Budapest Főváros Kormányhivatala

Dr. György István

kormánymegbízott

Vezető hírek

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2015. március 20. 14:53

Megkezdődött az közigazgatási integráció Budapesten

Aláírta a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH) és a Budapesti Kormányhivatal (BFKH) között létrejövő integrációs megállapodást dr. Végh Zsuzsanna, a BÁH főigazgatója és dr. György István fővárosi kormánymegbízott. Ezzel megtörtént az első lépés a fővárosban a közigazgatás idén folytatódó átalakítása során, amelynek eredményeként áprilisban létrejön az integrált, egységes Budapesti Kormányhivatal. Az átalakítások célja a gyorsabb döntéshozatal, és az átláthatóbb, hatékonyabb hivatali struktúra megteremtése a területi közigazgatásban.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2015. március 20. 8:00

Tájékoztatás a BFKH VIII. Kerületi Hivatala Okmányirodai Osztályának ügyfélfogadási rend változásáról

Ezúton tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a BFKH VIII. Kerületi Hivatala Okmányirodai Osztályának 1082 Budapest, Baross utca 59. szám alatti épületében 2015. március 23. napjától - előreláthatólag - 2015. május 18. napjáig KORMÁNYABLAK – integrált ügyfélszolgálat – kialakítása céljából átalakítási munkálatokra kerül sor, ezért az ügyfélfogadás rendje az alábbiak szerint módosul:

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2015. március 19. 13:45

Sajtóközlemény

Juhász Péter, az Együtt V. kerületi önkormányzati képviselője Facebook oldalán 2015. március 18-án, 13.48-kor bejegyzést jelentetett meg „György István a fideszes tolvajok cinkosa” címmel, amelyben emberi méltóságomat, jó hírnevemet és becsületemet sértő, valamint rágalmazó, valótlan állításokat megfogalmazva bűncselekmény elkövetésével vádol meg azzal kapcsolatban, hogy Budapest Főváros Kormányhivatala a Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. Kerület Önkormányzat képviselő testülete által elfogadott, az önkormányzat tulajdonában lévő bérlővel terhelt nem lakás céljára szolgáló helyiségek elidegenítésének szabályairól szóló 16/2007. (IV. 19.) rendeletét nem találta törvénysértőnek.

Juhász Péter és a valótlan információkat híresztelők ellen rágalmazás vétsége miatt büntetőfeljelentést teszek, továbbá polgári pert indítok jó hírnevem, becsületem és emberi méltóságom megsértése miatt.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2015. március 18. 15:12

Ősszel új kormányablak nyílik a XII. kerületben

Új, második generációs, okmányirodai feladatokat is ellátó kormányablakot alakítunk ki a Kiss János altábornagy utcában a XII. kerületi önkormányzattal együttműködve. A jelenleg üresen álló épületben kialakítandó új integrált ügyfélszolgálat a Krisztina körúti okmányiroda feladatait veszi majd át, de ugyanitt kap helyet a Fővárosi Kormányhivatal XII. Kerületi Hivatalának több osztálya is, amelyek jelenleg különböző helyszíneken működnek.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2015. március 17. 16:08

Állami kitüntetést kapott munkatársunk

A Kormányhivatal XVIII. kerületi Hivatalának munkatársa, Tóth Judit március 15-én Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter úrtól Magyar Bronz Érdemkeresztet vett át. A XVIII. Kerületi Hivatal okmányirodai ügyintézője a kitüntetést az államigazgatás reformjának sikeréhez való hozzájárulásáért, valamint példamutató és kivételesen magas színvonalú munkájáért érdemelte ki.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2015. március 16. 15:38

Ingyen pótolhatók alapirataink lopás, zsebtolvajlás esetén

Sokan nem tudják, hogy lopás, zsebtolvajlás áldozataként lehetőségünk van egy áldozati státuszt tanúsító hatósági bizonyítvány beszerzésére, amellyel ingyenesen pótolhatók az ún. alapiratok (személyi igazolvány, lakcímkártya, TAJ kártya, adóigazolvány) a megfelelő hatóságoknál a jövedelmi viszonyok mérlegelése után.