Budapest Főváros Kormányhivatala

Dr. György István

kormánymegbízott

Vezető hírek

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2015. november 19. 13:56

Még több ügyet intézhetünk a megújult Budafoki úti Kormányablakban

A XI. kerület megújult kormányablaka az eddigieknél lényegesen több, immár 423 ügykörben várja a kerületi lakosokat. A Budafoki úti kormányablak különlegessége, hogy az eddig külön ügyféltérben működő egészségbiztosítási és rehabilitációs ellátási ügyfélszolgálatokat teljes felújítás után a kormányablakba integrálták, így ezek az ügyek itt azonnal elintézhetők. A kormányablakok olyan fontos találkozási pontok az állammal, ahol az ügyfelek gyorsan, hatékonyan és egyszerűen elintézhetik ügyeiket – hangsúlyozta a megnyitón dr. Kovács Zoltán, a Miniszterelnökség államtitkára, aki dr. Hoffmann Tamás polgármesterrel és dr. György István kormánymegbízottal közösen adta át az ügyfélszolgálatot.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2015. november 18. 16:53

Füstmentes világnap: Ne gyújts rá!

1976 óta, ebben az évben 40. alkalommal rendezik meg világszerte a „Ne gyújts rá!” Világnapot, melynek célja, hogy legyen egy nap, amikor a dohányosok nem gyújtanak rá, és a társadalom figyelme a dohányzásra, annak ártalmaira, egyéni és társadalmi terheire irányul. Ennek jegyében a Fővárosi Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közigazgatás-tudományi Karával (NKE-KTK) együttműködésben november 18-án egész napos figyelemfelhívó eseményt rendezett a kar Ménesi úti épületének alulájában. Az rendezvény védnökei, Dr. György István fővárosi kormánymegbízott és Prof. Dr. Kiss György, az NKE-KTK dékánja az esemény megnyitóján a figyelemfelhívó rendezvények társadalmi szerepét hangsúlyozták.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2015. november 18. 12:46

Nagyvárosok Veszélyeztetettsége 2015 konferencia

Budapest Főváros Kormányhivatalának Védelmi Titkársága "Nagyvárosok veszélyeztetettsége" címmel tartott konferenciát a Stefánia Palotában 2015. november 17-én.
A rendezvényen az előadók a Magyar Honvédség, a Budapesti Rendőr-főkapitányság, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, illetve a BFKH Népegészségügyi Főosztály képviseletében, a témában avatott szakértőként tartottak előadásokat a nagyvárosokat érintő hosszútávon felmerülő kihívásokról, valamint azok lehetséges megoldásairól.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2015. november 17. 15:39

Állásbörze Csepelen

Ötödik alkalommal rendezte meg a Csepeli Állásbörzét a Fővárosi Kormányhivatal a Csepeli Önkormányzattal együttműködésben. A börzén dr. György István kormánymegbízott, és Borbély Lénárd, Csepel polgármestere megnyitó beszédét követően harminc munkaadó több mint négyszáz álláslehetősége között válogathattak az érdeklődők.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2015. november 13. 14:21

Szakmai kérdésekről egyeztettek a budapesti jegyzők

Újabb egyeztető értekezletet tartottak Budapest Főváros Kormányhivatalában a fővárosi kerületek jegyzői, és a kormányhivatal részéről dr. György István kormánymegbízott, dr. Uzsák Katalin főigazgató, dr. Domokos Péter igazgató, valamint a kormányhivatal szakmai osztályainak vezetői. Az idei évben immár második alkalommal megtartott megbeszélés célja, hogy a jogszabályváltozások és egyéb aktualitások megtárgyalása mellett hatékonyabbá és gördülékenyebbé tegyék a hivatalok kölcsönös együttműködését.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2015. november 12. 16:00

BFKH VII. Kerületi Hivatala Kormányablak és Okmányirodai Osztály 2015. november 17. teszt üzemmód indulása

BFKH VII. Kerületi Hivatala Kormányablak és Okmányirodai Osztály 2015. november 16. teszt üzemmód indulása a hivatalos, ünnepélyes átadó napjáig