Budapest Főváros Kormányhivatala

Dr. György István

kormánymegbízott

Vezető hírek

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2017. június 27. 9:17

Meghosszabbították a 2. fokú hőségriasztást

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzési adatait, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériuma Klímaváltozás és Környezeti Egészséghatás Elemző Osztályának szakmai ajánlásait figyelembe véve az országos Tisztifőorvos meghosszabbította az ország egész területére vonatkozóan a már korábban kiadott, és érvényben lévő II. fokú hőségriasztást június 28-án szerdán 24:00 óráig.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2017. június 23. 15:39

Mérésügyi szakmai fórumon vettünk részt Szegeden

A mérésügyet érintő jogszabályi és államigazgatási változásokról tájékoztatták a mérleggyártással és -javítással foglalkozó szakembereket a Csongrád Megyei Kormányhivatal Szegedi Járási Hivatalának munkatársai , ugyanis 2016. december 31-én megszűnt a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) , melynek feladatait a Nemzetgazdasági Minisztérium Iparszabályozási Főosztálya és a Budapest Főváros Kormányhivatal Metrológiai és Műszaki Felügyeleti Főosztálya vette át.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2017. június 23. 12:44

Újabb "Panasza van? Segítünk!" füzetek az Energiahivataltól

A tavalyi nyárhoz hasonlóan, idén is országos roadshowra indultak a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal munkatársai (MEKH). Minden megyei kormányhivatalban – így a Fővárosi Kormányhivatalban is - népszerűsítik a „Panasza van? Segítünk!”- sorozat újabb két füzetét. A lakossági fogyasztók számára készült praktikus tájékoztatók harmadik füzete a különleges bánásmódban részesülő fogyasztókról szól, negyedik pedig arról tartalmaz fontos információkat, hogy a felhasználóváltozást milyen módon kell bejelenteni.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2017. június 23. 8:56

Uniós forrásból alakítják ki a szőlő- és borágazat elektronikus rendszerét

Uniós pénzből alakítják ki a szőlő- és borágazat elektronikus rendszerét, amely az eddiginél hatékonyabb ügyintézést és ellenőrzést szolgálja majd - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) kiemelt borágazati feladatokért felelős miniszteri biztosa csütörtökön egy szakmai fórumon a tárca közleménye szerint.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2017. június 22. 14:51

Az áldozatsegítő központ küldetése a személyre szabott segítség

Az áldozatsegítő központ küldetése a minél inkább személyre szabott segítség nyújtása az áldozatnak - mondta az igazságügyi miniszter az ország első, a főváros VII. kerületében, a Wesselényi utcában megnyílt áldozatsegítő központjának ünnepi megnyitóján szerdán.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2017. június 20. 14:46

Kínai delegáció látogatása a Fővárosi Kormányhivatalban

További együttműködés lehetséges Földmérési, Távérzékelési és Földhivatali Főosztályunk és a Kínai Földügyi és Természeti Erőforrás Minisztérium között, miután a kínai delegáció szakmai egyeztetéssel egybekötött előadáson vett részt Budapesten munkatársainkkal.