Budapest Főváros Kormányhivatala

Dr. György István

kormánymegbízott

Vezető hírek

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2015. július 3. 14:17

Szombat hajnaltól harmadfokú hőségriasztás lép életbe

2015. július 4-én 00.00-órától az egész ország területére vonatkozó hőségriasztást adott ki dr. Paller Judit, országos tisztifőorvos.
Az intézkedésre az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzési adatai, valamint az Országos Közegészségügyi Központ ajánlása alapján került sor. Az előrejelzési adatok változatlansága esetén a hőségriasztás 2015. július 8-én, éjfélig tart, szükség esetén meghosszabbítható. A hosszabbításról a lakosságot ismét tájékoztatja az Országos Tisztifőorvosi Hivatal.
Kérjük Önöket, hogy a hőségriasztás ideje alatt fokozottan vegyék figyelembe a lakosságnak szóló ajánlásban leírtakat, amelyek a címre kattintva válnak elérhetővé .

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2015. június 30. 17:36

Miniszteri látogatás a XV. kerületben a Köztisztviselők Napja alkalmából

Ma délelőtt tartották a Köztisztviselők Napja alkalmából szervezett ünnepséget a XV. kerületben, ahol Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter tartott előadást a kerületi önkormányzati és kormányhivatali munkatársak részére. Beszédében elsősorban a közigazgatási rendszer átalakítását célzó kormányintézkedések hátteréről, a kormányzat céljairól szólt, de a köztisztviselői életpálya-modellel kapcsolatos tervekről is beszélt. Dr. Lamperth Mónika jegyző és a kormányhivatal XV. Kerületi Hivatalának vezetője, dr. Bégány Attila meghívására dr. György István, Budapest Főváros Kormánymegbízottja is részt vett a rendezvényen, aki megköszönte a kormánytisztviselők és köztisztviselők munkáját.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2015. június 29. 13:46

Felhívás: mérgezések ismeretlen forrásból származó szteroidok miatt

Az utóbbi időben megnövekedett azoknak a súlyos, intenzív kórházi ellátást igénylő mérgezési eseteknek a száma, amelyeket feltehetően szteroid tartalmú teljesítményfokozó, testépítő szerek okoztak. A bejelentések alapján a szerek fogyasztóinál súlyos mellékhatások jelentkeztek, mint például keringési-, máj- és veseelégtelenség, maradandó szív-, máj- és vesekárosodás.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2015. június 24. 10:41

Nyári diákmunka - központi munkaerő-piaci program - tájékoztató

A fiatalkori inaktivitás csökkentésére, a korai munkatapasztalat és munkajövedelem szerzés elősegítésre a 2013-2014-es években a Nemzetgazdasági Minisztérium által indított „Nyári diákmunka” program tapasztalatait felhasználva az eredeti cél szem előtt tartásával 2015. évben ismét meghirdetésre kerül a program.

A program ennek megfelelően – prevenciós jelleggel – már diákkorban elő kívánja segíteni a fiatalok munkához jutását és ezzel a korai munkatapasztalat mellett a jövedelemszerzés lehetőségét is. A munka révén szerzett korai sikerélmény elősegíti a későbbi munkaszocializációs folyamatot is.

A program ezen felül biztosítani kívánja az önkormányzatoknál és az önkormányzati fenntartású intézményekben a nyári szabadságolási időszakban jelentkező kisegítő munkaerő igényének kielégítését is.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2015. június 26. 9:49

Energiahatékonysági beruházások Budapest Főváros Kormányhivatalában

A kormányhivatal épületeinek korszerűsítésére nyert Európai Uniós forrást Budapest Főváros Kormányhivatala. Az energiahatékonysági korszerűsítést előre láthatólag 2015 nyarának végére fejezik be. A felújításokat Budapesten két épületen végzik, Európai Uniós forrásból, illetve a Magyar Állam támogatásával.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2015. június 26. 11:00

Állami rezsicsökkentés: tízezren tettek javaslatot a fővárosban

Tízezren vettek részt az állami szolgáltatások díjainak, illetékeinek csökkentését célzó konzultációban eddig Budapesten. Legtöbben az ellopott igazolványok pótlását tennék olcsóbbá a magánszemélyek esetében, míg a vállalkozások körében az adóhatósági igazolás kiállítási díját csökkentenék a legtöbben. A kormányablakokban, okmányirodákban, illetve a Budapesti Kormányhivatal és a 23 kerületi hivatal valamennyi ügyfélszolgálatán augusztus 6-ig várja a kormány a javaslatokat, de az interneten is kitölthetők a kérdőívek.