Budapest Főváros Kormányhivatala

dr. Sára Botond Attila

kormánymegbízott

Vezető hírek

KORMÁNYHIVATALOK, 2020. május 22. 14:32

Újabb enyhítések jönnek a kormányhivatali ügyintézésben is

A járvány elleni sikeres védekezésnek köszönhetően hétfőtől újabb enyhítések jönnek a kormányhivatali ügyintézésben is. Időpontfoglalás nélkül is lehetséges 2020. május 25-től a kormányhivatali ügyintézés a tizenkilenc megyében. A fokozatosan bevezetett enyhítéseknek köszönhetően hétfőtől a veszélyhelyzet alatt lejárt okmányok cseréjét már előzetes bejelentkezés nélkül lehet intézni Budapesten is. A járványügyi helyzettől függően azonban továbbra is kiemelt fontosságú az egészség védelmét szolgáló óvintézkedések betartása.

KORMÁNYHIVATALOK, 2020. május 21. 7:25

A tanév végéig marad a tantermen kívüli, digitális oktatás

A tanév végéig, június 15-ig érvényben marad a tantermen kívüli, digitális munkarend, az óvodák és bölcsődék vidéken május második felétől, a fővárosban június 2-től visszatérnek a normális működési rendhez - közölte a köznevelési államtitkár szerdán Magyarország kormányának Facebook-oldalán.

KORMÁNYHIVATALOK, 2020. május 16. 17:46

Vasárnap éjfélkor megszűnnek a budapesti korlátozások

Orbán Viktor miniszterelnök bejelentésének megfelelően, vasárnap éjfélkor megszűnnek a koronavírus-járvány miatt bevezetett budapesti kijárási korlátozások – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter szombaton, az M1 aktuális csatornán.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2020. május 13. 12:55

Szigorúan fellép a fogyasztóvédelem a koronavírust kihasználó trükközőkkel szemben

Budapest Főváros Kormányhivatala továbbra is kiemelt figyelmet fordít a vásárlók biztonságára, megkárosításuk megakadályozására és a koronavírus járványt kihasználó trükközők kiszűrésére. A Fogyasztóvédelmi Főosztály munkatársai rendszeresen ellenőrzik az üzleteket, gyógyszertárakat és a webáruházakat, ahol próbavásárlásokat is végeznek. Amennyiben jogsértő magatartással találkoznak, eljárást indítanak a vállalkozásokkal szemben.

KORMÁNYHIVATALOK, 2020. május 11. 15:32

A járvány miatt tovább egyszerűsíti a kormány a lakossági és vállalati ügyintézést

A koronavírus-járvány elleni védekezés részeként újabb kormányzati intézkedés segíti az állampolgárok egészségének védelmét és a vállalkozások működését. A hatósági engedélyezés helyett bejelentéssel is végezhető lesz a legtöbb tevékenység, ezáltal is csökkenti a kormány az ügyintéző-ügyfél találkozások számát, valamint a vállalkozások adminisztrációs terheit. A bürokráciacsökkentő intézkedésnek köszönhetően akár a bejelentéstől számított kilencedik naptól szabadon elkezdhető lesz a kívánt tevékenység.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2020. május 6. 12:56

Megkezdődött az ügyfélfogadás a Harrer Pál utcai kormányablakban

A III. kerületi, Harrer Pál utca 9-11. szám alatti kormányablakban fellépő váratlan áramszünet elhárult, így az ügyfélfogadás megkezdődött.