Budapest Főváros Kormányhivatala

Dr. György István

kormánymegbízott

Vezető hírek

KORMÁNYHIVATALOK, 2019. június 17. 15:43

Figyelem! – Veszélyes szer az interneten

Súlyos egészségügyi kockázatot jelent a Magyarországon is elérhető, interneten forgalmazott, MMS (Miracle Mineral Solution, Miracle Mineral Supplement) néven ismert csepp. A készítményt súlyos megbetegedésekre (HIV, autizmus, rák stb.) javasolják, az országos tisztifőorvos azonban azt ajánlja, hogy egészségük védelme érdekében tartózkodjanak a használatától!

KORMÁNYHIVATALOK, 2019. június 14. 12:28

Nem lesz kamionstop a hétvégén

A nehéz tehergépkocsik a tartós kánikula miatt, egészségvédelmi és közlekedésbiztonsági okokból 2019. június 15-én és június 16-án korlátozás nélkül közlekedhetnek a magyarországi utakon.

KORMÁNYHIVATALOK, 2019. június 11. 16:36

A legmagasabb fokú hőségriasztás van érvényben vasárnapig

Szerdától egészen vasárnap éjfélig a legmagasabb, III. fokú hőségriasztást adott ki az országos tisztifőorvos. Az extrém hőség még az egészséges emberek szervezetét is megterheli, különösen veszélyeztetett helyzetben vannak a kisgyermekek, az idősek, valamint a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2019. május 29. 11:27

A nyaralás fontos kelléke az Európai Egészségbiztosítási Kártya

A nyári kirándulások előtt nem csak utasbiztosítást érdemes kötni, hanem ajánlott beszerezni az Európai Egészségbiztosítási Kártyát is, amely ugyan nem váltja fel és nem is helyettesíti a TAJ számot tartalmazó hatósági igazolványt, de adott esetben jó szolgálatot tehet.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2019. május 21. 10:58

Vizsgálják az ivóvíz ólomtartalmát Budapesten

A Nemzeti Népegészségügyi Központban (NNK) elindult egy népegészségügyi komplex projekt az emberi szervezetbe jutó ólom ellenőrzésével kapcsolatosan. A mérések során a csapvíz ólomtartalmát is vizsgálják, erre vonatkozóan az NNK egy feltáró monitoring programot indított.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2019. május 16. 10:54

Több ezren vettek részt az Állami Vállalatok Állásbörzéjén

Második alkalommal szervezett állásbörzét a Stratégiai és Közszolgáltató Társaságok Országos Szövetsége (STRATOSZ), Budapest Főváros Kormányhivatala és a MÁV-csoport közösen a Magyar Vasúttörténeti Parkban, május 15-én. A mintegy 2300 látogatónak a harmincnál több állami vállalat mellett a fővárosi kormányhivatal, a rendvédelmi és a honvédelmi szervezetek is kínáltak álláshelyeket.