Budapest Főváros Kormányhivatala

Dr. György István

kormánymegbízott

Vezető hírek

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2017. augusztus 8. 16:52

Budapestinfo Pont a Szigeten – turistatájékoztatás és Sziget Járási Hivatal

A bejáratnál lévő BUDAPEST betűk fényfestése, turisztikai tájékoztatás, álláskeresési tanácsok, mobil kormányablak, városnéző túrák, kortárs táncművészeti- és bábelőadás várja többek között a Sziget látogatókat a Budapestinfo Pont házban.

A Fővárosi Kormányhivatal és a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ idén is közösen áll a fesztiválozók rendelkezésére a Sziget Fesztiválon Budapestinfo Pontjával.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2017. augusztus 4. 10:43

Engedély nélkül üzemelő uszodai medencék használatát tiltotta meg a népegészségügyi hatóság Kispesten

Engedély nélkül helyezték üzembe a Kispesti Önkormányzat uszodájában felépült kültéri medencéket. Az illetékes népegészségügyi hatóság határozatban megtiltotta az önkormányzatnak és a medencéket üzemeltető cégnek, hogy fürdési céllal üzemeltessék azokat. Az indoklás szerint a fürdővíz szabad aktív klór tartalma esetenként a határérték két és félszeresét is elérte, továbbá fennállt az egészségkorosodás kockázata a próbaüzemben megnyitott medencékben, amelyeket az önkormányzati uszoda vendégei már két hete használhattak.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2017. augusztus 3. 14:09

A kormányhivatal haladéktalanul megkezdte a járványügyi és élelmezés-egészségügyi vizsgálatot a budakalászi Napvirág Idősek Otthonában

Az Országos Mentőszolgálat Közép-magyarországi Regionális Igazgatóság bejelentése nyomán a Szentendrei Járási Hivatal és Budapest Főváros Kormányhivatala népegészségügyi szakemberei haladéktalanul megkezdték a járványügyi és élelmezés-egészségügyi vizsgálatot a budakalászi Napvirág Idősek Otthonában észlelt hányásos, hasmenéses megbetegedések kapcsán, valamint a további megbetegedések megelőzése érdekében többek között szigorított fertőtlenítést rendeltek el.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2017. július 31. 11:38

Az ország egész területére 3. fokú hőségriasztást adtak ki

Az Országos Meterológiai Szolgálat előrejelzési adatai, valamit az Emberi Erőforrások Minisztériuma Klímaváltozás és Környezeti Egészséghatás Elemző Osztályának szakmai ajánlását figyelembe véve az országos Tisztifőorvos az ország egész területére vonatkozóan III. fokú hőségriasztást adott ki. 2017. augusztus 01-én (kedd) 00:00 órától 2017. augusztus 04-én (péntek) 24:00 óráig.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2017. július 28. 9:08

10 milliárd forintos munkahelyteremtő program indul a kkv-knak

Augusztus elsejétől 10 milliárd forint összegű nyílt pályázatot hirdet a mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatására a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az MTI-nek.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2017. július 25. 11:42

Véget ért a fentrol.hu pontgyűjtő játéka

Nagy sikerrel és rekordszámú közreműködővel zárult Földmérési, Távérzékelési és Földhivatali Főosztályunk (BFKH FTFF) 2017. május 1. és június 30. között, a fentrol.hu felhasználói számára megrendezett pontgyűjtő játéka. A játék során a Digitális Légifelvétel Archívum (DLA) projekt keretében megvalósult online felületen a légifelvételek georeferálásáért, azaz helyzetük pontosításáért lehetett pontokat gyűjteni.