Budapest Főváros Kormányhivatala

Dr. György István

kormánymegbízott

Vezető hírek

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2016. április 25. 16:07

Hatékonyabb fellépés az engedély nélküli fuvarozási tevékenységgel szemben

Immár az engedély nélküli fuvarozási tevékenységet végzőkkel szemben is hatékonyabban léphetnek fel a hatóságok. Egy év eleji jogszabályváltozásnak köszönhetően ugyanis már az engedélyhez kötött belföldi vagy nemzetközi közúti közlekedési szolgáltatásra vonatkozó szabályok megsértése esetén is lehetőség nyílik helyszíni bírság kiszabására. Budapest Főváros Kormányhivatala kiemelten ellenőrzi a belföldi mellett a külföldi fuvarozók engedély nélkül végzett áruszállítási tevékenységét is, ez utóbbi érdekében április 21-én a XXII. kerületi Harbor Park logisztikai központnál végzett összevont közúti ellenőrzési akciót.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2016. április 19. 9:31

Átadták a Teve utcai kormányablakot

Immár okmányirodai feladatokat is ellátó kormányablak működik a XIII. kerületi Teve utcában, ahol egészségbiztosítási ügyfélszolgálat is elérhető. Az új integrált kormányzati ügyfélszolgálatot dr. György István Budapest kormánymegbízottja, dr. Ignácz István, a KEKKH elnöke, és dr. Bódi-Dancs Anita, a kormányhivatal XIII. Kerületi Hivatalának vezetője adták át; az eseményen dr. Bujdosó Sándor, a XIII. kerület jegyzője is részt vett.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2016. április 15. 9:32

Állásbörze az V. kerületben is

A Belváros adott otthont annak az állásbörzével egybekötött szakmai fórumnak, amely az „Út a munkaerőpiacra” elnevezésű kiemelt projekt keretében került megrendezésre Belváros-Lipótváros Önkormányzata, a Nemzetgazdasági Minisztérium és Budapest Főváros Kormányhivatala közreműködésével.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2016. április 13. 17:16

Ezeregyszáz munkalehetőség várta az érdeklődőket a tavaszi csepeli állásbörzén

Negyvenegy cég több mint ezeregyszáz álláslehetősége között válogathattak az álláskeresők a Budapesti Kormányhivatal által az Európai Unió támogatásával megrendezett XXI. kerületi állásbörzén. A csepeli Radnóti Miklós Művelődési Házban megtartott rendezvényt 370 álláskereső kereste fel.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2016. április 13. 16:37

Sikeres volt a XVIII. kerületi állásbörzével egybekötött munkáltatói fórum

Huszonnégy cég több mint 350 álláslehetősége között válogathattak az álláskeresők a Budapesti Kormányhivatal által az Európai Unió támogatásával megrendezett XVIII. kerületi állásbörzén. A rendezvényt mintegy 240 álláskereső kereste fel, és közülük 150 esetben történt sikeres, első körös kiválasztás.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2016. április 12. 15:42

Állásbörze az Aranytíz Kultúrházban

Április 14-én 9 és 12 óra között az Aranytíz Kultúrházban (1051 Budapest, Arany János u. 10.) zajlik az az állásbörze, amelyet a Főváros Kormányhivatal VIII. Kerületi Foglalkoztatási Osztálya és Belváros-Lipótváros Önkormányzata rendez a VEKOP 8.1.1-15-2015-00001 Út a munkaerőpiacra elnevezésű kiemelt projekt keretében.
Az állásbörzét 12.30-tól munkáltatói fórum követi. Az esemény az „Európai munkáltatói napok” elnevezésű rendezvénysorozat részét képezi.