Budapest Főváros Kormányhivatala

Dr. György István

kormánymegbízott

Vezető hírek

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2014. november 25. 13:00

Megújul a fővárosi kormányablakok ügyfélfogadási rendje

Új nyitva tartással várják az ügyfeleket a budapesti kormányablakok 2014. december 1-jétől. Az állampolgári igényeket továbbra is magas szinten kiszolgáló új ügyfélfogadási rendnek köszönhetően az ügyfelek akár reggel, munkaidő előtt is felkereshetik a kormányablakokat, miközben az esti ügyintézésre is lehetőségük marad. A módosításnak köszönhetően az állampolgárok igényeihez igazodva a legforgalmasabb időszakokban a lehető legtöbb ügyintéző állhat a rendelkezésükre, csökkentve a várakozási időket.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2014. november 24. 16:14

Százmillió forint értékű hamis áru, bűzös élelmiszerek, veszélyes műszaki cikkek a Ganz-telepen

Hét hatóság háromszáz főt mozgósító, ötnapos nagyszabású ellenőrzést tartott a Ganz-telepen. Veszélyes műszaki cikkek, romlott élelmiszerek és százmillió forintot meghaladó értékű hamis márkajelzésű ruha forgalomba hozatalát akadályozták meg.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2014. november 12. 18:18

Információ a Szersa Oktatási Központ volt diákjai számára

A Szersa Oktatási Központ törlését követően Budapest Főváros Kormányhivatala az általa meghozott határozatban a következő iskolákat jelölte ki a tanulók elhelyezésére:

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2014. november 11. 15:27

Miniszteri egyeztetés a Fővárosi Kormányhivatalban

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter kormányhivatalokat érintő országjáró körútján Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkárral ellátogatott a Fővárosi Kormányhivatalba, ahol elsőként György István kormánymegbízottal találkozott, majd a szakigazgatási szervek, illetve a kerületi hivatalok vezetőivel egyeztetett.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2014. november 7. 14:04

Megalakult a Fővárosi Közgyűlés

Letette az esküt Tarlós István főpolgármester és a fővárosi képviselők a Fővárosi Közgyűlés mai alakuló ülésén. A közgyűlésen beszédet mondott Orbán Viktor miniszterelnök úr, aki szerint a következő évek elhozzák majd a magyar fellendülés korszakát, amely magában foglalja a főváros felemelkedését is, hiszen Budapest sikere tegnap is, ma is, holnap is nemzeti érdek. Hangsúlyozta: bebizonyosodott, hogy a 2010-ben felmutatott összefogás nem szalmaláng volt, hanem tartós, hosszú távú egység, amelynek része a nemzet fővárosa is. Most pedig eljött az igazi magyar fellendülés megalapozásának történelmi pillanata - fogalmazott. Az eseményen részt vett dr. György István fővárosi kormánymegbízott is, mint a Fővárosi Önkormányzat törvényességi felügyeletét ellátó hivatal vezetője.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2014. október 29. 14:57

Várakozási idő nélkül is kiváltható az EU-kártya a fővárosban

Hosszabb ügyfélfogadási idővel készül a fővárosi kormányhivatal a közelgő síszezon kapcsán az Európai Egészségbiztosítási Kártyát igénylők fogadására. Az igénylést így a külföldre utazók akár várakozási idő nélkül is intézhetik a kormányhivatal Egészségbiztosítási Pénztári Szakigazgatási Szervének központi ügyfélszolgálatán.