Budapest Főváros Kormányhivatala

Dr. György István

kormánymegbízott

Vezető hírek

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2015. április 20. 11:43

Új ügytípusok elérhetőségei a Fővárosi Kormányhivatal honlapján

A közigazgatást érintő integrációs folyamatok eredményeképpen 2015. április 1-étől a Fővárosi Kormányhivatal szervezeti egységeihez kerültek át a következő ügytípusok: családtámogatás, lakástámogatás, honosított és határon túli anyakönyvi ügyek.
Az ezekkel kapcsolatos adatok az alábbi honlaprészeken lelhetők fel:

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2015. április 16. 11:46

Állásbörzét rendez a BKIK a kormányhivatal részvételével

Elsősorban a kis- és középvállalkozások munkaerőigényét célozza meg a Budapesti Kereskedelmi- és Iparkamara (BKIK) Álláshely - Lehetőséget mindenkinek elnevezésű rendezvénye június 9-10-én a Bálnában. Az erről szóló sajtótájékoztatóval egy időben elindult az az álláskeresési roadshow, amelynek állomásain az „ÁLLÁSHELY”-i Járat elnevezésű kisbusz várja az érdeklődőket. Hivatalunk szakemberei közvetítéssel, a támogatásokról való tájékoztatással támogatják a rendezvényt, valamint olyan konkrét kérdésekben is adnak tanácsot, mint például a megfelelő önéletrajz megszerkesztése.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2015. március 30. 15:28

Április 1-jétől a kormányhivatalban intézhetők a családtámogatási ügyek

A Fővárosi Kormányhivatal hatáskörébe kerülnek április 1-jével a családtámogatási és lakáscélú állami támogatásokkal összefüggő feladatok a Magyar Államkincstár fővárosi és pest megyei igazgatóságától. Ilyenek például az anyasági támogatás, a családi pótlék, a gyermekgondozási segély, a gyermeknevelési támogatás, a nagycsaládosok gázár-kedvezménye és a fogyatékossági támogatás.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2015. március 20. 14:53

Megkezdődött az közigazgatási integráció Budapesten

Aláírta a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH) és a Budapesti Kormányhivatal (BFKH) között létrejövő integrációs megállapodást dr. Végh Zsuzsanna, a BÁH főigazgatója és dr. György István fővárosi kormánymegbízott. Ezzel megtörtént az első lépés a fővárosban a közigazgatás idén folytatódó átalakítása során, amelynek eredményeként áprilisban létrejön az integrált, egységes Budapesti Kormányhivatal. Az átalakítások célja a gyorsabb döntéshozatal, és az átláthatóbb, hatékonyabb hivatali struktúra megteremtése a területi közigazgatásban.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2015. március 20. 8:00

Tájékoztatás a BFKH VIII. Kerületi Hivatala Okmányirodai Osztályának ügyfélfogadási rend változásáról

Ezúton tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a BFKH VIII. Kerületi Hivatala Okmányirodai Osztályának 1082 Budapest, Baross utca 59. szám alatti épületében 2015. március 23. napjától - előreláthatólag - 2015. május 18. napjáig KORMÁNYABLAK – integrált ügyfélszolgálat – kialakítása céljából átalakítási munkálatokra kerül sor, ezért az ügyfélfogadás rendje az alábbiak szerint módosul:

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2015. március 19. 13:45

Sajtóközlemény

Juhász Péter, az Együtt V. kerületi önkormányzati képviselője Facebook oldalán 2015. március 18-án, 13.48-kor bejegyzést jelentetett meg „György István a fideszes tolvajok cinkosa” címmel, amelyben emberi méltóságomat, jó hírnevemet és becsületemet sértő, valamint rágalmazó, valótlan állításokat megfogalmazva bűncselekmény elkövetésével vádol meg azzal kapcsolatban, hogy Budapest Főváros Kormányhivatala a Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. Kerület Önkormányzat képviselő testülete által elfogadott, az önkormányzat tulajdonában lévő bérlővel terhelt nem lakás céljára szolgáló helyiségek elidegenítésének szabályairól szóló 16/2007. (IV. 19.) rendeletét nem találta törvénysértőnek.

Juhász Péter és a valótlan információkat híresztelők ellen rágalmazás vétsége miatt büntetőfeljelentést teszek, továbbá polgári pert indítok jó hírnevem, becsületem és emberi méltóságom megsértése miatt.