Budapest Főváros Kormányhivatala

Dr. György István

kormánymegbízott

Vezető hírek

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2014. december 9. 11:09

A fővárosi okmányirodák és kormányablakok ünnepi nyitva tartási rendje

Felhívjuk tisztelt Ügyfeleink figyelmét, hogy 2014. december 22. és 2015. január 2. között az ünnepekre való tekintettel a fővárosi okmányirodák és kormányablakok ügyfélfogadási ideje ideiglenesen módosul.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2014. december 15. 9:46

Kőbányai és kispesti gyerekekért szólt a gitár

Negyedik alkalommal ragadt gitárt dr. György István kormánymegbízott Póka Egonnal és zenésztársaival az immár hagyományos Adjunk a húroknak… és a rászorulóknak is! elnevezésű jótékonysági koncerten. Idén a kispesti és a kőbányai Gyermekek Átmeneti Otthona javára ajánlják fel az est bevételét.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2014. december 16. 9:43

A vagyonvédelemről időseknek

Bűnmegelőzési fórumot tartottak a kispesti idősek számára, amelynek fő témája a vagyonvédelem volt. A Budapesti Kormányhivatal azért szervezte meg Kispesten a rendezvényt, hogy segítse a legkiszolgáltatottabb korosztályt az áldozattá válás megelőzésében. Az érdeklődőket dr. György István kormánymegbízott, Plánk Róbert kispesti rendőrkapitány és Dódity Gabriella önkormányzati képviselő köszöntötték, majd a kormányhivatal szakembereinek előadásain elsősorban a vagyonvédelemmel kapcsolatos praktikus tanácsokat kaptak az érdeklődők.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2014. december 11. 16:44

Integritás-menedzsment képzéssorozatot indított a kormányhivatal

A korrupció elleni védekezés lehetőségei, valamint a hivatali integritás módszertanának szerepe volt a fő témája a Fővárosi Kormányhivatal vezető tisztviselői számára szervezett felkészítő képzésnek. Az esemény megnyitóján dr. György István kormánymegbízott elmondta; a hivatal minden munkatársának etikai tartalmú belső erőforrásokból kell minden helyzetben építkeznie munkája során. Az előadásokra vonatkozva kifejtette, az elméleti tájékoztatás e témában ugyan hasznos, de a mindennapi gyakorlat a fő mércéje annak, hogy a kormányhivatal hogyan tud elhatárolódni a korrupció valamennyi formájától.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2014. december 3. 13:13

Napirenden a vagyonvédelem

Tizenkilencedik tematikus előadásához érkezett a Fővárosi Kormányhivatal, a Budapesti Rendőr-főkapitányság, és a Józsefvárosi Önkormányzat bűnmegelőzést és áldozatsegítést célzó programsorozata. A mostani alkalommal a vagyonvédelemről volt szó, az előadók elsősorban időseknek szolgáltak hasznos tanácsokkal, bemutattak néhány egyszerűbb vagyonvédelmi eszközt, amelyeket a megjelentek ingyenesen haza is vihettek.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2014. december 2. 14:37

A fővárosban is megkezdődött az önkormányzati képviselők képzése

Az önkormányzati választások eredményeként Budapest 23 kerületében összesen 414 önkormányzati képviselő és a Fővárosi Közgyűlés kilenc kompenzációs listán mandátumot szerzett tagja képzésének megszervezéséről gondoskodik a Fővárosi Kormányhivatal. Az első képzési napon dr. György István fővárosi kormánymegbízott megnyitó beszédében elmondta, bár a legtöbb képviselő több éves tapasztalattal rendelkezik a témára vonatkozóan, ennek ellenére bizonyára mindeni számára hasznos lehet egy olyan előadássorozat, ahol a helyi önkormányzatokról rövid idő alatt egyszerre kapnak rendszerezett információkat.