Budapest Főváros Kormányhivatala

Dr. György István

kormánymegbízott

Vezető hírek

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2015. szeptember 2. 15:42

Kormányablakká alakult az okmányiroda Józsefvárosban

Átadták a főváros tizenötödik Kormányablakát a VIII. kerületben. Az okmányiroda átalakításával a kerületi lakosoknak többé nem kell a város különböző pontjain lévő ügyfélszolgálatokat felkeresniük azért, hogy a kormányablakokban elintézhető 423 ügytípus bármelyikében, például a családtámogatásokkal vagy a TAJ-kártyával kapcsolatos ügyeikben eljárjanak.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2015. augusztus 27. 16:00

Másodfokú hőségriasztás augusztus 29-től

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzési adatai, valamint az Országos Közegészségügyi Központ szakmai ajánlásait figyelembe véve dr. Paller Judit országos tisztifőorvos az ország egész területére vonatkozóan 2015. augusztus 29-én éjféltől 2015. szeptember 1-én éjfélig II. fokú hőségriasztást adott ki.


Budapest Főváros Kormányhivatala, 2015. augusztus 17. 10:11

Változik a fővárosi kormányablakok ügyfélfogadási rendje

Új nyitva tartással várják az ügyfeleket a budapesti, okmányirodai feladatokat is ellátó kormányablakok 2015. szeptember 1-jétől. Az ügyfelek továbbra is felkereshetik a kormányablakokat akár munkaidő előtt - hétfőnként reggel 7 órától -, de az esti ügyintézésre is lehetőségük marad. Újdonság, hogy szeptembertől hétfő kivételével minden nap reggel 8-kor kezdődik az ügyfélfogadás.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2015. augusztus 26. 16:31

Szeptember 3-4. között a XIV. Kerületi Hivatalban földhivatali ügyekben ügyfélfogadás és az ügyintézés szünetel

Tájékoztatjuk tisztelt Ügyfeleinket, hogy informatikai rendszerfejlesztés miatt 2015. szeptember 3-4. között a XIV. Kerületi Hivatal a földhivatali ügyekben (illetékesség: IV., V., VI., VII., XIII., XIV., XV., XVI., XVII. kerület) az ügyfélfogadás és az ügyintézés szünetel.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2015. augusztus 7. 10:20

Új segédlet a háziorvosok munkájának megkönnyítésére

A BFKH Egészségbiztosítási Főosztálya a közelmúltban vette át az Országos Egészségbiztosítási Pénztártól a keresőképtelenség vizsgálatával kapcsolatos feladatokat. A háziorvosok, valamint a szakrendelők heti jelentéseivel, valamint azok hibajavításával Ügyviteli Osztályunk foglalkozik.
Kiemelt figyelmet fordítunk az alapellátás adminisztratív terheinek csökkentésére, illetve egyszerűsítésére, továbbá a költséghatékonysági szempontok maximális betartására, ezért valamennyi budapesti és pest megyei háziorvos (ide értve az érintett szakrendelőket is) számára kedvező - fejlesztést nem igénylő - elektronikus hibajavítási mechanizmus kialakításán dolgozunk.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2015. augusztus 13. 16:14

Odafigyelnek a munkaadók a dolgozókra a hőségben

Munkavédelmi akcióellenőrzést tartottak a Fővárosi Kormányhivatal munkatársai a harmadfokú hőségriasztás miatt. Az ellenőrzési sorozat alatt elsősorban olyan munkahelyeket ellenőriztek, ahol a munkavállalók a hőség ártalmas hatásainak közvetlenül ki vannak téve, de zárt térben történő munkahelyeket is meglátogattak. A tapasztalatok alapján megállapítható, hogy a munkáltatók egyre inkább odafigyelnek a hőséggel kapcsolatos óvintézkedésekre.