Budapest Főváros Kormányhivatala

Dr. György István

kormánymegbízott

Vezető hírek

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2015. február 26. 8:45

Budapesten is megújul az aktív korúak ellátása

2015. március 1-jétől országosan megújul a szociális ellátások rendszere. Az állam és az önkormányzat szociális ellátásokkal kapcsolatos feladatai szétválnak, melynek köszönhetően a rendszer igazságosabb és átláthatóbb lesz. Az átalakítás lényege, hogy a jövőben a kerületi hivataloknál jövedelemkompenzáló-, míg az önkormányzatoknál kiadáskompenzáló szociális támogatások lesznek igényelhetők.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2015. február 24. 15:00

Tájékoztatás BFKH XVII. Kerületi Hivatalának ügyfélfogadási rendjének változásáról

Ezúton tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a BFKH XVII. Kerületi Hivatala - 1171 Budapest, Pesti út 163. sz. alatti - épületében 2015. február 23. napjától - előreláthatólag - 2015. március 31. napjáig KORMÁNYABLAK – integrált ügyfélszolgálat - kialakítása céljából átalakítási munkálatokra kerül sor, ezért az ügyfélfogadás rendje az alábbiak szerint alakul.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2015. február 20. 15:41

Több mint 800 munkatársunk végzett kormányablak ügyintéző képzést a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen

Befejeződött minden idők legnagyobb léptékű közigazgatási továbbképzési programja a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen (NKE). A 2013-ban indult programban országosan 7350 tisztviselő vett részt, s szerezte meg 10 hónap alatt a kormányablak ügyintézői képesítést. A Fővárosi Kormányhivatal munkatársai közül 493-an középfokú, míg 407 fő felsőfokú képesítést szereztek. György István fővárosi kormánymegbízott a Ludovika Campus Főépületében tartott oklevél átadó ünnepségen elmondta, a képzés során a szakmai ismeretek megszerzésén túl a hallgatók olyan kompetenciákra tettek szert, melyek megalapozzák a képzett, elhivatott és segítőkész ügyintézők jelenlétét az integrált ügyfélszolgálati helyszíneken. Az eseményen részt vett Patyi András, az NKE rektora, Baltay Tímea, a Miniszterelnökség kormányablakokért felelős helyettes államtitkára, és Kis Norbert továbbképzési és nemzetközi rektorhelyettes.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2015. február 2. 16:03

Etióp delegáció látogatott a XII. kerületi kormányablakba

Addisz-Abeba önkormányzatának szakmai delegációja tanulmányútra érkezett Budapestre, melynek célja többek között az egyablakos ügyintézés megismerése volt. A delegáció tagjai Budapest Főváros Önkormányzata Főpolgármesteri Hivatala szervezésében szakmai előadást hallgathattak meg az önkormányzat szervezetrendszeréről, a hulladékgazdálkodásról, valamint a kormányablakok működéséről. A delegáció 2015. január 30-án ellátogatott a XII. kerületi kormányablakba, ahol az integrált kormányzati ügyfélszolgálat munkatársai bemutatták számukra az ügyfélfogadás és a konkrét ügyek intézésének folyamatát. A delegáció visszajelzése alapján a kormányablak megismerése különösen pozitív és szakmailag kiemelendően hasznos tapasztalatcsere volt.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2015. február 16. 16:18

Elindul az InternetKon - lássunk hozzá együtt!

A Kormány nemzeti konzultációt kezdeményezett az internetről. A konzultáció – az InternetKon – célja, hogy a Kormány a polgárokkal, szakmai- és civil szervezetekkel, vállalkozásokkal közösen határozhassa meg a internet, illetve szélesebb értelemben a digitális ökoszisztémát érintő döntések alapelveit, irányait.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2015. február 11. 14:24

A fővárosban és Pest megyében az előző héten több mint 30 ezren keresték fel orvosukat influenzaszerű tünetekkel

Intenzíven terjed az influenza, a járvány az egész országot érinti. A figyelőszolgálatban résztvevő háziorvosok jelentései alapján végzett becslés szerint 2015. február 2. és 8. között Budapesten és Pest megyében mintegy 30.500 fő kereste fel orvosát influenzaszerű tünetekkel, ami az előző héthez képest 20%-os emelkedést jelent - mondta el az aktuális influenza helyzetről György István fővárosi kormánymegbízott. 100 000 lakos közül 978 fő fordult orvosához influenzás panaszok miatt. A betegek 22,6%-a gyermek, 39,8%-a 15-34 éves fiatal felnőtt volt, a 35-59 évesek korcsoportjába tartozott 27,5%-uk, 10,1%-uk pedig a 60 éven felüliek közül került ki.