta be.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2016. december 2. 13:37

Ülésezett a Főváros Védelmi Bizottsága

A téli időjárásra való felkészülésről, a létfontosságú honvédelmi rendszerek védelméről és a büntetés-végrehajtás fejlesztéseiről is szó volt Budapest Főváros Védelmi Bizottságának soros ülésén.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2016. december 1. 16:05

Gyorsuló ügyintézés a kormányablakok racionalizásával

Budapest Főváros Kormányhivatala 2016 végére valamennyi budapesti okmányirodát kormányablakká alakított, ahol a korábbi okmányirodákhoz képest lényegesen több ügyet intézhetnek el az állampolgárok. A XIII. és XX. kerületben Tesco áruházakban, illetve a XI., kerületi Újbuda Center bevásárlóközpontban működő kis kapacitású kormányablakok feladatait a kerületekben már megnyílt nagy kapacitású kormányablakok veszik át 2017. január 1-jétől, ahol az eddiginél több ügyintézővel, rövidebb várakozási idővel várják az ügyfeleket.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2016. december 1. 9:50

Megkezdődtek az influenza elleni védőoltások

A fővárosi egészségügyi szolgáltatók is átvették a térítésmentes influenza elleni oltóanyagokat, így megkezdődtek a védőoltások Budapesten. Az influenza elleni védekezés, a betegség, valamint szövődményei megelőzésének leghatékonyabb módja az évenkénti védőoltás, melynek beadásával nemcsak magunkat, de a környezetünkben élőket is megvédhetjük.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2016. november 25. 10:42

Idén karácsonykor is jótékonykodik a kormánymegbízott

Hatodik alkalommal ad karácsonyi jótékonysági koncertet dr. György István, Budapest Főváros kormánymegbízottja. Az immár hagyományos karitatív est december 2-án 19 órakor veszi kezdetét a Kőbányai Gyermek és Ifjúsági Szabadidő Központban (X. kerület, Előd utca 1.).

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2016. november 28. 14:26

Meghosszabbított beadási határidő az Erzsébet-program üdülési pályázataira

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány a nagy érdeklődésre való tekintettel meghosszabbítja az Erzsébet-program keretében a nyugdíjasok és a fogyatékossággal élők részére kiírt üdülési pályázatainak beadási határidejét. A jelentkezések legkésőbb 2016. december 30-ig nyújthatók be. Kormányablakokban dolgozó munkatársaink segítséget nyújtanak a pályázásban és szállásfoglalásban.