Budapest Főváros Kormányhivatala

Dr. György István

kormánymegbízott

Vezető hírek

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2015. január 16. 12:20

További ügyfélbarát fejlesztések a közigazgatási szolgáltatások területén

A szolgáltató állam erősítése, a közigazgatási szolgáltatások minőségének javítása és egy ügyfélbarát, de egyben költséghatékony közigazgatási rendszer létrehozása a kormány egyik fontos célkitűzése. A 2010-ben elkezdett folyamat tapasztalatairól és a közeljövő feladatairól is szó volt „A területi közigazgatási reform jövőbeli irányairól” című, az OECD és a Miniszterelnökség közös szervezésében megrendezett nemzetközi szimpóziumon.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2015. január 14. 9:37

Fővárosi kormánymegbízott: 2015 nagy áttörést hozhat

Az Államreform Bizottság javaslata alapján tavasztól három lépcsőben történhet meg a kormányhivatalok külső és belső integrációja – közölte rádiónkban a fővárosi kormánymegbízott. Ennek keretében a szakigazgatási szervek főosztályi szervezetben működnek tovább, a hatáskörök címzettje a kormánymegbízott lesz. György István beszélt arról is, hogy véleménye szerint az e-közigazgatás számára 2015 az áttörés éve lesz.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2015. január 10. 10:56

A Kormányablakok is segítenek az Erzsébet-program pályázatainak benyújtásában

Megjelentek a nyugdíjasok, nagycsaládosok, fogyatékkal élők, pihenésére, illetve gyermekek táboroztatására kiírt pályázatok az Erzsébet-programon belül. A duplájára, 6 milliárd forintra nő a rászorulók üdülési támogatása ebben az évben. A kormány 2010 óta kiemelt figyelmet fordít a szociálisan rászorulók segítésére, ennek részeként egy igazságos, átlátható szociális üdültetési rendszert épített ki. Az Erzsébet-program pályázatait elektronikusan kell benyújtani, ebben a pályázók a kormányablakok segítségét is igénybe vehetik

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2015. január 15. 10:08

A Budafoki úti kormányablakban az ügyfélfogadás átmenetileg szünetel

Tájékoztatjuk tisztelt Ügyfeleinket, hogy a kormányablak ügyintézési rendszer kialakításának folyamatában a 1111 Budapest, Budafoki út 59. szám alatt található kormányablak átalakul. A korszerűsítés eredményeként kibővült ügyintézési lehetőségek, megújult és kényelmes környezet várja majd az érdeklődőket.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2015. január 12. 16:49

A II. kerület Margit krt. 47-49. szám alatt található Okmányirodánk január 19-23-ig zárva tart

Január végén a Budapest II. Margit krt. 47-49. szám alatt található Okmányirodánk helyén Kormányablak nyílik, melynek új nyitva tartási rendjéről hamarosan tájékoztatjuk Önöket. A Kormányablakban az okmányirodai ügyeken kívül további, mintegy 150 közigazgatási ügy intézhető lesz.
A kialakítási munkálatok elvégzése miatt szükséges Okmányirodánkat 2015. január 19-23-ig zárva tartani.
Pesthidegkúti Kirendeltségünk zavartalanul intézi az okmányirodai feladatokat.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2015. január 12. 16:25

Ideiglenes változás az Egészségbiztosítási Pénzári Szakigazgatási Szerv XI. kerületi ügyfélszolgálatán

Tájékoztatjuk tisztelt Ügyfeleinket, hogy Budapest Főváros Kormányhivatala Egészségbiztosítási Pénztári Szakigazgatási Szervének XI. kerületi ügyfélszolgálata 2015. január 21-én a XI. Budafoki út 59. (Földhivatal épülete) alagsorából - technikai okok miatt, átmenetileg - a II. emeletre költözik.