Budapest Főváros Kormányhivatala

Dr. György István

kormánymegbízott

Vezető hírek

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2018. január 15. 17:21

Minden kormányablakban intézhető a Czeglédy-ügy kárrendezése

Rendkívüli állami kárrendezés során február 28-ig adhatják be igényüket az ország bármelyik kormányablakában a Czeglédy-ügy károsultjai, azaz akik 2017. május 1. és június 30. között a Human Operator Zrt. közreműködésével szervezett munkavégzésben vettek részt, munkájuk ellenértékét nem kapták meg és követelésük 2018. január 15-én még fennáll.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2018. január 9. 16:27

Hét budapesti kormányablakban intézhetünk adóügyeket is

Hét budapesti kormányablakban nyílt meg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ügyintézési pontja, ahol az ügyfelek a szokásos kormányablakban intézhető több mint 1600 ügytípus mellett már különböző adóügyeiket is elintézhetik. A NAV-pontokat Tállai András, a NAV vezetője, dr. Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkár, Dunai Mónika országgyűlési képviselő és dr. György István Budapest Főváros kormánymegbízottja adták át.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2018. január 11. 15:51

Mi mennyi 2018-ban?

Összefoglalónk a 2018-ban érvényes adatokat tartalmazzák: munkabérek, illetmények, nyugdíjak, nyugdíjszerű ellátások, támogatások, keresetpótló juttatás, munkaadók és munkavállalók által fizetendő közterhek, adósávok, adókedvezmények.....

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2017. december 21. 13:55

Fontos tudnivalók a nyugdíj-növelésekkel kapcsolatosan

Az utóbbi hetekben megnövekedett azon ügyfeleink száma, akik az aktuális - hivatalból elbírálandó - 0,5 %-os nyugdíjnövelés részleteiről érdeklődnek. Az alábbi információk segítenek a tájékozódásban.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2018. január 5. 16:29

Új pályázat munkásszállások kialakítására

Újra pályázhatnak a helyi önkormányzatok vagy önkormányzati társulások munkásszállás építésére, illetve munkásszállás céljából igénybe vehető ingatlan felújítására. A Nemzetgazdasági Minisztérium 2018. január 5-én ismételten meghirdette a munkásszállás építésére, illetve munkásszállás céljából igénybe vehető ingatlan felújítására kiírt pályázatát.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2018. január 8. 11:56

Újabb 5 milliárd forintból fejleszthetnek a kkv-k

A Nemzetgazdasági Minisztérium 2018. január 6-ától újabb, 5 milliárd forint keretösszegű pályázatot hirdet a mikro-, kis-és középvállalkozások munkahelyteremtő és -megőrző beruházásainak elősegítésére: a támogatási összegből csaknem 600 kkv-nál több ezer új munkahely jöhet létre és még több őrizhető meg - nyilatkozta a nemzetgazdasági miniszter az MTI-nek.