Budapest Főváros Kormányhivatala

Dr. György István

kormánymegbízott

Vezető hírek

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2018. október 19. 13:40

Hajózási zárlat a Dunán

A Duna igen alacsony vízállására és a kialakult gázlóviszonyokra tekintettel minden nap 19.00 és 06.00 óra között, valamint korlátozott látási viszonyok esetére Budapest Főváros Kormányhivatala teljes hajózási zárlatot rendelt el a folyó magyarországi szakaszára a biztonságos hajózás fenntartása érdekében. A zárlat a Duna fővárosi szakaszát nem érinti. Az éjszakai hajózási zárlatot október 10-én rendelte el a kormányhivatal, feloldására a vízállás emelkedése esetén kerülhet sor.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2018. október 19. 11:12

Limuzinosokat ellenőrzött a fővárosi kormányhivatal

Újabb akciót hajtott végre Budapest Főváros Kormányhivatala a személyszállítási szolgáltatásokkal kapcsolatos szabálytalanságok kiszűrése és megelőzése érdekében. A limuzin szolgáltatást végzők körében végzett éjszakai ellenőrzések tapasztalatai miatt a hatóságnak több esetben kellett eljárnia engedély nélküli személyszállítás, a megfelelő vezetői engedély hiánya, illetve elfogadhatatlan műszaki állapotú jármű miatt.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2018. október 10. 10:55

Így alakul a kormányablakok nyitvatartása az október 23-i ünnep okán

Tájékoztatjuk kedves ügyfeleinket, hogy az október 23-i nemzeti ünnep kapcsán hogyan alakul kormányablakaink nyitvatartása.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2018. október 9. 17:10

Több mint száz szakma segíti a fiatalok pályaválasztását a SzakMÁzz! kiállításon

Közel száz kiállító 105 szakma bemutatásával segíti a pályaválasztás előtt álló fiatalokat a SzakMÁzz Budapest! elnevezésű kiállításon. A kétnapos Szakmázz Budapest 2018 Pályaválasztási Kiállítást Tuzson Bence, a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára, valamint dr. Uzsák Katalin Budapest Főváros Kormányhivatala főigazgatója nyitotta meg kedden a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2018. október 8. 10:19

Rózsaszínbe öltöztek a budapesti kormányablakok

Október az emlőrák elleni küzdelem hónapja, ebből az alkalomból a fővárosi kormányhivatal rózsaszín szalagokkal díszítette fel a budapesti kormányablakokat, ahová tájékoztató, szemléletformáló plakátokat is kihelyeztek. Az egészséges életmód mellett a szűrővizsgálat fontosságára is felhívják a figyelmet.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2018. október 2. 14:15

Nézd meg! Fogd meg! Próbáld ki! - Pályaválasztási kiállítást rendez a kormányhivatal

Interaktív pályaválasztási kiállítást rendez a fővárosi kormányhivatal október 9-10. között a Hungexpon, ahol a fiatalok több mint száz szakmát ismerhetnek meg és próbálhatnak ki. A hetedik SzakMÁzz! Budapest kiállításon szakképző intézmények mellett munkáltatók is bemutatkoznak, valamint hírességek mesélik el saját szakmaválasztásuk történetét a főként 7. és 8. osztályos fiataloknak és a szakmaváltást tervezőknek.