Budapest Főváros Kormányhivatala

Dr. György István

kormánymegbízott

Vezető hírek

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2016. január 28. 16:28

Miniszteri elismerésben részesült munkatársunk

Kimagasló szakmai tevékenységéért miniszteri elismerésben részesült Maró Richárd, a Főváros Kormányhivatal XXII. Kerületi Hivatalának vezetője. Kollégánk éppen három éve vezeti a budafok-tétényi hivatalt a jogszabályoknak és a szakmai követelményeknek magas színvonalon megfelelve. Munkatársunk a 2015. évi integrációs feladatok végrehajtása során is kiemelkedő teljesítményt nyújtott; mind szakmai hozzáállása, mind pedig vezetői magatartása példaértékű.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2016. január 27. 11:38

Vállalkozz itthon, fiatal!

Elindult a fiatalok vállalkozóvá válását segítő program a közép-magyarországi régióban az Ifjúsági Garancia Rendszer keretében - jelentette be Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára. A budapesti nyitórendezvényen részt vett a Fővárosi Kormányhivatal képviseletében Domokos Péter igazgató is, hiszen a hivatal foglalkoztatási osztályai érintettek a fiatalok álláskeresésének folyamatában.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2016. január 15. 15:07

Kormányablak nyílt Kispesten

Újabb kormányablakot nyitott meg a Fővárosi Kormányhivatal a korábbi XIX. kerületi okmányiroda helyén, a Városház téren. A teljesen felújított, korszerű ügyféltérben immár 528 különböző ügytípust intézhetnek el egy helyen a kispestiek. A kormány ingyenessé tett számos eljárást és illetéket, több ügy esetében pedig olcsóbb lett az eljárás, illetve számos ügyintézési határidő is csökkent év elejétől – hangsúlyozta az ünnepélyes megnyitón dr. György István kormánymegbízott, aki dr. Ignácz Istvánnal, a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Elektronikus Hivatala (KEKKH) elnökével, és Gajda Péter polgármesterrel közösen adta át az új kispesti kormányablakot.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2016. január 13. 11:15

Elindult a „Nők 40+” központi munkaerő-piaci program

Központi munkaerő-piaci program indul az álláskeresőként nyilvántartott és döntően koruk miatt elhelyezkedési nehézségekkel rendelkező nők foglalkoztatásának elősegítésére, és ezzel együtt a nyugdíjba vonulásukhoz szükséges hiányzó jogosultsági idő megszerzésére.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2016. január 15. 15:55

Átmenetileg szünetel az ügyfélfogadás Teve utcai kormányablakban

Megújul a 1139 Budapest, Teve utca 1/A-C. szám alatt található kormányablak. A korszerűsítés eredményeként kibővült ügyintézési lehetőségek és kényelmes környezet fogadja majd ügyfeleinket. Az ügyfélfogadás a kivitelezés ideje alatt 2016. január 18. és várhatóan 2016. április 1. között szünetel.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2016. január 13. 13:43

Bürokráciacsökkentési intézkedésekről tartottak képzést

A bürokráciacsökkentéssel kapcsolatos jogszabályi változásokról, valamint az újítások gyakorlati alkalmazásáról tartottak képzést a Fővárosi- és a Pest Megyei Kormányhivatal vezetői, munkatársai számára. A Miniszterelnökség által szervezett képzést dr. Kovács Zoltán, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára és dr. György István fővárosi kormánymegbízott nyitották meg, az eseményen dr. Belányi Márta helyettes államtitkár és dr. Tarnai Richárd, pest megyei kormánymegbízott is részt vett. A módosításokkal a kormány jelentős lépést tett az egyszerűbb, gyorsabb és hatékonyabb közigazgatás kialakítása érdekében, hiszen többek között egyszerűsödnek az eljárási szabályok, kevesebb lesz az engedélyhez kötött tevékenység, és csökkennek az ügyintézési határidők.