Budapest Főváros Kormányhivatala

Dr. György István

kormánymegbízott

Vezető hírek

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2015. október 6. 15:19

Október 6. - Nemzeti hőseinkre emlékezünk

Tisztelettel emlékezünk nemzeti gyásznapunkon az aradi vértanúkra és gróf Batthyány Lajos miniszterelnökre.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2015. október 6. 15:46

Kétnapos pályaválasztási kiállítás a Hungexpón

A Fővárosi Kormányhivatal október 6-7. között rendezi meg a SzakMÁzz! Budapest Pályaválasztási Kiállítást, ahol közel hetven fővárosi és Pest megyei szakképző és szakiskola mutatkozik be a zömében általános iskolás diákok és tanáraik számára. A rendezvény elsődleges célja, hogy a tanulók átfogó képet kapjanak az elsajátítható szakmákról, a szakképzési intézményekről és a képzések utáni elhelyezkedési lehetőségekről, továbbá a szervezők egyéni pályaválasztási tanácsokkal is segítik a fiatalokat.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2015. október 1. 10:50

Egészségnap a Goldmann Menzán

A Főváros Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya a Szív Világnapja alkalmából a Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Goldmann Menzáján tartott egészségnapot szeptember 29-én. A programok között szerepelt dohányzással, táplálkozással, fizikai aktivitással, alkoholfogyasztással, védőoltásokkal, kézhigiénével és szűrővizsgálatokkal kapcsolatos tanácsadás, valamint az egyes életmódelemek és a szív- és érrendszeri betegségek közötti kapcsolatot megvilágító tájékoztatás.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2015. szeptember 29. 15:03

Hivatalunk is gyűjtést szervezett a Köszikávé Napon

Az Országos Köszikávé Nap egy 2014-ben indult nagy sikerű jótékonysági rendezvény, amelyhez tavaly több ezer munkahelyi közösség, iskola, vendéglátóhely és baráti társaság csatlakozott. Fejenkénti 200 forintos hozzájárulásukkal több mint másfél millió forint gyűlt össze a Dóri Ház támogatására. Idén Budapest Főváros Kormányhivatalának több szervezeti egysége is csatlakozott az eseményhez, és a dolgozók összesen több, mint 70 ezer forintot adományoztak a gyermekhospice háznak.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2015. szeptember 29. 11:51

A Miniszterelnökség pályázati felhívása a Területi Közigazgatási Ösztöndíjra

A Miniszterelnökség a Területi Közigazgatási Ösztöndíjról és egyes kormányrendeletek módosításáról szóló 377/2014. (XII. 31.) Korm. rendelet 3. § a) pontja alapján pályázatot hirdet a 2015. évi Területi Közigazgatási Ösztöndíjra a területi közigazgatási életpálya iránt elhivatott, idegen nyelveket beszélő, felsőfokú végzettséggel rendelkező fiatalok részére.
Az ösztöndíj célja a megfelelően képzett, szakmailag elhivatott, gyakorlati tapasztalattal rendelkező, a területi közigazgatás iránt elkötelezett szakember-utánpótlás biztosítása. A program keretében felvételt nyert ösztöndíjasok szakmai gyakorlatának időtartama tizenkét hónap, melyet fővárosi vagy megyei kormányhivatalnál töltenek, ahol mentorok segítik őket. A program eredményes teljesítése esetén az ösztöndíjas számára lehetőség nyílik a kormánytisztviselői karrier megkezdésére.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2015. szeptember 24. 15:35

Rangos amerikai küldöttség érkezett a fővárosba

A jeles vendégeket, az Ohioi Nemzeti Gárda parancsnokát, Mark E. Bartman vezérőrnagyot és kollégáit dr. György István kormánymegbízott, a Budapesti Főváros Védelmi Bizottságának elnöke köszöntötte.
A magyar oldalon Vass Sándor dandártábornok és dr. Varga Attila Ferenc ezredes, HM VH mb. Főigazgató vett részt a megbeszélésen. A Védelmi Bizottság munkáját Szarka Csaba ezredes mutatta be, és a találkozón az amerikai és a magyar szakemberek áttekintették a lakosság védelmével kapcsolatos feladatokat és megosztották az eddigi tapasztalataikat. A program folytatásaként a későbbi együttműködés lehetőségéről egyeztettek.