Budapest Főváros Kormányhivatala

Dr. György István

kormánymegbízott

Vezető hírek

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2016. szeptember 30. 10:31

A XI. kerületi Gyámügyi Osztályunk új helyszínen működik

A XI. kerületben október 3-tól új helyszínen várjuk gyámügyekben hozzánk forduló ügyfeleinket. Kerületi hivatalunk Gyámügyi Osztálya ugyanis a Bocskai útról a Budafoki út 59. szám alatt található épület II. emeletére költözött, amelyben a kerület egyik kormányablaka is működik. Az félfogadási idő változatlan maradt.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2016. szeptember 29. 15:11

Migrációs veszélyek a nagy városokban

Harmadik alkalommal rendezte meg Budapest Főváros Védelmi Bizottsága a Nagyvárosok Veszélyeztetettsége Konferenciát, amelynek témája ezúttal a migráció volt. Előadásában Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő ismertette a közelmúltban bekövetkező migrációs folyamatok közbiztonsági következményeit, illetve a legjelentősebb terrortámadásokat. Dr. György István, Budapest Főváros kormánymegbízottja szerint reális veszélyeket rejt, hogy az Európába érkezők eltérű kulturális és vallási gyökerű világból érkeznek, és semmilyen szinten nem kívánnak integrálódni.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2016. szeptember 28. 16:27

Egy hétig szünetel az ügyfélfogadás a XI. kerületi Bocskai úti kormányablakban

Burkolási munkálatok folynak október 10. és 15. között a XI. kerületi Bocskai út 39-41. sz. alatti kormányablakunkban. Ez idő alatt az ügyfélfogadás ezen a helyszínen szünetel, az ügyfélszolgálatot a kerületben található másik két kormányablaka helyettesíti.

A felújítás érinti az ugyanazon helyiségben működő Hatósági Osztályt is, amely szintén október 10. és 15 között nem fogad ügyfeleket. A kérelmek benyújtására a XI. Budafoki út 59. sz. alatti kormányablakban van lehetőség. (Az osztály legközelebbi ügyfélfogadási időpontja: október 17. , 13:00-17:00).

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2016. szeptember 28. 13:33

Ügyeletet tartanak a kormányablakok a népszavazás hétvégéjén

Október 1-jén és 2-án országosan valamennyi kormányablakban és okmányirodában intézhető lesz az ideiglenes személyazonosító igazolvány kiállítása és a lakcímigazolvány pótlása. Az ügyeleti félfogadás alatt kizárólag ezek az ügyek intézhetők az ügyfélszolgálatokon.

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2016. szeptember 23. 16:35

Népszavazás lesz 2016. október 2-án – Kérjük, ellenőrizzék okmányaikat!

A közelgő, október 2-i népszavazás kapcsán felhívjuk a választásra jogosultak szíves figyelmét arra, hogy a szavazatszámláló bizottság minden esetben ellenőrzi az urnákhoz járulók iratait.
Szavazni kizárólag a népszavazás napján is érvényes személyazonosításra alkalmas okmány (személyi igazolvány vagy útlevél vagy vezetői engedély) és lakcímkártya felmutatása után lehetséges.
Kérjük, ellenőrizzék irataikat!

Budapest Főváros Kormányhivatala, 2016. szeptember 19. 14:31

Megújul a XVII. kerületi Pesti úti kormányablak felső szintje is

Szeptember 21-én megindul a XVII. kerületi Pesti út 163. sz. alatt lévő kormányablak felső szintjének – az épület I. emeletének – átalakítása, annak érdekében, hogy egységes kormányablak arculat szerinti megújult és kibővített modern ügyfélteret kapjanak az ügyfelek. A kivitelezési munkálatok idején (szeptember 21-től – december 15-ig) ügyfeleinket több helyszínre irányítjuk át.

Kérjük tisztelt ügyfeleinket, hogy ügyintézés előtt tájékozódjanak. Megértésüket köszönjük! (Az ügyintézés átmeneti helyszíneiről szóló tájékoztató a hír címére kattintva érhető el.)