Budapest Főváros Kormányhivatala

Dr. György István

kormánymegbízott

Vezető hírek

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2019. november 20. 14:09

Földrengést szimuláló védelmi igazgatási gyakorlatot tartanak Kőbányán

Budapest Főváros Védelmi Bizottsága 2019. november 21-én StarCity 2019 elnevezésű komplex védelmi igazgatási gyakorlatot tart, amely során egy 4,2 erősségű földrengés rázza meg Kőbányát a hajnali órákban. A gyakorlat ideje alatt a környéken időszakos forgalomkorlátozásra lehet számítani, és parkolási tilalmat rendelhetnek el.

KORMÁNYHIVATALOK, 2019. november 19. 16:10

Közeleg a Ne gyújts rá! világnap

Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár arra szólítja fel a lakosságot, hogy senki se dohányozzon a november 21-ei Ne gyújts rá! világnapon.

KORMÁNYHIVATALOK, 2019. november 8. 13:07

Továbbfejlesztik az Országos Környezetvédelmi Információs Rendszert

Az OKIRkapu elnevezésű projektelem korszerűsíti a természet- és környezetvédelemmel kapcsolatos közigazgatási e-ügyintézést.

KORMÁNYHIVATALOK, 2019. november 12. 9:16

Megújul az ingatlan-nyilvántartás rendszere

Megújul és digitális alapú lesz az ingatlan-nyilvántartás rendszere, amellyel célunk, hogy két év múlva akár órák alatt bejegyezzék a tulajdonjogot – mondta a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára az M1 péntek reggeli műsorában.

KORMÁNYHIVATALOK, 2019. november 6. 14:13

A jövő hét végén a patikákban az oltóanyag

A 60 év felettiek számára már térítésmentesen elérhető 1,3 millió adag influenza elleni oltóanyag – jelentette be Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2019. október 31. 8:34

Ülésezett a védelmi bizottság Budapesten

Megtartotta idei második rendes ülését Budapest Főváros Védelmi Bizottsága, amely során átadták a Budapest Védelméért díjakat. Idén Kovács Péter, a XVI. kerület polgármestere és dr. Terdik Tamás, Budapest rendőrfőkapitánya vehette át az elismerést dr. György István kormánymegbízottól, a védelmi bizottság elnökétől.